Autor Subiect: Gramatica limbii romane  (Citit de 79579 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

• Vizitator
Răspuns: Gramatica limbii romane
« Răspuns #120 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 21:16 »
@pe_jumate iti multumesc pt raspuns, mi-ar fi placut sa impartasesti cu noi traducerea din franceza, pt ca sunt useri care nu stiu si ar fi pacat sa se uite si sa nu inteleaga.
am priceput mesajul cantecului, de aceea spun ca era necesara o translatare a sa :)

pe scurt - "e vorba de a pleca dintr-un loc in care jocul s-a schimbat (nu neaparat dintr-o iubire care s-a stins), cu o oarecare demnitate..." - :)
sunt atatea topicuri in care acest subiect se regasea si chiar am fi asteptat cu interes povestea ta si nu numai :) hai vorbeste cu noi @pe_jumate :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #121 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 21:25 »
am spus cate ceva, marcutza, prin alte locuri..
aici, ar fi din nou off topic ..
o sa mai povestesc cate ceva la subiectul ala cu "sinceritatea"
ma duc acolo imediat

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #122 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 21:27 »
perfect, te asteptam :)

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #123 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 21:30 »
@marcutza &cie! imi cer scuze in mod formal pentru mentionarea unor texte in alta limba decat romana.  Mai alunec in peisaj din cand in cand deoarece comunicarea in cel putin trei limbi straine in fiecare zi, ma face sa uit anumite lucruri.  dar si aici, putem sa fim deschisi, citim, ne intereseaza? bine! nu ne intereseaza? trecem mai departe, dar asta nu inseamna ca pe altcineva nu ar putea interesa. Pupici!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #124 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 21:46 »
heei, gata cu cenzurile!
jos cenzurile!
sa nu mai aud ca cineva isi cere scuze pe topicul meu proprietate personala! s-a'nteles??
aici e topicul libertatii de expresie, unde orice manifestare e permisa, sa fie doar ingrijit gandita.. si sa aiba o idee sau un mic substrat/invatatura .. pe undeva pe dedesubt..
scrieti in ce limbi straine doriti, manifestati-va "plenar" si "plenipotentiar" si cum nimeriti..
AICI NU SE MAI JUDECA NIMIC DE CATRE NICI UN TRIBUNAL IMPROVIZAT..

WARNING: cine insa va fi nepoliticos, veninos, rau-intentionat sau porcushor va fi ..IGNORAT si uitarea se va asterne peste lipsa sa de inspiratie, malitiozitatea sau lipsa de anvergura a gandirii sale.. 'ntelesu-m-ati??

hai, la produs! ;)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #125 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:03 »
IGNORE
Rasco, poate ai treaba si noi te retinem..

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #126 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:13 »
imperfectul lui a procura e "procurai" nu procurasei iar nostri se scrie cu un singur i , ca e pronume romanesc
lasa-ne cu studiile tale .. oricate citate ai da si dosare ai avea sub scaun, nu se vede nimic in ochii tai .. decat singuratate si abrutizare..
daca esti in stare sa zici ceva cu maturitatea si calmul varstei pe care banuiesc ca o ai, fa-o, daca nu.. lipseste-ne de prezenta ta.. aici e topicul meu, si nu ai ce sa mai adaugi la ce ai spus pana acum ca sa ma convingi ca esti barbat si ca ai o minima educatie.. din anii respectivi.. primii 7

raskolnikov

• Vizitator
« Răspuns #127 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:19 »
BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVO!

Rog pe distinsi utilizatori si char vizitatori sa raspunda la "acuzatia" numitei, pe buna dreptate, PE_JUMATE.

O fi adevarat ca forma verbala "acuzai" apartine timpului imperfect al indicativului?!!!

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #128 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:20 »
distinsii se scrie cu 2 i
iti pierzi tempoul, maestre!

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #129 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:25 »
buuuun, e placut ca ne-am intors la gramatica limbii romane daaaaarrrr va rog cu o linie /tenta/ nota mai blanda  :-* R, da?  :-*

raskolnikov

• Vizitator
« Răspuns #130 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:28 »
Asa e, recunosc, fuga mainii pe tastatura, dar cum ramane cu "perfectul simplu", ca de asta era vorba?

maria171

• Vizitator
« Răspuns #131 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:30 »
hai pe_jumate nu pierde lupta cu perfectul simplu

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #132 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:33 »
esti confuz si nehotarat, incerci sa o dregi dar e mult prea tarziu.. reciteste-ti textul si ai onestitatea sa admiti ca ai incurcat-o.. nu era nici un perfect simplu, era exact ce a spus ayouni.. fii barbat, macar acum, cand se uita toti la tine si la stratagema ta de scolar prins cu copiuta in chiloti

raskolnikov

• Vizitator
« Răspuns #133 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:43 »
Nu e perfecul simplu?!? Ai google-ul la indemana pt a verifica si pt a-ti cere scuze fata de tot forumul apoi. Verifica! Desi chestia asta se preda la clasa a VI-a, repet, inclusiv eu am facut-o. Hai, iar apoi spune-ne si noua.

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #134 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 22:47 »
nu e deloc perfectul simplu si google nu e necesar deloc in aceasta chestiune.. ai gresit dar nu ai ce iti trebuie ca sa admiti ca vroiai sa scrii :"procurasesi" nu procurasei, care e gresita si incorecta pentru oricare timp al verbului a procura..perfectul simplu la persoana a treia singular e "procurasi"

hai, pa!