Arhiva > Arhiva
Gramatica limbii romane
Felicia:
cred ca ati gresit titlul topicului: ar fi trebuit numit CRONICA CARCOTASELOR
pe_jumate:
scumpi cei care ati dori continuarea acestui topic..
nu mai am credibilitatea necesara pentru a raspunde nici unui fel de intrebare de gramatica si in plus, nu sunt nici aproape de domeniul lingvistic al timpurilor moderne, asa cum a subliniat cu claritate persoana de ieri cu care am vorbit in van pana in noapte..
auto-intitulata mea postura de "expert" era evident o autoironie, iar pruteanu era un "academician de moment" pe care l-am alaturat celor spuse foarte bine de silviu (multumesc silviu!)
dar ce vreau sa zic e ca acestea (academicianul pruteanu si marele expert din mine) nu erau in fapt absolut deloc partile principale ale discutiei, chestiune pe care speram sa o fi vazut cineva.... dar si in acest caz, persoana respectiva le-a interpretat complet distorsionat, ignorand faptul ca faceam cu ochiul cand ii raspundeam celui care a re-explicat, mult mai bine ca mine, treaba cu imperativul si conjunctivul lui "a fi" .. eu credeam ca despre asta ar fi fost bine sa vorbim, si nicidecum despre ce ispravi a facut candva pruteanu la betie sau despre cat de diletanta as fi eu...
interpretata mult altfel decat ma asteptam sa fiu in monoloagele acelei persoane.. jignita direct pe un topic unde nu ar fi trebuit sa apara nici un nume, nesustinuta de nici unul dintre moderatori, macar la capitolul impolitete si/sau grosolanie fara motiv.. nu mai mai am nici credibilitate si nici chef sa continui.. asa ca
daca va vrea sa raspunda intrebarilor voastre de gramatica, probabil raskolnikov o va putea face mult mai bine decat as fi putut-o eu face vreodata
maria171:
pe_jumate
te inteleg
tu ai dat dovada de mult bun simt si ai atentionat de la inceput ca s-ar putea sa superi pe cineva
nu sunt de acord cu renuntarea ta, dar iti respect decizia
krissunu:
....eeeeeeee garamatica limbii romane :o
Dupa cum spuneau si alte persoane , aici putem face greseli tastand incorect pentru ca degetele aluneca foarte usor pe tastatura, si grabindu-ne , nu recapitulam ceea ce am scris .
In principiu greselile " se nasc " acolo unde limba romana este putin stalcita ( daca pot spune asa ) , acolo unde s-a format un accent specific .
In apropierea localitatii mele se afla cateva comune . Locuitorii acestor asezari au accenturi specifice . Va spun sincer , eu unul nu pot scrie in cuvinte multe fraze pe care ei le intrebuinteaza . Daca as incerca, ...este ca si cum as inventa o alta gramatica a limbii romane . Va intrebati daca ei merg la scoala !?!?!? Da ,...bineanteles ca merg ! Va intrebati cum scriu !?!?!? Habar nu am ???
Dar ce puteti spune despre textul urmator ?
Orasele din Moldova sunt foarte numeroase la numar, cum este Iasu si alte orase mari si frumoase care le plac strainilor foarte mult de frumusetile din Moldova, Moldova în trecut era o ruina foarte imensa adica mare care in timpul lui Mircea cel batran oamenii ziceau ca apara aceasta ruina si s-au tinut de cuvant care si azi mai exista dar mai putin dar tot mai sunt urme din care se vede ca moldoveni au luptat cu atata eroism pentru pamant uni chiar si-au jertfit viata pentru pamant din cauza aceasta populatia nu era prea mare daca in trecut nu ar fi murit atatea vieti omenesti înseamna ca azi Moldova ar fi foarte mare atat de imensa ca ar intrece si orasul Bucuresti. In Moldova este o veche populatie ca în trecut. Moldova este foarte veche de sute de ani au fost batali asa de multe încat nu lasa omul sa traiasca. La 1848 oameni saraci si si de tot felul în afara de cei care erau bogati au strigat (vrem pamant). Toate comitetele au început sa se retraga atunci ca sa treaca timpul.
maria171:
moi, baba cotoroanta?
:D
daca zici matale
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă