Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155778 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #225 : Sâmbătă, 24 Martie 2012, 07:40 »
Mario Vargas Llosa - Casa Verde.
(o casa cu felinar... rosu  ::))

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #226 : Joi, 29 Martie 2012, 21:40 »
In. ultima perioada am citit cateva cartii scrise de Irvin D.Yalom Plisul lui Nietzsche,Calaul dragastei, Minciuni pe canapea,si Solutia lui Schopenhauer.Toate cartile lui descriu experienta psihoterapiei,vulnerabilitatea fiecaruia in fata singuratati,nevoia de iubire,criza  existentiala care apare la un moment dat in viata fieicaruia dintre noi si mai ales resursele enorme pe care le avem sa dam un sens vieti.I.D.Y.este unul dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti contemporani. O concluzie ar fi .; sa nu-ti lasi viata sa te traiasca.o recomand din tot sufletul tuturor   

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #227 : Joi, 29 Martie 2012, 21:57 »
multumim Emi pentru sugestie

PS - bine ai venit !  :)

Annalys

• Vizitator
« Răspuns #228 : Joi, 05 Aprilie 2012, 16:29 »
Emi,

am vazut ca ai citit de Irvin D.Yalom.
Si pe mine m-a cucerit cand am citit pentru prima data de el, "Minciuni pe canapea" si acum citesc "Plansul lui Nietzsche" si am cumparat si Solutia lui Schopenhauer, so..urmeaza.:) Imi place stilul abordat si usurinta de captivare.

Un alt autor care imi place foarte mult este Jose Saramago.

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #229 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 13:38 »
Annalys, multumesc pt sugestie. O carte care m-a impresionat este SENSUL VIETII scrisa de VIKTOR FRANKL, o adevarata lectie de viata.El a pus baza Logoterapiei -a treia scoala vieneza de psihoterapie.El spune; Nimic in lume nu poate impulsiona atit de mult fiinta umana sa depaseasca grutatiile exterioare sau durerea launtrica decat constiinta ca are o misiune in  viata.;

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #230 : Marți, 17 Aprilie 2012, 20:35 »
Emi, daca nu era sugestia ta, cred ca titlul cartii pe un raft din Librarie nu m-ar fi atras. Paradoxal (sau poate nu) multe din situatiile si solutiile din lagar se aseamana cu ceea ce traim zilnic (chiar daca problemele difera ca intensitate, perceptia este subiectiva, deci aceeasi). Multumesc!

"Viata nu ste ceva vag, ci ceva foarte real si concret, totasa cum si sarcinile vietii sunt la fel de reale si de concrete. Ele alcatuiesc destinul omului, care este diferit si unic pentru fiecare individ in parte. Niciun om si niciun destin nu pot fi comparate cu un alt om si cu un alt destin. Nicio imprejurare nu se repeta si fiecare situatie cere un alt raspuns. Cateodata, situatiile in care omul se gaseste ii pot cere sa-si modeleze propria soarta prin actiune. Alteori, e mai avantajos pentru el sa faca uz de sansa de a contempla si de a realiza in acest fel valori launtrice. Alteori, omului i se poate cere sa isi accepte pur si simplu soarta si sa-si duca crucea. Fiecare situatie se distinge prin unicitatea ei si intotdeauna exista doar un singur raspuns corect la problema pe care o ridica situatia respectiva.
Pentru noi, detinutii, astfel de ganduri nu erau deloc niste simple speculatii rupte de realitate. Erau singurele ganduri care ne puteau ajuta. Ele ne-au ferit de disperare chiar si atunci cand parea ca nu vom mai scapa cu zile.
De indata ce ni s-a dezvaluit sensul suferintei, am refuzat sa ne indulcim sau sa ne bagatelizam suferintele din lagar, ignorandu-le sau nutrind iluzii false si intretinand un optimism artificial. Suferinta devenise pentru noi o sarcina careia nu voiam sa-i intoarcem spatele. Nu mai era cazul sa te rusinezi de lacrimile tale si sa te simti "vinovat" pentru ca nu esti fericit, asa cum facem in viata obisnuita. Unii au marturisit rusinati ca plangeau, asa cum a facut si camaradul meu pe care l-am intrebat cum a trecut peste edemele de care suferea: Am plans pana mi-au trecut.
Tentativele mele de psihoterapie individuala erau adeseori un soi de masura de prim ajutor. Aceste eforturi vizau mai ales preventia sinuciderilor. Una dintre regulile foarte stricte in lagar interzicea orice stradanie de a salva un om care incerca sa se spanzure. Ca urmare, prevenirea unor astfel de tentative era foarte importanta.
Prilejurile de a face psihoterapie colectiva erau, fireste, limitate in lagar. Sa fii un exemplu de urmat era mai eficient decat ceea ce vorbele ar fi putut transmite vreodata. Dar erau si situatii cand cuvantul era de asemenea eficient, cand receptivitatea sufleteasca era amplificata de anumite imprejurari exterioare."

Viktor Frankl - "Omul in cautarea sensului vietii"

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #231 : Luni, 07 Mai 2012, 08:42 »
Daca te pasioneaza "Urzeala tronurilor", te pot ajuta. Cu cartile (in afara de Dansul Dragonilor, toate) ....

da, m-ar interesa cartile ( vorbim sa vedem cum procedam !!);
ce ma uimeste este ca inca mai esti dispus sa dai carti cu imprumut , recunosc ca eu dupa cateva experiente in care am dat si date au fost (nici nu am insistat sa le recuperez !!) dupa ce am reamintit de ele de vreo 2 ori mi-a fost mie apoi intr-un mare fel sa mai tot insist sa mi le dea inapoi  ???
mai nou cartile se citesc pe tableta, pe PC, dar mie tot mai mult imi place sa tin cartea in mana , sa dau paginile, sa simt foile de hartie, probabil ca sunt invechita grav  :slap:

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #232 : Luni, 07 Mai 2012, 09:21 »
   Dan Puric: "Cine suntem". O carte cu multe întrebări şi răspunsuri, o lecţie de istorie, de viaţă, care ar trebui să ne dea de gândit.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #233 : Luni, 14 Mai 2012, 18:23 »
Marc Levy, Si daca e adevarat....
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #234 : Miercuri, 23 Mai 2012, 14:06 »
Vorbeam acum cateva zile la telefon cu cineva de depaaaaaarte... nu vorbim cu lunile, dar si cand vorbim se face cate o ora jumate.... Imi zicea ca citeste Aurora Liiceanu. I-am spus ca si mie-mi place ea mai mult decat el. Nu-mi mai amintesc cu nici un chip ce carte a zis... ca tare ma roade curiozitatea sa vad si io ce citea  :giggle: ... Dar nu vreau sa intreb, nu si nu!  :blush:
Asa ca i-am zis alei mele: ia-mi ceva fain, ce crezi tu. Mi-a adus Rendez-vous cu lumea, Prin perdea si La taifas - ca le-a luat la pachet, la superoferta. Nush daca s-a nimerit... dar o sa le citesc. Parca aia pe care o citea personaju' era ceva cu C...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #235 : Duminică, 27 Mai 2012, 21:11 »
Mi-au mai spus cateva persoane despre Aurora Liiceanu... O sa caut s-o citesc si eu.

derma

• Vizitator
« Răspuns #236 : Luni, 11 Iunie 2012, 03:56 »
Am recitit "Timpul dezarticulat" al lui Philip K. Dick. Geniala si infricosatoare. Cum ar fi sa constati intr-o zi ca lumea care te inconjoara stie mai multe despre tine decat stii tu insuti? Ca totul e controlat din exterior? Ca paranoia ta nu e paranoia ci realitate. ("The Truman Show" a fost inspirat dupa cartea asta).

Multumesc mult pentru sugestie, acum mult timp imi spusese cineva de ea dar am uitat cu desavsire cum se numeste.

Eu sunt fan SF si fantasy, abia am terminat  "City of Saints and Madmen" de Jeff Vandermeer, o colectie de nuvele fantastice ce probabil nu cred ca ar fi apreciata decat de fanii hardcore a genului.

In alta ordine de idei, recomand cu tarie "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #237 : Luni, 11 Iunie 2012, 19:54 »
In materie de Philip K. Dick - carti -Ubik (cred ca e cea mai una creatie a lui)
                                           - ecranizari dupa scrierile lui: Bladerunner (despre care cuvintele sunt de prisos)

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #238 : Luni, 11 Iunie 2012, 23:53 »
Toamna decanei - Convorbiri cu Antoaneta Ralian (Radu Paraschivescu)
A. Ralian este cel mai productiv si apreciat traducator din engleza. M-a amuzat acum cativa ani, cand, la o emisiune TV, a povestit ca in vremea lui Ceausescu era suparata ca nu i se permitea sa traduca Henri Miller (are 88 de ani).  :) 
La varsta ei, considera ca "motorul supravietuirii e vitalitatea, dinamismul in limita puterilor, setea de nou, curiozitatea pentru tot ce se intampla in jur, senzatia impusa ca esti inca in circuit".

Shantaram (Gregory David Roberts) - are toate ingredientele (aventura, dragoste, eliberare, personaje fascinante) dar incanta mai ales prin fata nebanuita a Indiei pe care ti-o descopera.

Am citit si eu cam tot ce a scris Aurora Liiceanu, doar ca uneori te regasesti in povestirile ei; prin urmare, intre 2 carti am lasat sa mai curga ceva timp. 

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #239 : Marți, 12 Iunie 2012, 12:14 »
Intr-un final...Tocmai am adus-o de la posta! I-am rupt febril ambalajul de carton si...

:applause::yeah: :applause: :yeah: :applause: :yeah: a rasarit soarele si pe strada mea!

Pai da, ca am asteptat destul de la Craciun pana acum, nu se mai putea! Am pozat-o langa un volum din editia paperback, exact formatul in care am asteptat-o atat. Si care tot n-a fost editat pana acum, in dulcele fel de fi mioritic.  Se vede diferenta, nu? (daca nu e concludent, stiloul spune tot). E maaaaare, 1352 de pagini! Asa ca, daca voi disparea un timp din peisaj, acesta e motivul! Ba chiar o voi citi pe indelete (contrar stilului meu de 200pagini/zi), o voi savura pagina cu pagina, dupa modul cum procedeaza francezii cu mancarea fina!  ;D

L.E.In afara ilustratiei copertei (oarecum infecta), sper sa nu intampin alte neplaceri.