Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Farmecul Italiei de Sud. Amalfi, Capri, Ischia 27 sept - 6 oct 2021

<< < (2/6) > >>

Bon Voyage:
Va rugam urmariti in permanenta FORUMUL.
(DOAR) aici veti regasi  toate informatiile referitoare la aceasta excursie, inclusiv daca apar modificari ale orarului de zbor. De aceea  este necesar sa consultati topicul excursiei in special cu citeva zile inainte de plecare.

admin:
Eu am tot recomandat si am super-recomandat ca cei care vor sa iasa din tara in vacanta, sa se vaccineze. Este foarte greu sa ai o vacanta normala daca nu esti vaccinat. Emotii la plecare, emotii la intoarcere cu testele. Apoi reguli care se introduc peste noapte si care obliga pe cei nevaccinati la teste peste teste.

Probabil ca ati urmarit, Italia introduce (la fel cum am vazut in Austria) obligativitatea de prezentare a unui certificat verde la intrarea in restaurante, piscine, obiective turistice etc. Am incheiat de 10 minute discutia cu directoarea hotelului din Ischia, acolo unde o sa avem sejurul. Mi-a spus ca fara certificat verde nu se poate folosi piscina, nici cea normala nici zona termala si exista restrictii pentru zona de restaurant pentru cei nevaccinati.

Daca sunteti inscrisi la aceasta excursie si NU sunteti vaccinati inca nu e tarziu pentru Johnoson&Johnson. Mai sunt 21 zile, atat cat unele tari solicita ca perioada post-vaccinare pentru acceptarea certificatului verde.

Daca nu sunteti vaccinati si nu va ganditi sa o faceti, trebuie sa va spun cat se poate de corect ca nu va fi deloc usor acolo. Va fi nevoie sa va tot testati si retestati pentru a putea urca pe ferry, intra in restaurante etc.

Iata masurile luate de guvernul Italiei pe plan intern:

Potrivit unui Decret-Lege emis de Consiliul de Miniștri, începând cu data de 6 august 2021, va fi posibilă desfășurarea unor activități numai dacă persoanele se vor afla în posesia:

- Certificatului digital verde, care poate fi eliberat și după administrarea primei doze de vaccin, fiind valabil până la data programată pentru administrarea celei de-a doua doze (în cazul unui vaccin cu doză dublă);

- Dovezii care atestă recuperarea după infecția cu virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 6 luni);

- Dovezii efectuării unui test molecular rapid sau antigen, cu rezultat negativ pentru virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 48 de ore).

Documentația menționată mai sus va fi necesară pentru a putea desfășura sau accesa următoarele activități sau zone:

- Serviciile de catering furnizate de orice unitate pentru consum la masă sau în interior;

- Spectacole deschise publicului, evenimente sportive și competiții;

- Muzeele, alte institute și locuri de cultură și expoziții;

- Piscine, centre de înot, săli de sport, sporturi de echipă, centre de wellness, chiar și în cadrul facilităților de cazare, limitate la activități interioare;

- Festivaluri și târguri, conferințe și congrese;

- Spa-uri, parcuri tematice și de distracții;

- Centre culturale, centre sociale și recreative, limitate la activități interioare, cu excepția centrelor educaționale pentru copii, a centrelor de vară și a activităților de catering conexe;

- Camere de jocuri, camere de pariuri, săli de bingo și cazinouri;

Tania55:
O cunostinta din Belgia a vrut sa vina in Romania cu Wizz Air si nu a primit-o in avion pentru ca nu a avut pasaport, dar avea buletin !! 😠  Sper sa nu fie asa si cu Blue Air. Eu cred ca iau si pasaportul.

Tania55:
Grup frumos ... eu zic sa va faceti si Card European de Sanatate. Cred ca se poate si online. Trimiteti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, copia buletinului (CI) , o adeverinta de la servici, de unde sa reiasa ca sunteti persoana asigurata (ca s-a platit fondul de sanatate la zi ) sau copia cuponului de pensie. In aceasta solicitare sa scrieti tara si perioada excursiei si cine este medicul de familie al vostru. Dupa o saptamana ar trebui sa primiti cardul prin posta. Sa ne vedem cu bine.  :)

Dannyla:
Buna ziua, din pacate si eu din motive obiective si independente de vointa mea nu voi mai putea merge in aceasta excursie.  :-\   :'(
Am luat legatura si cu agentia. Rugamintea este sa stiu daca mai trebuie facut ceva? Eventual pot sa reprogramez?
Multumesc

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă