Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Alpii, lacurile si castelele Bavariei 11 - 19 august 2021
IORDAN:
Leului sărbătorit azi
LA MULTI ANI !
Multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și cât mai multe idei grozave pentru excursii deosebite cu care ne-a obișnuit de atatia ani.
admin:
M-am uitat un pic la vreme...
Maine, in 11 august, in prima zi de excursie o sa avem maxim 30 de grade la Neusiedler See, cu soare si un pic de nor. Daca totul va fi ok pe drum, maine seara ne plimbam pe malul lacului, in asteptarea apusului.
In 12 august vom fi in zona Padurii Vieneze, apoi pe malul Dunarii, pe Valea Wachau. maxim 29 de grade cu soare si putini nori. O zi perfecta de calatorie.
In 13 august ajungem in Bavaria, o regiune cunoscuta ca foarte umeda. Prognoza arata bine, este foarte important sa avem vreme buna, in special in ziua in care urcam pe Zugspietze si la Alpspx. Oricum o sa alegem pentru asta ziua cu prognoza cea mai buna.
Si 14 si 15 august arata bine, deci vom putea vedea castelele si apoi calatori pe Cheile Partnach.
Bagajele mele sunt facute, cam aceleasi pe care le-am avut in Elvetia, ma astept la aceiasi racoare si vreme buna de calatorie.
Va astept maine dimineata in gara, un pic mai devreme de ora 05:00, astfel incat la ora anuntata sa plecam deja. Ne asteapta un drum destul de lung si as vrea tare mult sa ajungem la timp, pana se inchide la Andau, apoi la lac sa aveti vreme suficienta pentru plimbare in zona falezei de la Far.
admin:
Un adevarat balsam pentru minte, sa calatoresti in tari civilizate, curate, in care totul este previzibil si firesc. Verde, uimitor de verde din munti pana in fata caselor, curatenie exemplara, mancare delicioasa si mai ales bere...excelenta! Faina o calatorie in grup mic, asa cum am fost noi, imi da si mie si celor care participa la o astfel de excursie posibilitatea de simti pe deplin spiritul de vacanta cu prieteni.
O multime de momente frumoase, amintiri de neuitat si mii de poze. Am avut parte de vreme frumoasa, perfecta pentru o incursiune in natura si pitorescul Bavariei si Austriei. Memorabil din aceasta vacanta? M-am bucurat impreuna cu voi de un apus de soare superb la Neusiedler See, de o seara si o dimineata minunata pe malul Dunarii, de experienta fantastica de a a ajunge la Zugspitze si la Alpspitze, de plimbarea prin gradina Laxenburgului, de incursiunea in perla din Alpi, Hallsatt. Mi-a fost drag sa ma intalnesc din nou cu prietenul meu de o viata, cu Guntz, am savurat fiecare dimineata plimbandu-ma in jurul pensiunilor in care am stat. Raman in minte cu imaginea superba a fatadei pensiunii in care am stat la Garmish, de gradinile de la Lajosmisze, de zambetul baietesc-strengar al...doamnei de la Dunare. M-am rasfatat cu bere, cu weiss-wurst, cu Kaiserschmarren si cu cate un Willi.
Fain-fain, as reveni oricand cu placere in aceste locuri. Poze nu am timp sa pun, am postat doar pe pagina mea de facebook si pe cele ale grupului. Dar promit ca dupa ce termin cu calatoriile revin si va arat cateva imagini...Atat...ma grabesc sa plec in Faroe! :)
almi_gabi:
Inca mi se deruleaza prin fata ochilor locurile minunate pe care le-am vazut - apusul pe lacul Neusiedler See, sirurile viilor din Burgenland, rasaritul pe Dunare – extraordinar prin atmosfera magica si linistea Dunarii ce curgea lin :); urcarea pe Zugspitze si Alpspitze si drumetia pe cararile Alpilor; castele Bavariei – printre care micutul castel Linderdof - o bijuterie care mi-a placut mult :smitten:; casele pictate - specifice Bavariei – desprinse parca din filele cartilor de povesti ::); Innsbruck-ul - inconjurat de muntii Alpi si marginit de raul Inn, plin de culoare; magia cristalelor create de Swarovski - cristale accesibile pentru toata lumea - si nu in ultimul rand satul Hallstatt – sunt doar cateva din locurile pe care le-am vazut.
Au fost zile minunate, pline de culoare, de frumos.
Imi este deja dor sa mai merg pe stradutele strajuite de case colorate, de a comanda un snitel – atat de mare incat se revarsa din farfurie :blush:, sa mai privesc varfurile semete ale Alpilor…
Postez doar cateva din multitudinea de fotografii pe care le-am facut.
Acum ma gandesc la urmatoarea excursie. O0
Navigare
Du-te la versiunea completă