Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Coasta de Azur. Soare, mare, palmieri, la vie en-rose 30 mai - 3 iunie 2021
krondia:
Alors, les bonnes nouvelles :thumbup:
1. Mergem la Saint Tropez, marti, 1 iunie ! :thumbup:
Am luat legatura cu o agentie de pe Riviera Franceza si am aranjat o excursie privata de o zi.
Marti dimineata la ora 8:00 vom pleca de la hotel cu masini private spre localitatea Saint Maxime (circa 90 de km din Nisa) de unde vom face o plimbare placuta cu vaporasul spre Saint Tropez care dureaza in jur de 15 minute.
Am ales in mod special ziua de marti pentru ca doar martea si sambata are loc celebra piata provensala din Saint Tropez, ocazia perfecta pentru a gusta produsele specifice zonei, pentru a ne bucura de inconfundabila si unica savoare din Provence *|*
Mai mult decat atat, vom vizita si muzeul Louis Defunes din Saint-Raphaël, aflat in apropiere, singurul muzeu dedicat marelui actor.
Si, bineinteles, la Saint Tropez vom vizita si Muzeul Jandarmeriei dedicat serialului cu jandarmi, indragit de atatea generatii, filme pe care eu una le revad mereu cu placere.
Vom avea timp sa vizitam in tihna renumita statiune Saint Tropez, devenita celebra datorita actritei Brigitte Bardot, sa facem o plimbare pe faleza, sa ne oprim la o terasa, asa ca in vacantele SinglesCamp...
Nu vom rata nici delicioasa tarte tropezienne :yeah:
La hotel vom reveni in jurul orei 16:00.
Pretul pe care l-am obtinut este foarte bun, 50 de euro/persoana, pret care include si biletele la vaporas.
Vom plati doar intrarile la obiective si masa de pranz pe care o vom lua in Saint Tropez.
Daca mergeam cu ferry din Nisa ne costa 68 de euro si nu vedeam atatea...
:ban:
Atentie, pretul de 50 de euro per persoana este valabil pentru un grup de minim 10 persoane, in cazul in care nu merge toata lumea, tariful de 500 de euro se va imparti la numarul celor care participa.
2. Joi, 3 iunie, in ultima zi, mergem la Eze Village, vizitam parfumeria Fragonard si, bonus, La Turbie, localitatea din vremea imparatului roman Augustus !
A doua veste bună :thumbup:
De la agentia franceza am reusit sa aflu ca s-a deschis parfumeria Fragonard din pitorescul sat medieval Eze Village, un adevarat muzeu in aer liber.
Ca o paranteza, francezii nu s-au dezmeticit inca cu totul dupa atatea luni de izolare, greu raspund la telefon, mailuri, obiectivele turistice apar inchise desi cam toate muzeele s-au deschis in 19 mai..
Deci vom face o plimbare prin Eze Village, este grozava privelistea de acolo de sus, de pe stânca unde este cocotat satul. In satul medieval se ajunge doar pe jos, stradutele care serpuiesc printre case sunt atat de inguste incat nici nu ai cum sa mergi cu masina... Cititi ce scriam in programul actiunii despre Eze Village, un loc care mi-a ramas in suflet, mi-ar fi parut rau sa nu ajungem aici si impreuna.
Vom vizita apoi parfumeria Fragonard (turul fabricii este gratuit) intram la magazinul de prezentare (sapunurile sunt excelente si au preturi mai bune decat in Nisa) si, in masura timpului disponibil, incercam sa intram si la celebra parfumerie Galimard aflata in apropiere. Si aceasta detine un magazin de prezentare.
Deci... incarcati cardul si lasati loc in bagaje...
Bonus din partea agentiei, vizitam si la Turbie, un sat cochet, cu case vechi de secole, celebru din vremea imparatului roman Augustus.
La Turbie se afla la 500 de metri deasupra marii si a fost, odinioara, unul din cele mai importante locuri din zona.
Aici a fost construit Tropaeum Alpium, la granita dintre Galia si Italia, un trofeu roman impunator care sărbătorește victoria decisivă a împăratului Augustus asupra triburilor care au populat Alpii. Interesant este faptul ca despre partea principala a monumentului unii istorici spun ca seamana cu cel de la Adamclisi..
Vedeti mai multe aici http://www.trophee-auguste.fr/en/#
Tariful pentru excursia de jumatate de zi la Eze Village, parfumeria Fragonard si localitatea La Turbie este de 30 de euro/persoana, calculat la un grup de minim 10 persoane. Pretul nu include tariful de vizitare a monumentului, 6 euro.
Ambele excursii le vom plati la fata locului, voi strange eu banii urmand sa achit pentru tot grupul.
De la Eze revenim la Nisa, timp liber pentru ultimele vizite, cumparaturi, cel tarziu la 18:30 trebuie sa fim la aeroport, avem zborul la 21:10.
EZE VILLAGE
La TURBIE
La Turbie, filmare cu drona
La Monaco si la Cannes vom merge cu trenul, voi merge eu la gara inainte sa iau bilete (gara e la 5 minute de hotel), e bine de stiut insa ca doar la anumite trenuri se ofera reducere de grup, de regula in afara orelor de varf: dupa ora 09:00 sau 19:00.
Si apropo, zilele astea are loc raliul de la Montecarlo, puteti urmari transmisiunile de pe canalele sport, pentru a intra in atmosfera..
Urmeaza sa va trimit pana cel tarziu maine dimineata emailul cu aceste doua excursii optionale si alte informatii importante legate de excursie, am rugamintea sa imi comunicati optiunile voastre până cel tarziu duminica seara la 20:00, pentru a putea definitiva rezervarile.
A bientôt ! *|*
krondia:
V-am trimis acum mailul de informare privind excursia in Franta.
Rog raspuns pâna cel tarziu maine seara, duminica 23 mai orele 20:00
Spuneti-mi daca nu ati primit, sa retrimit.
Voi reveni aici cu optiunile voastre.
Și câteva fotografii de vacanta, de la agentia partenera de pe Riviera Franceza *|*
krondia:
Am primit confirmarile, multumesc, toata lumea s-a inscris in excursiile optionale la Saint Tropez si Eze *|*
Revin cu rugamintea sa cititi cu atentie informatiile pe care vi le-am transmis si pe care le regasiti si aici pe forum.
Testul PCR Covid trebuie efectuat cel mai devreme sambata dimineata, pentru a fi acceptat in Monaco unde vom merge luni dimineata.
De asemenea, va recomand sa va faceti asigurare medicala cu clauza Covid pe durata excursiei.
Documentele -rezultatul testului Covid in limba engleza, declaratia pe proprie raspundere privind starea de sanatate, adeverinta de vaccinare - este recomandat sa le aveti listate dar sa aveti si o copie de rezerva salvata in telefon.
Insist asupra acestei informatii pentru ca cineva intentiona sa isi faca testul Covid vineri dimineata, caz in care rezultatul nu mai este valabil pentru deplasarea la Monaco.
Am rezervat si transferul de la si la aeroport cu aceeasi firma.
Tot pachetul: excursia la St Tropez, la Eze Village si transferul la aeroport dus-intors costa 100 euro/persoana. in cazul in care participa toata lumea.
Excursia la Saint Tropez dureaza in jur de 9 ore iar excursia la Eze, 5 ore.
Transferul de la si la aeroport este de tip door-to-door si include asteptarea gratuita in cazul in care zborul intarzie .
Agentia din Nisa m-a asigurat ca nu vom avea nevoie duminica seara de declaratiile de deplasare pe timpul carantinei de noapte dar este mai prudent sa le avem.
Certificate of travel restriction waiver, in engleza, aici https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement
Va spuneam de bucuria francezilor odata cu noua etapa de relaxare din 19 mai.
Imaginile de mai jos din Antibes sunt elocvente...
Pentru ziua de miercuri cand avem programata excursia la Cannes si Antibes, va propun sa mergem dimineata la Antibes si apoi la Cannes si asta pentru a vedea celebra piata provensala de la Antibes, renumita in zona.
In Franta pietele inchid la pranz...
Vom face o plimbare placuta si prin centrul vechi - sunt multe buticuri frumoase cu produse de calitate la preturi convenabile. La Antibes ne putem lua si o gustare pentru masa de pranz si nu numai... aici chiar gasim produse traditionale si, desigur, este mai ieftin decat la Cannes..
Optional, cine doreste poate vizita si Muzeul Picasso aflat in apropiere.
Antibes
Le Marché provençal, Antibes
Excursii opționale in Cannes
Insula Margareta
In Cannes, optional, se poate face si o plimbare cu vaporasul, sunt curse regulate spre Insula Margareta si fortareata unde, conform legendei, a fost inchis Omul cu Masca de Fier. Insula este placuta, transportul auto sau cu biciclete, trotinete este complet interzis. Biletul costa in jur de 16 euro la care se adauga biletul la muzeu.
La Croisière La Corniche d'Or
Miercurea mai este o croaziera panoramica de 2 ore cu plecare din portul Cannes la ora 14:30 in care se descopera peisajele fascinante oferite de celebra coasta La Corniche d'Or si stancile rosiatice ale Masivului Estérel.
Biletul costa 28 euro dus-intors (reducerile la ambele excursii se ofera doar pentru grupuri de 15 persoane).
Pentru aceasta croaziera astept inca raspunsul, francezii sarbatoresc Rusaliile zilele acestea si mai totul este inchis.
Vaporasele spre Insula Margareta au mai multe curse dar croaziera are loc miercurea doar la 14:30 daca au un numar suficient de rezervari.
In Cannes prea multe obiective nu sunt, avem timp si pentru o plimbare pe faleza si in cartierul medieval Suquet care se gaseste pe o colina.
Revin cand am raspunsul pentru croaziera de 2 ore si vedem cine si la ce excursie doreste sa participe.
Cannes -La Croisière La Corniche d'Or
Cannes - Insula Margareta
krondia:
Vesti bune, croaziera panoramica La Corniche d'Or care pleaca din portul Cannes este disponibila miercuri 2 iunie cand vom ajunge si noi in orasul starurilor.
Bilet dus-intors: 28 eur/persoana, dureaza 2 ore, voi face rezervarea pentru cei interesati.
O alta veste buna este ca in Franta, in regiunile Les Alpes Maritimes si Var, respectiv in localitatile Nisa, Cannes si Saint Tropez nu mai este obligatorie purtarea mastii pe plaja, in parcuri, gradini publice, pe malul râurilor si in zonele verzi de agrement. Purtarea mastii este insa obligatorie pe aleile de promenada si in restul locurilor publice deschise si inchise si in Monaco.
Sub deviza „O piață pe zi ” :) putem merge si la piata din Monaco, deschisa si aceasta doar dimineata. Este o piata mica dar pitoreasca, asemanatoare si totusi puțin diferita de pietele provensale din Franța. La Monaco se simt mai mult influentele Italiei. Se mânca foarte bine si destul de ieftin aici, sunt mai multe localuri dar, in prezent, acestea sunt deschise doar pentru rezidenti.
Am vorbit zilele acestea cu cineva stabilit pe Riviera Franceza si spunea ca se simte tot mai mult atmosfera de relaxare.
Totusi, in gari si pe trasee exista controale/filtre, in special spre Monaco unde accesul este liber doar pentru locuitorii din regiunile les Alpes Maritimes si Var si doar daca sederea este mai scurta de 24 de ore. Restul cetatenilor francezi au si ei nevoie de test Covid negativ pentru a intra in principatul Monaco.
Pentru a economisi timp, avem si posibilitatea unui transfer privat rapid, am vorbit in principiu cu o firma care mi-a facut o oferta mai buna decat preturile care se practica in mod normal, in jur de 12 euro/persoana dus față de aproximativ 5 euro cât ar fi biletul la tren. La intoarcere putem reveni cu trenul, in prezent firmele de transport persoane din Franta nu au voie sa stationeze mai mult de 3 ore in Monaco...
Vorbim si stabilim.
Le Marché de la Condamine, Monte Carlo
krondia:
Rezervările sunt făcute, toata lumea a optat pentru croaziera la Corniche d'Or in ziua in care mergem la Cannes. :thumbup:
Reiau tarifele la obiective si excursiile optionale, pentru a vă face o idee asupra bugetului.
Monaco
Transport: transfer privat dus + retur tren circa 16 euro
Bilet Oceanograf 16 EUR
Oceanograf + Colectia de masini a printului Rainier din Monaco 21.5 EUR
(cu mentiunea ca preturile sunt valabile pentru biletele cumparate online)
Excursii optionale private: Saint Tropez & Eze Village: 100 euro (include si transferul la aeroport dus-intors)
Muzeul Louis Defunes din Saint Raphael 6 EUR
Muzeul Jandarmeriei din Saint Tropez 5 EUR
Muzeu Tropium Alpium (La Turbie ) 6 EUR
Muzeul Picasso din Antibes: 8 EUR
Cannes
Croaziera la Corniche d'Or: 28 euro
Bilet tren dus-intors circa 10 euro (cu mentiunea ca tarifele la trenuri sunt dinamice si pot suferi modificari)
Total circa 200 euro (intrarea la muzee este optionala)
Pentru mese ati mai avea nevoie de circa 150 - 200 euro, daca aveti in plan si o masa la terasa.
Aveti in mail o lista cu restaurante din Nisa, va puteti face o idee asupra preturilor.
BANI
Va spuneam deja ca cel mai indicat este sa aveti atat cash cat si o rezerva pe card.
Sa aveti la voi si bancnote mai mici, in general francezii sunt suspiciosi la vederea hartiilor mari, mai ales daca este vorba de o suma mica de plata.
Vremea se anunta in general calda, in jur de 21 de grade, mai rece la Monaco 17 grade, unde se anunta si averse.
Deci sa aveti la voi si o pelerina/umbrela, dar si ceva de soare: sapca, ochelari, lotiune de protectie, prosop de plaja.
Echipament comod, sport, vom merge destul de mult pe jos.
Bagaje
Avem inclus un bagaj mic de mana de maxim 10 kg, care sa nu contina obiecte periculoase, dimensiuni: 40 cm x 30 cm x 20 cm
Si un bagaj de cala de 23 kg (o singura piesa), dimensiuni: 100cm x 80cm x 30cm
https://www.flyblueair.com/ro/ro/bagajul/
Atentie la regimul lichidelor, medicamentelor https://www.flyblueair.com/media/default/documents/dangerous_goods/liquids-ro.pdf
Accesorii de calatorie foarte utile si pe care le recomand: sac de pus la gat pentru telefon/documente, borseta etc. concepute speciale pentru calatorii am gasit la Auchan la preturi rezonabile. Sunt ergonomice si bine compartimentate.
Nu uitati sa puneti un semn distinctiv pe troller (de exemplu o panglica colorata prinsa de maner) pentru a-l identifica mai usor dar si pentru a nu fi confundat cu un alt bagaj.
Recomand etichetarea bagajului cu datele de contact si numarul zborului. In cazul in care nu aveti o eticheta speciala (o gasiti tot la raionul Travel), puteti lasa aceste date intr-un buzunar exterior care nu este incuiat sau chiar in interior, cel mai probabil va fi descuiat in cazul in care se rataceste.
Documente de călătorie:
Test PCR negativ efectuat cel mai devreme sambata dimineata 29 mai, redactat in limba engleza
Statement for travellers aged 11 years and over
https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel
Adeverinta de deplasare
https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement
Adeverinta de vaccinare la intoarcera in tara
Spor la pregătiri!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă