Arhiva > Arhiva

Gramatica limbii romane

<< < (19/30) > >>

carmentoma:
   ... Si, pentru a-mi corecta lucrarea singura: am mancat un "o" de la "extemporal" si am scris in plus un "i" la "insati"! Dar, ca numar de litere, ies la vopsea! Pierzi, castigi, negustor te numesti! :D ;D :o :-*

pe_jumate:
1. citeste macar cu atentie.. verbul era "am invatat" nu am inventat"
2. nu te-a jignit nimeni, era o gluma pe care speram ca o pricepi.. continui sa judeci situatia superficial si necitind cu atentie ce e scris
3. nu fac purificari si epurari, in schimb tu o faci, in felul tau, un fel de ardere de vrajitoare cu mine, criticand virgule si plural de adjective, amestecandu-le pe busulenga, buciuceanca cu mine intr-o asociere fara nici un rost sau efect dramatic.. probabil ca lectie pentru toata lumea care poate se uita la prostiile pe care le vorbim noi acum .. asta e, atata poti, atata faci!

dar, cum zici: time-off permanently - si eu te las cu bucurie in pace.. sarbatori fericite!

Manfred:
@raskolnikov

pai da, am zis ca  nationalismul lui Eminescu ar merita chiar un topic separat, DACA si lumea doreste, dar pina acum esti singurul inscris! Poate mai primim niste reactii zilele urmatoare, ca tot sintem pe un topic de limba romana.

almi_gabi:

--- Citat din: Manfred din Joi, 01 Aprilie 2010, 02:23 ---@raskolnikov

pai da, am zis ca  nationalismul lui Eminescu ar merita chiar un topic separat, DACA si lumea doreste, dar pina acum esti singurul inscris! Poate mai primim niste reactii zilele urmatoare, ca tot sintem pe un topic de limba romana.

--- Terminare citat ---

A fost deschis un topic despre Eminescu. Va asteptam acolo.

pe_jumate am o intrebarePentru  tine - este corect? : "daca afli stirea spune-mi-o si mie"

anamama13:

--- Citat din: pe_jumate din Miercuri, 31 Martie 2010, 11:03 ---
"va propun ca atunci cand observati (in mod sistematic) o anumita greseala de scriere, ortografie sau gramatica prin textele postate, in cazul in care sunteti absolut siguri ca e o greseala, sa indicati, (fara insa a cita si pe cel care a facut-o!) varianta corecta de scriere... "
si :
da, asa as vrea sa fie subiectul asta, un loc unde sa putem verifica lucruri de care nu suntem siguri, in dorinta tuturor de a-si auto-imbunatati felul de a scrie..

in nici un caz nu vanam vrajitoare si nu sanctionam greseli accidentale sau de tastare.. asa ceva nu foloseste nimanui, si deasemenea oricine poate gresi tastand aiurea .. doar pe cele sistematice, despre care suntem siguri ca au fost scrise in felul in care au fost..

iar ce vad eu sistematic aici e numarul de "i" -uri ..

...la conjunctivul verbelor terminate in i
.. la formele articulate ale substantivelor terminate in i.. samd

multumesc inca o data pentru interventie si mai vreau.. :)

--- Terminare citat ---

citatul este doar ptr a sublinia bunele intentii de inceput....
de la ce s-a plecat si unde s-a ajuns.... de la ce s-a vrut si ce-a devenit.... asa se intampla si cu oamenii.... vor sa devina ceva dar pana la urma devin altceva... dar este cu mult mai rau atunci cand ei au impresia ca au devenit totusi ceea ce au vrut.... vrea cineva cu tot dinadinsul sa devina un rau ?..
poate ar fi bine ca cei care intra pe un topic si vor sa scrie ceva, sa mai citeasca si din urma ca sa prinda doar franturi dupa ureche... ca sa nu mai vb de manierele comportamentale pe care nu ar trebui sa le uitam, atata vreme cat nimeni nu ne obliga sa ne inscriem pe un forum, nici sa citim si nici sa scriem ceva...
si daca suntem aici, nu ar trebui sa uitam scopul, adica... socializarea, nu razboiul..... sa mai amintesc oare si de faptul ca suntem in sapatamana mare ?.. nici macar acum nu putem fi mai ingaduitori, mai blanzi, mai politicosi ?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă