Aici se discuta > Subiecte generale

Ce carti citim?

<< < (63/95) > >>

iana:
Am inceput "Peisajul cosmic", de Leonard Susskind , in urma disputelor pe care le-am avut cu fiul meu, referitor la geneza universului. In el exista o combinatie ciudata de credinta si agnosticism si in replica la ce i-am povestit din cartea lui Ctin Dulcan "Catre noi insine", mi-a sugerat sa citesc si cartea lui Susskind.
Incerc, dar este atat de dificila...multa fizica si in plus multe variabile pe care nu le chiar explica, ca in replica data de Laplace lui Napoleon: "Nu am nevoie de aceasta ipoteza"
Asa ca am parasit-o si acum citesc ceva mai potrivit vacantei, "Tabloul flamand" de Arturo Perez-Reverte, un thriller in lumea restauratorilor de tablouri. Si imi place.

Caroline:

--- Citat din: iana din Marți, 01 Ianuarie 2013, 23:12 ---Am inceput "Peisajul cosmic", de Leonard Susskind , in urma disputelor pe care le-am avut cu fiul meu, referitor la geneza universului...

--- Terminare citat ---

Disputele astea trebuie evitate, fiindca sunt sterile. Despre geneza universului se stie un singur lucru: ca nu se stie nimic. Restul sunt doar ipoteze... de anvergura teoriilor pe care ar putea sa le emita un atom de carbon din degetul mic de la picior despre geneza embrionului si a fatului.

iana:

--- Citat din: Caroline din Marți, 01 Ianuarie 2013, 23:59 ---Disputele astea trebuie evitate, fiindca sunt sterile. Despre geneza universului se stie un singur lucru: ca nu se stie nimic. Restul sunt doar ipoteze... de anvergura teoriilor pe care ar putea sa le emita un atom de carbon din degetul mic de la picior despre geneza embrionului si a fatului.

--- Terminare citat ---
Ai dreptate, dar imi place sa-l "zgandar", pt. ca inca imparte lucrurile in alb sau negru, nu exista necunoscut sau cale de mijloc. Poate am uitat cum eram si eu la varsta lui...:)

meleia:

--- Citat din: julia din Marți, 30 August 2011, 20:29 ---am citit-o si v-o recomand si voua. mi-am amintit din nou de replicile din piesa si de jocul actorilor. multumesc bitek
va ofer un fragment:

– Ce-ar fi să-i scrii tu lui Dumnezeu, Oscar?
– Tocmai dumneata să-mi spui una ca asta, Tanti Roz, zău aşa?!
– Cum adică, tocmai eu?
– Credeam că eşti singura persoană care nu minte.
– Păi nu te mint deloc, Oscar.
– Atunci de ce-mi vorbeşti de Dumnezeu? M-au aiurit ai mei cu Moş Crăciun, gata, ajunge!
– Află de la mine, Oscar, că nu există nici o legătură între Dumnezeu şi Moş Crăciun.
– Ba da. E una şi-aceeaşi cacealma. Spălare de creier şi fraiereală cât cuprinde!
– Află atunci băiete, că deşi nu cred în Moş Crăciun, cred în Dumnezeu. Îţi jur, na!
– Fie. Dar de ce zici că ar trebui să-i scriu lui Dumnezeu?
– Ca să te simţi mai puţin singur.
– Păi cum să mă simt mai puţin singur cu cineva care nici măcar nu există?
– Fă-l tu să existe. De fiecare dată când ai să crezi în el, o să existe un pic mai mult. Şi dacă te ţii tare, află de la mine, o să existe chiar de-adevăratelea. Şi asta o să-ţi facă bine.
– Şi despre ce-ai vrea să-i scriu?
– Despre orice. Despre gândurile tale, acelea pe care nu le spui nimănui, care devin apăsătoare, prind rădăcină, te împovărează, te imobilizează; acelea care, luând locul ideilor înnoitoare, te paralizează măcinându-te pe dinăuntru. Dacă nu vorbeşti şi doar le ţii în tine, ai să te transformi în groapa de gunoi a gândurilor vechi şi rău mirositoare, Oscar, băiatule.

Oscar şi Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

--- Terminare citat ---

Buna Iulia, La Multi Ani!  Poti, te rog, sa-mi trimiti si mie formatul pdf al cartii Oscar si Tanti Roz?

bit:
Julia e in concediu de mult (mai ceva decat mine :)). In schimb uite aici: http://despreteatru.files.wordpress.com/2010/03/ericemmanuel-schmitt-oscar-si-tanti-roz.pdf . Merita. Fiecare cuvant.
La obiect: de Craciun am primit asta - si a fost cel mai frumos cadou (asezonat cu un ceainic superb si un ceai parfumat ca raiul)-  Neagu Djuvara - O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri . O recomand cu caldura. Tineri, batrani, nu conteaza, trebuie sa (ne) cunoastem istoria. Altfel, suntem condamnati sa repetam greselile trecutului.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă