Autor Subiect: Masuri, recomandari, indrumari pentru participantii la excursii  (Citit de 4930 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Masuri, recomandari, indrumari pentru participantii la excursii
« : Sâmbătă, 27 Iunie 2020, 08:25 »
Acum cateva luni va incurajam sa fiti cat mai apropiati, sa stati mereu impreuna, chiar si in perioada de timp liber din excursii. Socializarea reala presupune in primul rand apropiere fizica, pentru ca este destul de greu sa comunici, sa te apropii emotional unul de celalalt, stand fiecare pe cate un deal. Singles Camp este gandit si creat pentru a aduce oameni de profil asemanator cat mai aproape. Din omogenitate, compatibilitate s-au creat sute si sute de prietenii si chiar daca asta nu este tinta noastra, si multe cupluri.

Ma bucuram ori de cate ori auzeam ca s-a format o stare extraordina intre oameni care nu s-au intalnit niciodata. Se canta, se dansa pe autocar, dupa doar cateva zeci de kilometri. Seri minunate, cu dans pana dimineata, cu ras, cu voie buna. Este greu sa va descriu ceea ce am simtit, cat de fericit am fost pentru toate astea.

A venit insa nebunia asta care a intors lumea pe dos, care a schimbat sau chiar anulat multe lucruri bune care ni se intamplau fiecaruia. Sa calatorim nestingheriti pe tot globul, sa iesim week-end-urile, sa ne petrecem sarbatorile cu prieteni multi, sa ne bucuram de atmosfera teraselor, cafenelelor, cluburilor. O parte din Pamant s-a oprit pentru o vreme si culmea chiar aceea care ne oferea incantare.

Revenim acum incet-incet, in locurile dragi, care au stat goale 4 luni de zile. 4 luni am putut doar sa ne gandim la ele, 4 luni am privit la fotografiile pe care le aveam de acolo, 4 luni in care am asteptat cu nerabdare sa le revedem. A venit si clipa, asa ca ne pregatim bagajele. La ce insa trebuie sa ne gandim noi, la ce sa va ganditi si asteptati voi?

Indiferent cat crede fiecare in existenta pacatosului asta care s-a luat la tranta cu intreg globul, indiferent de nivelul de conservativitate al fiecaruia, preventiv si responsabil pentru noi, dar si pentru cei din jur, trebuie sa ne gandim la cateva lucruri. Si inainte si in timpul excursiei.

Noi am gandit cateva masuri organizatorice pentru vara aceasta si le continuam si pentru actiunile din toamna, pe care le urmam, in dorinta de a va feri de orice riscuri. Insotitorii vostri de grup, cu care am colaborat pentru a pregati totul astfel incat sa evitam hazardul, va vor comunica la randul lor recomandarile, indrumarile si masurile pe care le-am luat noi, dar pe care va fi nevoie sa le urmati si voi.

Totul apare punctat, imi cer iertare pentru felul acesta de comunicare, dar incerc sa fiu cat mai concis si mai clar.

Inainte de a pleca in excursie:
•   daca aveti simtome (febra, dureri de cap, dificultate in a respira, dificultate in a inghiti, tuse intensa)
•   daca in ultimele doua saptamani ati fost in contact apropiat cu persoane venite din zone in care exista focare puternice
•   daca domiciliati in aceiasi locuinta cu persoane care este posibil a fi infectate (la care exista o ancheta epidemiologica in curs)
•   daca aveti cunostiinta ca ati intrat in contact apropiat cu persoane care la randul lor au fost in contact apropiat cu persoane care au fost infectate,
ganditi-va ca nu puteti pune in pericol sanatatea celorlalti. Evitati deplasarea, cautati solutii, avem forumul la dispozitie, multi aveti deja cunostiinte formate aici, mai exista si grupuri whatsapp: luati legatura, cautati inlocuitor, anuntati apoi agentia, DAR NU VENITI DACA STITI CA SUNTETI IN UNA DIN SITUATIILE DE MAI SUS. Ganditi-va ca Singles Camp e un grup de prieteni, ori de un prieten trebuie sa ai grija, sa nu fi cat de putin egoist in relatia cu el.

Pregatiti in bagaje materiale de protectie
•   masti intr-un numar suficient, pentru a le putea schimba zilnic, sau in situatia in care acestea se umezesc
•   material dezinfectant (gel, servetele umede dezinfectante); ganditi-va ca exista multe locuri in care nu va pot asigura igiena necesara (trasee montane, opriri in zone in care nu exista grupuri sanitare, sau acolo unde nu exista material dezinfectant) astfel incat este necesar sa aveti in bagajul de mana, cel permanent cu voi, tot ceea ce este necesar pentru asigurarea igienei mainilor
•   atat in masina, cat si in zonele interioare, se impune purtatul mastii; stiu ca nu este placut, ca nu este confortabil, ca imaginea unei masini plina de oameni cu masti pe fata numai a plecare in vacanta vesela nu arata, dar suntem intr-o perioada in care trebuie sa ne gandim la orice risc.

Legat de reactia grupului.
•   daca un paricipant stie ca sufera de boli cronice respiratorii, de alergii, care sa produca tuse, stranut sau alte simptome care ar putea afecta starea emotionala a grupului, va trebui sa anunte in prealabil insotitorul de grup, care va explica celor prezenti situatia in sine. Nu dorim sa se produca panica inutile in randul participantilor;
•   ne-a fost dor unul de altul, ne bucuram sa ne reaintalnim, dar e bine ca in perioada asta sa ne manifestam un pic mai putin apropiat; in conditiile in care ne cunoastem, in care sosim sa ne distram, toti avem instinctul de a ne imbratisa, de a ne... pupa, dar este tare bine sa evitam pe cat posibil manifestarea de efuziune foarte apropiata

Fara panici, fara observatii, fara isterii
Cei care vin cu noi sunt persoane responsabile, au fost informati, sunt maturi stiu ce au de facut. Nu trebuie sa le atrageti atentia. Exista un insotitor de grup, care de data aceasta din pacate va fi nevoie sa faca si treaba asta mai ingrata, de a reaminti celor care-si uita, ca e nevoie sa ne protejam reciproc.

Nu trebuie sa facem panici, sa ne comportam cu teama fata de ceilalti, sa respingem, sa indepartam, sa avem gesturi care sa lezeze. Toti care ati decis sa mergeti sunteti din categoria celor constienti de risc, dar cu temeri NU mai mari decat e nevoie pentru a va proteja. Sper, adica sunt convins ca nu avem persoane care sa reactioneze usor isteric la apropierea celorlalti, pentru ca asta ar crea o stare tare neplacuta in grup. Fiecare stie ce are de facut, sunt deja patru luni in care ne-am obisnuit cu protectia, nu mai este doar un excercitiu pentru noi.

Relatia cu insotitorul de grup, check in, servirea meselor, distractie
•   evitati apropierea prea mare de insotitorul de grup; il protejati in acest fel, pentru ca trebuie sa va ganditi ca el este cel mai expus contactului. Trebuie sa discute cu fiecare in parte, cu colaboratorii, cu alti ghizi.
•   pentru check in asteptati afara si intrati in zona de receptie doar doi cate doi, asa cum sunteti repartizati pe camere. Nu va ingramaditi in spatiu interior al receptiei pentru a primi mai repede cheile.
•   evitati pe cat posibil sa treceti dintr-o camera in alta, sa va vizitati
•   daca vara aceasta am putut profita de mese luate pe terase si de timpul bun de afara pentru "petreceri sub clar de luna", acum cand vremea s-a racit, este mai greu da ramas seara in exterior, deci mesele si socializarea se muta in interior, cu respectarea insa a masurilor impuse de autoritati
•   mesele se vor servi cu respectarea distantei intre mese; la o masa nu vor putea sta mai mult de 6 persoane;
•   conform restrictiilor impuse de autoritati, in localuri nu sunt permise activitatile de divertisment, in care este inclus dansul.
•   pentru vizite interioare de obiective turistice, toata lumea care intra, trebuie sa poarte masca; este posibil sa fie nevoie sa intram pe serii, daca spatiul este mic si creaza aglomeratie, asa ca rugamintea este pentru intelegere si rabdare.

Va rugam sa intelegeti situatia in care suntem si noi ca organizatori, dar si locatiile in care ne desfasuram evenimentele. Nu putem nici unii, nici ceilalti sa nu tinem seama de restrictiile impuse de autoritati. "Clienții restaurantelor în spații închise, trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă.

Nu au voie să bea sau să mănânce la bar, iar dansul va fi interzis, conform normelor pentru funcționarea restaurantelor, publicate în această seară.

Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință.

Se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității.

La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii."

Cu toata bucuria si placerea am pune pentru voi muzica pentru dans, am organiza nopti de petrecere la fel cum o facem de 10 ani incoace, dar acum, nu avem cum sa ne asumam acest lucru.

Imi doresc mult sa trecem cu totii de aceste luni, pana cand scapam de nebunia asta. Eu inclin sa cred ca o sa avem la sfarsitul anului un vaccin, asa ca lucrurile pot reveni total la normal in primavara urmatoare. Vreau sa trecem perioada asta impreuna, bucurandu-ne unii de altii, dar cel mai important sanatosi. Imi sunteti foarte apropiati, foarte dragi si tot ceea ce-mi doresc este sa fiti bine. Tot ce am gandit este pentru siguranta si sanatatea voastra, incerc sa evit riscuri, sa protejez, asa cum m-ati cunoscut a fi intotdeauna...

Voie buna, distractie, dar si un pic de grija!