Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 13 - 15 martie 2020

<< < (3/3)

admin:
In primul rand vreau sa ma asigur ca toata lumea a citit ceea ce s-a postat pe mesajul principal, ceea ce a transmis insotitorul de grup:

Din experienta anilor trecuti, programul va suferi mici modificari, dupa cum urmeaza, dorim sa va transmitem mesajul primit de la insotitorul de grup:
"Rog toate persoanele sa fie prezente pana la cel tarziu orele 13.00 in pensiune( eu voi fi acolo la cel tarziu orele 11.30. Schimbare in echipamentul montan ca la cel tarziu ore 14.00 sa plecam spre Cabana Garbova si daca mai este timp spre varful Clabucetul Taurului 1520 m. Cine nu ajunge pana la orele 14.00 pierde drumetia din aceasta zi. Va rog mult sa ma anuntati (tel - 0726687656) daca nu reusiti sa ajungeti pana la cel tarziu orele 13.30.
Legat de trasee, am decis ca vineri la sosirea noastra sa facem traseul care era descris pentru ziua urmatoare (sambata) pentru a ne incadra in timp si a nu ne prinde noaptea pe trasee, asa nu vom fi stresati prin padure…
Este posibil sa intalnim inca destul de multa zapada in partea inalta a traseelor asa ca va recomand sa aveti la voi: bocanci munte, parazapezi, pantaloni munte (impermeabili sau de schi) o geaca care sa tin la vant si precipitatii, manusi, caciula, ochelari soare, lanterna, o bluza de schimb si un rucsacel in care sa puneti o parte din aceste echipamente si ceva apa si niste fructe…
Daca este zapada destul de mare o sa aduc si rachetele de zapada si bete de trekking pentru fiecare participant - costul inchirierii lor este de 30 lei / zi
Drumetia de vineri dureaza aproximativ 4 ore cu pauze incluse. Detaliile despre programul zilelor urmatoare  le vom discuta vineri seara la cina.
Iulian"

In al doilea rand ii raspund Zuzei. Daca luam o decizie de amanare sau anulare va comunicam, faceam tot posibilul ca decizia sa ajunga la timp la voi. Nu este insa cazul, excursia este activa, va intra in desfasurare incepand de maine. Ai amintit de context si de avertizari. E adevarat, Romania se confrunta de un val de oameni care se intorc din zone expuse infestarii, ceea ce creste pericolul sa devenim fiecare in parte purtatori ai virusului. Nu suntem insa in faza izolarii, probabil ca va veni si aceasta, sau poate ca scapam odata cu incalzirea vremii. Dar nu e cazul acum. Deci circulam, mergem la magazine, mergem la servici, folosim mijloace de transport in comun, mergem la institutii publice si asa ne intersectam cu sute, poate mii de oameni, nu cu 25 cum sunteti voi acum. Daca este sa te infestezi se poate intampla stand de povesti cu vecinul in fata casei, poti lua de la parinti, frati, iubiti sau iubite, de la ghisee, de la servici, din metrou, de nu stiu unde.

Despre a garanta conditii de siguranta 100%, sa fim seriosi si realisti, nu stiu daca este cineva care poate sa promita in lumea asta asa ceva, in orice situatie, nu doar acum. Nu se pot izola persoanele foarte importante, sunt cazuri de infestari la ministrii, presedinti zonali etc. Suntem toti in interactiune, Europa nu este Asia, suntem sociabili si avem nevoie de companie. La un moment dat, am mai scris eu asta, daca incalzirea nu va reduce semnificativ si ireversibil infectarile, o sa avem de ales: riscam sa luam coronavirus sau murim de depresie sau de foame. Trebuie sa muncim, trebuie sa mancam, trebuie sa ne distram. Probabil, in timp, dupa ce trecem prin situatii de genul acesta ne vom mai indeparta unii de altii, o sa stam mai la distanta, asa cum se intampla (vedeam si nu intelegeam de ce) in Faroe de exemplu...Dar acesta este un proces care dureaza, mentalitatea noastra se schimba greu...

Am fost in Cambodgia, Vietnam si Tailanda in perioada in care incepuse nebunia cu coronavirusul in China, erau cateva cazuri si acolo, dar fiind cald au ramas doar la cele care au fost determinate de contact cu turisti chinezi sositi inainte de embargoul sanitar. Am vazut intradevar acolo lumea ca desi furnicarea, era totusi un pic mai distanta si purtau masti. Pe ei i-a invatat SARS si MERS au fost mai aproape de fenomen decat noi. Am bagat la cap masura asta de precautie, dar cand am ajuns acasa, pu-pu si pu-pu cu toata lumea. De cand nu ne-am vazut, ce bine ca ne intalnim! Deci mi-a iesit din obisnuinta ceea ce invatasem acolo.

Apropo de apropieri, sa va povestesc ceva...Ieri eram intr-un magazin, imi pregatesc gradina de primavara...M-am intalnit cu o prietena, colega de liceu si de facultate, nu o mai vazusem de mult. Instinctiv ne-am luat in brate, ne-am pupat, bucurosi de revedere. Ma intreaba: "ce faci, pe unde ai mai calatorit?". Ma pune naiba si ii raspund: "ieri m-am intors din Italia!" :) :) :) Trei pasi in spate a facut imediat... :) Razand am asigurat-o ca nu, sunt acasa de vreo luna, ca nu am fost mai departe de Oradea...S-a linistit, a ras si m-a mai pupat o data.

Deci ganduri bune tuturor! Ganditi-va cu bucurie si placere ca iesiti in natura, acolo totul e normal si firesc...Veti fi departe de nebunia asta mediatica, care ne afecteaza mai mult decat virusul in sine...Drum pana acolo si sa va intoarceti cu bine! Veseli, relaxati si cu amintiri placute!

Zuza:

--- Citat din: luminitaciobanu din Miercuri, 26 Februarie 2020, 08:45 ---Buna! 
Daca exista vreo persoana de sex feminin care renunta la aceasta excursie, sunt interesata.
Multumesc!

--- Terminare citat ---

Buna ,

Sunt 2 locuri disponibile pentru femei. Eu si prietena mea am renuntat.
Poti contacta agentia.

Multumesc,

admin:
Trebuie sa va spun ca va invidiez sincer pe cei care ati ajuns pe munte, in week-end-ul acesta! Mi-as fi dorit mult si eu, o gura de aer curat, o atmosfera de grup de oameni faini, poteci cu branduse si ghiocei in jur, panorame minunate. V-am vazut postarile pe facebook, am putut ghici ce fain a fost!

Duc dorul iesirilor la munte, a trecut prea mult de cand genunchiul m-a tinut departe de locurile pe care le iubesc! Imi doresc imens sa mai pot urca asa cum o faceam o data, sa ma simt din nou ferit de nebunia zilnica, sa ma intorc si macar pentru cateva ore la normalitate, sa ma rasfat, sa ma bucur de tot ceea ce ofera natura...

M-am intors zilele acestea la ceea ce am urat mai mult vreodata... La a sta intr-un birou ore si ore intregi...Pe fereastra vad Muntii Fagaras si ma gandesc cu nostalgie la clipele minunate petrecute pe potecile lor...In absurditatea acestor zile, imaginea si amintirea muntilor este balsamul meu....alaturi de gradina plina de narcise, viorele, branduse si ghiocei.

Am tot stat si m-am gandit, la ce ma ingrijoreaza mai mult acum...Imi e atat de teama de cum o sa arate viata, de cat de mult o sa se schimbe comportamentul social al oamenilor. Vad atatia isterizari si panicati, atat de multe manifestari de egoism bolnav...Ma gandesc cu groaza ca daca nebunia asta va tine mai mult de o luna, doua o sa ne confruntam, cei care suntem si ramanen sanatosi la cap, cu o mare problema: o sa fim nevoiti sa ne ducem viata inconjurati de ciudati...si o sa vedeti ca nu va fi deloc usor. Acum sunt mai putini decat noi si nu-i simtim atat de incomod... Pana acum am avut si norocul ca, intr-un fel, ciudatii erau constienti de apucaturile lor si incearcau sa salveze aparentele, controlandu-se in comportament. Nu o sa mai fie la fel...acum se remarca mai usor intre ei, realizeaza ca sunt multi si nu o sa se mai fereasca in nici un fel...Pentru a trai veseli, sociabili si deschisi, va fi nevoie sa ne cream "insule", pe care sa nu lasam ciudatii "sa urce"...

Sa speram insa ca totul o sa treaca fara sa lase prea multe urme in comportament...si ca va fi din nou bine...Daca nu oricum ne ramane muntele si oamenii faini care merg acolo!

Am spicuit din fotografiile pe care le-ati postat pe facebook si am ales cateva:

Nnn:
Imi dau seama ca treceti prin momente dificile, dar mesajul acesta suna ciudat de rasist si limitativ.
--- Citat din: admin din Marți, 17 Martie 2020, 07:54 ---

Am tot stat si m-am gandit, la ce ma ingrijoreaza mai mult acum...Imi e atat de teama de cum o sa arate viata, de cat de mult o sa se schimbe comportamentul social al oamenilor. Vad atatia isterizari si panicati, atat de multe manifestari de egoism bolnav...Ma gandesc cu groaza ca daca nebunia asta va tine mai mult de o luna, doua o sa ne confruntam, cei care suntem si ramanen sanatosi la cap, cu o mare problema: o sa fim nevoiti sa ne ducem viata inconjurati de ciudati...si o sa vedeti ca nu va fi deloc usor. Acum sunt mai putini decat noi si nu-i simtim atat de incomod... Pana acum am avut si norocul ca, intr-un fel, ciudatii erau constienti de apucaturile lor si incearcau sa salveze aparentele, controlandu-se in comportament. Nu o sa mai fie la fel...acum se remarca mai usor intre ei, realizeaza ca sunt multi si nu o sa se mai fereasca in nici un fel...Pentru a trai veseli, sociabili si deschisi, va fi nevoie sa ne cream "insule", pe care sa nu lasam ciudatii "sa urce"...

--- Terminare citat ---

admin:
Nu intru in discutii fara sens...Fiecare intelege ce doreste din ceea ce scriu... :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă