Aici se discuta > Subiecte generale

Ce carti citim?

<< < (28/95) > >>

julia:
am citit-o si v-o recomand si voua. mi-am amintit din nou de replicile din piesa si de jocul actorilor. multumesc bitek
va ofer un fragment:

– Ce-ar fi să-i scrii tu lui Dumnezeu, Oscar?
– Tocmai dumneata să-mi spui una ca asta, Tanti Roz, zău aşa?!
– Cum adică, tocmai eu?
– Credeam că eşti singura persoană care nu minte.
– Păi nu te mint deloc, Oscar.
– Atunci de ce-mi vorbeşti de Dumnezeu? M-au aiurit ai mei cu Moş Crăciun, gata, ajunge!
– Află de la mine, Oscar, că nu există nici o legătură între Dumnezeu şi Moş Crăciun.
– Ba da. E una şi-aceeaşi cacealma. Spălare de creier şi fraiereală cât cuprinde!
– Află atunci băiete, că deşi nu cred în Moş Crăciun, cred în Dumnezeu. Îţi jur, na!
– Fie. Dar de ce zici că ar trebui să-i scriu lui Dumnezeu?
– Ca să te simţi mai puţin singur.
– Păi cum să mă simt mai puţin singur cu cineva care nici măcar nu există?
– Fă-l tu să existe. De fiecare dată când ai să crezi în el, o să existe un pic mai mult. Şi dacă te ţii tare, află de la mine, o să existe chiar de-adevăratelea. Şi asta o să-ţi facă bine.
– Şi despre ce-ai vrea să-i scriu?
– Despre orice. Despre gândurile tale, acelea pe care nu le spui nimănui, care devin apăsătoare, prind rădăcină, te împovărează, te imobilizează; acelea care, luând locul ideilor înnoitoare, te paralizează măcinându-te pe dinăuntru. Dacă nu vorbeşti şi doar le ţii în tine, ai să te transformi în groapa de gunoi a gândurilor vechi şi rău mirositoare, Oscar, băiatule.

Oscar şi Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Mari_a:
A mea citește Bărbatul de azi explicat femeilor (Tot ce-ați vrut să știți despre sexul tare fără să îndrăzniți să întrebați) - de Gerard Leleu. Cică e o carte de psihologie practică. Am vrut să-i zic că e degeaba, că teoria nu-i ca practica, dar las-o să se culturalizeze! (Era o campanie la radio: Cine nu citește, e prost!)

Eu am să caut să citesc asta: http://www.humanitas.ro/humanitas/amintiri-din-pribegie-1
La 95 de ani, Neagu Djuvara e mai tânăr la minte decât mulți dintre noi. Când a fost invitat la un post de radio, a făcut audiență maximă!
Îmi place cum zice maestrul Pleșu "aventură și savantlâc"!

luciamanta:
    Am cumparat din Zalau cartea lui Dan Puric : "Cine suntem?". Tare mult imi place! Cartea aceasta trebuie savurată, pritocită fiindcă dăruieşte mult. Am lecturat mai mult de jumătate din carte si sper ca in seara acesta să termnin de citit.

luciamanta:
    Am cumparat saptamana trecuta romanul "Pe apa sambetei" de Ileana Vulpescu. Am citit aproape trei sferturi din ea si tin sa va spun ca romanul este o evocare a vietii sub toate aspectele ei. Romanul, scris genial, descrie destinele mai multor familii, si cred ca fiecare dintre noi, se poate regasi in paginile acestei carti.

bit:
M-am apucat sa citesc "Noi nu suntem urmasii Romei" de Napoleon Savescu. Daca e adevarat ce scrie omul asta, inseama ca noi, romanii de azi nu suntem vrednici si nici demni de ilustrii nostri inaintasi, dacii. Fascinant. Pot uploada cartea pe un site de gazduire fisiere pentru cine doreste.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă