Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Andaluzia si Gibraltar. Feeria culorilor 19 iunie - 26 iunie 2021

<< < (2/7) > >>

admin:
Am primit tariful si programul de zbor pentru aceasta excursie, perioada este certa si confirmata. . Cei care doresc sa se alature grupului 2020, o pot face, inscriindu-se aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/andaluzia-gibraltar-feeria-culorilor-19-26-iunie-2021/

Sunt 3 locuri disponibile.

Precizari si explicatii pentru ca fiestele 2021 sunt la fel ca cele din 2020, anulate, am readaptat programul excursiei, astfel incat sa fie unul cat mai plin si interesant din punct de vedere turistic. Am tinut cont de asemenea si de imprevizibilitatea unei calatorii peste mare in Africa, este foarte greu de intuit ce va fi atunci, in Maroc, daca se poate ajunge acolo, daca nu vor fi restrictii la intoarcerea in Spania. In plus eu personal nu am nici o incredere in situatia reala, epidemiologica in tari altele decat UE, UK, Norvegia, Elvetia, SUA, Australia, Japonia, Vietnam.

Sa mergi intr-o tara in care nu se fac testari, in care accesul este liber si nerestrictionat pana la urma este ok daca decizia este personala si asumata, dar daca ea implica si determina si pe altii, eu o consider iresponsabilitate. Una egoista. Am mai scris, multi m-au intrebat de ce nu am organizat, la fel ca alte agentii, excursii in aceasta perioada in Zanzibar, in Dominicana, in Maldive, in Egipt; raspund inca o data si aici: am discutat, am legaturi destul de bune cu oameni de acolo si mi-au spus cat se poate de prieteneste: "aici nu se fac testari, nu stim care este situatia reala, in plus vin o multime de rusi care nu trec prin nici un filtru medical. Este un risc destul de mare de infectare". In conditiile in care stiu acest lucru, cum as putea propune unor oameni sa mearga acolo?

Sa revin acum la modificarile aduse excursiei. Scurtand cu o zi excursia, s-au redus si din costuri, astfel ca noul tarif este mai mic. Diferenta de 60 de euro, urmeaza sa o contabilizam si sa o folosim pentru fiecare, la optionale.

Pentru a echilibra programul de excursie, in locul fiestelor, am introdus vizitarea a doua orase, in care am mai fost cu Singles Camp si care au placut atunci mult: Jerez, orasul cherry-ului si Cadiz, cea mai veche asezare si port al Andaluziei. In drumul nostru intre Sevilla si Linea de Conception (Gibraltar) ne oprim la Jerez, ne intalnim cu ghidul local, facem o plimbare in oras, iar pe traseul spre Cadiz o sa luam pranzul. La Cadiz o sa avem acelas ghid, o sa fie o plimbare la pas, insotita de explicatiile lui.

Pana atunci multi dintre voi o sa fie vaccinati, categorie in care cel mai probabil o sa fiu si eu, depinde de programarea care o sa mi se dea. Cei vaccinati cu siguranta ca vor calatori atunci fara probleme si restrictii, pentru ceilalti insa, este posibil sa fie nevoie de un rezultat negativ la testarea COVID. Mai sunt insa 5 luni pana atunci, lumea o sa se deschida incepand cu martie-aprilie si apoi treptat, treptat restrictiile internationale de calatorie vor fi eliminate. Speram cu totii intr-o evolutie pozitiva a lucrurilor, inceputa odata cu vaccinarea.

Roxana Teodorescu:
Super!  *|*
Multumim Gigi 😁

admin:
Spania se pregateste si ea pentru ceea ce am prognozat si am scris acum 2-3 luni aici pe forum, referitor la green line: a anuntat ca ar putea sa inceapa sa folosească pașaportul de vaccinare incepand cu luna mai:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/spania-ar-putea-incepe-sa-foloseasca-pasaportul-de-vaccinare-din-luna-mai-1465487

Dau sfatul, la fel cum am facut-o peste tot acolo unde am avut ocazia, ca in situatia in care vreti sa faceti in 2021 o vacanta in afara tarii, sa va vaccinati. In acest fel evitati riscul de a nu va iesi testul negativ si a va compromite in acest fel excursia dorita; evitati de asemenea posibilitatea unei carantine atat la plecare cat si la sosirea in tara. Nu se stie fiecare tara ce restrictii o sa pastreze, ce o sa impuna, dar e clar ca directia aceasta este, sa se faciliteze calatoriile celor vaccinati.

Nu sunt apostolul vaccinarii (sper ca orice om rational intelege topicul frazelor mele), nici nu mi-am facut un scop sa conving lumea sa se imunizeze in acest fel, ceea ce fac eu este DOAR sa recomand, sa informez si sa transmit anumite previziuni ce se contureaza ca posibilitati de calatorie. Subliniez si precizez asta pentru ca am avut surpriza ca pe fb sa fiu "luat tare" ca si cand eu as fi responsabil de masurile, de restrictiile sau din contra de facilitatile guvernelor.

In martie si aprilie sosesc in tara in jur de 6 milioane de doze, ceea ce inseamna cu decalajul de rapel, cca 4 milioane de vaccinati. Se apreciaza ca la sfarsitul lunii aprilie vom avea in Romania minim 4 milioane de persoane care au luat ambele doze (acum sunt 1.3 milioane). Parerea mea este ca o sa gasiti locuri incepand cu 15 martie odata cu deschiderea platformei pentru persoanele din grupa III. Poate este nevoie de un pic de insistenta, perseverenta si rabdare dar consider eu, o sa puteti prinde un loc daca va doriti asta.

Si tot o parere personala: in final, o sa ramana un procent foarte mic de persoane care nu se vaccineaza. Deci mai devreme sau mai tarziu aproape toata lumea are sa se vaccineze...O sa fie tot felul de masuri de ridicare a restrictiilor dar care o sa se ia doar pentru cei vaccinati. Nu se va putea intra pe stadion, nu se va putea participa la spectacole, la evenimente mai mari, etc daca nu esti vaccinat. O sa vedeti ca aceasta o sa fie politica statelor...

Roxana Teodorescu:
Multumim Gigi pentru informatii! O seara frumoasa,!

admin:
Ultima informatie despre accesul si posibilitatea de calatorie in Spania: https://m.hotnews.ro/stire/24765819

“ Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie , sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul - prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 - se va dovedi "fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă", scrie The Guardian, citat de news.ro.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi "va fi gata să primească vizitatori în iunie".

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă