Aici se discuta > Subiecte generale
Ce carti citim?
LiaV:
--- Citat din: mihaela1961 din Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 07:54 ---Lia,
Fara suparare, dar stiam ca pentru muzica exista o sectiune separata!
Cinstita sa fiu, nu am prea 'navigat'pe acolo, promit ca in limita timpului voi accesa si acea sectiune a forumului.
p.s. si eu ascult muzica clasica! :)
--- Terminare citat ---
Mihaela, cu sau fara suparare:
1. Doar un om inflexibil nu poate vedea ca a fost o scurta deviere. Sau voit limitat.
O voi ruga pe Rodica sa ne mutam pe pagina cu muzica, atat cat sa ne spunem cum ne place sa citim cartile, la o cafea, un ceai cald, flacara unei lumanari sau ascultand o muzica clasica, iar apoi vom reveni aici. E bine asa?
2. Nu cred ca muzica despre care discutam ar da bine acolo. Maria si Rialda s-ar incrunta ;)
Eu refuz s-o amestec cu cea din zilele noastre.
3. Mai exista pe forum o discutie legata de persoane care vorbesc in numele administratorului, din varii motive. Pe moment imi vine un singur cuvant in minte, vizavi de astfel de bazaieli, insa nu il scriu, din respect fatza de mine insami si de Gigi.
Crezi ca nu stim unde am intrat? Sau vrei sa purtam discutii seci, strict la subiect?
Asadar, respect regulamentul grupului si membrii. Atata timp cat nu am postat nicio muzica in sectiunea carte, desi am foarte multa, ma straduiesc, in ceea ce te priveste, sa ma opresc deocamdata aici.
mihaela1961:
Lia,
1.Aceasta sectiune este dedicata cartilor.Ma indoiesc ca cineva nou ar deduce ca se poate aborda si muzica.
Daca vrei, propune o sectiune legata de MUZICa CLASICA, daca tu crezi ca amesteci genurile muzicale postand unde au postat altii mai tineri .Pomenind despre Rialda et company, deja creezi o bresa intre nou si vechi.
In alta ordine de idei, daca ti s-a parut ca am vorbit in numele adminitratorului, e OK SA-l INTREBI PE EL ce e de facut, in nici un caz nu mi-an luat permisiunea de a vorbi in numele lui, DOAR am spus ca, odata ce titulatura acestei sectiuni este clara, 'se amesteca borcanele', scuza-mi limbajul colorat!
Dupa cate stiu si aici s-au exprimat afinitati pt. varie curente lterare si nu cred a a fot vreo problema!
Sorry daca te-am suparat, dar mi s-a parut aboslut deplasata remarca ta, precum ca am vorbit in numele D-lui Gigi Candea-administrator.
:) =zambet pacifist
p.s. ' visavis' please!!!vezi cum se scrie!
mihaela1961:
:) :) :) :) :)
Am cautat 'in diagonala' ce-i drept, in sectiunea 'Comunicam prin muzica' si stupoare, am gasit si Budha barr, inclusiv 'oldest and goldest'..deci de toate pt toti in ale muzicii(sunt convinsa ca o parte din ele ti-ar place si tie!
Lia,
Te respect prea mult pt. a incerca sa-ti adc vreun afront personal..eu doar am emis o opinie si atat!Gigi hotaraste, nici una din noi nu ia hotarari in numele lui, dar nici nu cred ca ne sunt interzise opinille..sa zicem un fel de 'mini brainsorming', MA REPET-GIGI E SINGURUL CARE DECIDE, dar atat cat timp sunt participant aci, am si eu dreptul la o opinie!
Iti repet(off, iar ma repet)imi place muzica clasica. e ok daca vrei sa discutam despre asta, MI-AR FACE PLACERE, dar nu crezi ca s-ar transforma titulatura in altceva? OK, revenind, ne mutam pe un forum cu tematica muzica sa puem discuta in liniste despre muzica clasica? :oops:
p.s. scuze 'mancat sau inversat litere. mi se intampla destul de des chestia asta, doar suntem in secolul vitezei', chiar mi-am mai ceur de cateva ori scuze pe forum pt. asta!
Facem pace?
mihaela1961:
--- Citat din: Caroline din Miercuri, 06 Februarie 2013, 13:06 ---Nota bene: intotdeauna am separat scriitorul (sau creatorul de arta, in general) de omul cotidian. Eu nu vorbesc de oameni, ca ma uit prea putin la TV, ca sa vorbesc in cunostinta de cauza. Nici eu nu ma sinchisesc sa ma intreb pentru ce scrie cineva, atata timp cat are ceva de spus. Ideea era ca trebuie sa aiba ceva de spus. In stil clasic sau nonconformist, nu conteaza. Arta trebuie sa transmita mai departe un mesaj, un sentiment, ceva... Nu sa invarta doar vorbe "ce din coada au sa sune", ca sa fie in trend. Mentalitatea asta ma enerveaza... si ma mai enerveaza si cei care au inceput bine si pe urma s-au lasat pervertiti de aceasta mentalitate.
Cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Sa luam, de exemplu, poezia. Uite mai jos linkuri catre doi tineri poeti, aflati deja la al 3-lea volum fiecare, in ultimii doi ani, si avand varste apropiate. Aici sunt in cunostinta de cauza... i-am cunoscut pe amandoi personal. ;)
Daniel Daian
http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/tipatul-rotund-noul-volum-de-poezie-daniel-daian
Patricia Lidia
http://poezii.citatepedia.ro/de.php?a=Patricia+Lidia
http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1441:patricia-lidia-despre-sufletul-meu-trilogie-in-proz&catid=400:paricia-lidia&Itemid=30
Spuneti-mi ce parere aveti...
Sunt curioasa, de exemplu, daca, in afara celor care sunt critici de arta, simtiti ceva ceva citind acest gen de poezie... al carui volum ati prefera sa-l deschideti intr-o seara deprimanta de iarna grea, ca sa evadati din realitate sau doar ca sa va simtiti mai bine... si daca ati face cadou unul dintre aceste volum unei persoane foarte dragi sau propriilor copii, pe care l-ati alege?
--- Terminare citat ---
Mi-e sete...
Mi-e sete de viaţă,
de la alfa la omega
versurile, anii şi ritmul cardiac
se întretaie spinos,
de la Ana la Caiafa.
Mi-e sete de somn
şi vise
cu pescăruşi rătăciţi
şi Tatiane şi Clarice.
De Crăciun vom avea zăpadă
şi vom dormi
ca nişte îngeri abia bătătoriţi
în neaua moale
de decembrie.
Demult nu a mai fost
o iarnă blândă
în sufletul meu.
Mi-e sete de frunze
şi zile cu soare,
mi-e sete de copii
şi versuri şi proză.
Am desenat infinitul
cu creionul pe foaie,
cu gândul pe marginea universului,
într-un singur sens,
de la omega la alfa,
dar nu şi invers,
de la Caiafa la Ana,
dar şi înapoi.
A căzut cortina
peste clinchet de zurgălăi
în rănile din palmă.
Mi-e sete de mine,
de ceea ce am fost odată
şi ceea ce am să fiu,
când această sete deşertică
nu îmi va descătuşa
eviscerele.
poezie de Patricia Lidia
Stii Carolina, uneori fara cuvinte prea multe, poti da un raspuns!De la mine, strict vis-a-vis de link-urile tale, ai raspunsul!Cand citesc asemenea poezii, 'cu un suflu nou', cum prea bine ai spus tu,REGRET ca nu m-am nascut poet!!!
:love: :love:toate aprecierile mele D-nei Patricia Lidia, mai ales ca am inteles din postarea ta ca ai si cunoscut-o personal!!!
Caroline:
Da, e o tanara foarte ambitioasa din Timisoara. Am prima ei carte cu autograf, i-am tradus candva niste poezii in franceza si i-am facut contactul cu cineva pentru o recenzie la al treilea volum. Si mie imi place poezia pe care ai ales-o... Si alegerea. ;)
Si... ca sa termin comparatia.
Patricia e implicata si in multe proiecte literare care nu-i aduc neaparat bani sau faima: poezie colectiva pe net, colectie de poezie pentru copii, recenzii pentru prieteni etc. S-a lansat prin forte proprii.
Daniel e de un orgoliu nemasurat. Nu vreau sa amestec aici viata lui personala... vreau doar sa spun ca, pe site-urile de profil, are mereu un ton superior, pana la coercitiv, fata de alta poeti. Cu unii se cearta online chiar si pentru "drepturile de autor" asupra unei expresii sau a unui titlu de poezie. S-a lansat uzand de articole platite in presa (scrise de Cornel Nistorescu) si... relatiile lu' tata.
Dar nu asta conteaza.
Ceea ce conteaza este ca Patricia Lidia scrie pentru ca si ceea ce simte.
Daniel Daian este un "artist" al tehnicii de a scrie. Un tehnocrat. Nu e nevoie sa si simta ceva. De cand a inceput sa scrie (l-am cunoscut cu un an inainte sa-si publice primul volum) era pasionat pana la obsesie de "gasirea versului perfect". Este in stare sa reia munca la o poezie de o suta de ori, pana cand rezultatul e ceva nemaiauzit de alambicat. El trebuia sa fie acela care inventeaza un nou stil literar de poem in proza (de la el citire). I-am aratat, la un moment dat, ca si eu (si aproape oricine) se poate "juca" cu niste cuvinte, pentru ritm si artificii semantice, dar fara sens. Fara mesaj.
La asta ma refeream, cand vorbeam de scrisul peren si de cel oportunist. ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă