Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
estera:
Salutare!
Cred că întrebarea era pentru cei din alte zone, aș fi venit și eu dar nu am concediu cele 2 zile ( iar Valea Prahovei și iar o noapte în București).
E o excursie deosebită, chiar nu contează banii...
Super, Diana! :smitten:
admin:
Tocmai m-am intors de pe Clisura. Este minunat tot ceea ce se intampla de la Dubova la Moldova Veche. Ma felicit de o mie de ori ca am ales locatia intr-o zona atat de linistita, iar in ceea ce priveste calitatea ei o sa va convingeti singuri. Din tot ce am vazut si vizitat de-a lungul Dunarii, va spun la modul cel mai corect si profesionist, mi-a placut cel mai mult. Are zona verde, are cate o mica terasa la fiecare casuta, are terasa la piscina, are restaurant cu terasa, are amenjat pontonul cu mese si scaune, asa ca se poate lenevi la povesti, la o bere sau cafea pe malul Dunarii, in cel mai confortabil mod. Vazand locatia, am sa modific ceva la program, astfel incat sa va ofer posibilitatea si de relaxare, pentru ca este pacat de un astfel de loc sa fiti mai tot timpul plecati. Eu personal mi-as fi dorit sa ma intorc pe Clisura si stau de data asta acolo, dar pana dupa 15 septembrie nu am mai gasit nici macar un loc liber.
Am vizitat intreaga zona, v-am pregatit o masa la Eibenthal si o degustare de tuica de smochine la Svinita. Am povestit cu Diana, o sa va faca si o propunere de vizitare a Ostrovului Moldova Veche, Coronini, sau cum mai este numit, ""insula cailor sălbatici".
La informatiile pe care vi le dau eu, o sa adauge si ea pe cele obinute de la Rezervatia Naturala, cea care organizeaza traversarea cu salupa pe ostrov si vizitarea insulei.
La Eibenthal, un catun locuit de cehi, o sa ajungeti pe un drum foarte ingust ce serpuieste 7 km prin padure. Acolo veti fi asteptati si cine doreste sa serveasca un pranz tipic cehesc trebuie sa anunte deja, pentru a putea comanda portia. Este o locatie cu o bucatarie relativ mica si pentru un asa grup le este imposibil sa pregateasca intr-un timp scurt a la carte. De aceea am stabilit un meniu, iar Diana o sa anunte gazda de numarul de portii si de ora la care trebuie sa fie pregatita mancarea.
Iata meniul stabilit impreuna cu gazda pentru vineri, 04 septembrie, probabil in jur de ora 13:30.
- supa de usturoi, cu cartofi si ou (Ceznecka)
- costita de porc cu placinta de cartofi (Veprovy bok s bramborakem)
- tarta cu mac, mere, nuci (la alegere)
Tariful este de 45 lei/persoana si se achita in prima seara insotitorului de grup, care va plati colectiv celor de la restaurant. In tarif nu sunt incluse bauturi. Recomandarea mea este sa incercati cola cu scortisoara (este o specialitate ceheasca si se numeste Kofola) sau bere din Cehia.
Dupa masa o sa faceti o plimbare prin sat, pentru a admira pitorescul sau.
La Svinita, un sat de sarbi, sunt mari livezi de smochine. O sa le prindeti aproape in plin sezon, sarbatoarea dedicata lor va avea loc dupa plecarea voastra la nici 2 saptamani. Sunt multe familii care produc acolo tuica si lichior de smochine si dulceata din acelasi fruct. L-am rugat pe unul dintre producatori sa va organizeze o degustare, dupa care puteti cumpara produsele. Eu m-am intors acasa de la el cu plasa plina si va pot spune ca un cunoscator in ale tuicii ca este extraordinar de buna. Sticlele arata foarte bine, asa ca pot deveni si un frumos cadou pentru apropiati. La alcool, tarifele nu sunt mici, semn ca oamenii aceia platesc acciza. Pe o sticla de sfert am dat 25 de lei, apoi la jumatate parca este 40 lei, iar una mai deosebita este, imi amintesc, 50 de lei. Dulceata de casa in schimb este ieftina, un borcan este 15 lei. Eu mi-am cumparat si smochine proaspete, imi plac mult, o caserola era 10 lei.
Cam acestea am avut eu sa vi le povestesc, poate daca am timp o sa va arat si cateva imagini.
RaduM:
Gigi cred ca era bine sa fi adaugat o zi in plus ca ai propus o serie de lucruri de facut si sunt multe locuri de vizitat in zona si e fain sa le facem pe cit mai multe daca tot suntem acolo :)
admin:
RaduM, o sa putem adauga, dar anul viitor. Asa cum scriam as fi vrut sa merg eu persoanl din nou pe Clisura, dar nu mai au NICI O CAMERA LIBERA pana in 15 septembrie. Pe de alta parte nu poti merge intr-un loc si sa cuprinzi tot ce se poate face in zona. Este imposibil. Sunt atat de multe acolo, iar distantele nu sunt chiar mici. Acum incerc sa concentrez programul, sa-l reasez un pic, astfel incat sa se faca tot ceea ce am anuntat, dar sa va ramana timp si pt relaxare.
admin:
Va spuneam de calatoria mea de la sfarsitul saptamanii, pe Clisura. Unul dintre locurile vizitate si pe care urmeaza sa-l vedeti si voi este satul de cehi, Eibenthal. Am scris despre el si am postat mai multe imagini aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3217.0.html
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă