Autor Subiect: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.  (Citit de 11529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« : Luni, 24 Iunie 2019, 10:10 »
03.10.2019
Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif 1: 600 EUR/persoana, cazare in camera dubla impreuna cu inca o persoana

Tarif 2: 360 EUR/persoana, cazare in camera dubla impreuna cu inca o persoana

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/venetia-minivacanta-de-1-decembrie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 250 EUR/persoana.

Plecare: 27 noimebrie 2019
Sosire: 01 decembrie 2019

Cazare:
4 nopti, mic dejun inclus: Hotel Abazzia Venetia 3*

Servicii incluse:
•   pentru tarif 1: •transport avion  Bucuresti Otopeni – Venetia si retur, bagaj de cala 20 kg si taxele de aeroport incluse
••   cazare si mic dejun inclus - 4 zile
•   •insotitor de grup din partea Singles Camp
•   •ghid local in limba romana, pt perioadele de program de vizitare

Nu sunt incluse:
•     • zbor, pentru tarif 2. Am creat aceasta posibilitate de a rezerva fara zbor, pentru cei din Cluj, Iasi, vestul tarii si cei care locuiesc in afara tarii si care isi pot gasi bilete din zonele apropiate lor.
•     • asigurarea medicala si cea storno 71 lei
•   •pranzuri si cine
•   •taxa de oras, care se achita individual, la hotel de fiecare in parte. Tarif: 3.5 euro/noapte
••   bilete de intrare, alte programe (le gasiti prezentate cu tarife mai jos)
•      •transfer aeroport - hotel. Am ales un hotel excelent amplasat, se fla la 100 metri de gara Venetia, astfel ca este foarte usor accesibil. Din gara, pana la hotel, evident ca se face transfer pietonal. Atentie la bagaje, sa aveti un troler comod si usor a fi transportat. 

Tarife optionale si intrari:
- de la Piazzale Roma pana in San Marco se poate merge cu vaporul public (biletul costa 7,50 Euro/calatorie ).
- bilet intrare Palatul Dogilor 25,00 Euro/ persoana (este valabil si pentru alte muzee din Piata San Marco)
- aparat whispers cu casti obligatorii pentru vizita in Palat si in Biserica San Marco  costa 2,00 Euro/ persoana .
- Altarul de Aur =2,00 Euro/ persoana
- Muzeul Bisericii pentru a urca pe loja cu cai 5,00 Euro/ persoana
- vaporetto sau ambarcatiune privta pentru Murano si Burano

Zboruri Austrian Airlines:

27NOV BUCHAREST OTP  - VIENNA VIE  OS 784 13:35 14:20   si conexiune     

27NOV VIENNA VIE  - VENICE VCE   OS 529 17:20 18:25
         

Retur:

01DEC VENICE VCE  - VIENNA VIE       OS   522 10:55 12:05  si conexiune       

01DEC VIENNA VIE  - BUCHAREST OTP    OS   791 15:15 17:50
   

BAGAJ CALA 23 kg/pers ,BAGAJ MANA 8 kg/pers.

Insotitor grup Daniela Dimitrescu tel 0721/428014

Nota importanta : Va rugam sa aveti la dvs  pasaport sau cartea de identitate valabila cel putin 6 luni. Persoanele care uita cartea de identitate acasa, nu vor putea merge cu noi si vor pierde suma integral pe care au achitat-o. Atentie nu sunt permise  buletine tip vechi carticica. Se accepta si pasaport in situatia in care cartea de identitate este expirata.

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2

PROGRAM EXCURSIE

ZIUA 1 – miercuri 27 nov. 2019 - Cei care au optat pentru serviciile corespunzatoare tarifului 1 (cu zbor inclus):  Intalnire cu insotitorul de grup in fata Cafenelei Lavazza, la ora 11.30 pentru zborul Bucuresti – Venetia. Zbor Austrian Airlines Bucuresti - Venetia. Transfer aeroport - gara Venetia. Deplasare pietonala de la gara la hotel. Check in, apreciem in jur de ora 20.30. Iesim impreuna la cina.
Cei care care calatoresc cu zbor propriu, se vor caza cf repartitiei trimisa de insotitorul de grup la hotel. Se prezinta la receptie, predau pentru inregistrare pasaportul si vor efectua astfel check in-ul. Primesc cheia/cardul, iar in jur de ora 20.30 se prezinta la receptie pentru a se alatura grupului pentru cina si pentru a primi informatiile necesare pt a doua zi de excursie.

ZIUA 2 –  joi 28 nov 2019 . Mic dejun si apoi pregatiti cu un rucsacel in care sa aveti o pelerina, o sticla cu apa, ceva de rontait pt omorat foamea si la ora 9:30, fara intarziere... ::) coborati in receptie, pentru intalnirea cu insotitorul de grup. Se pleaca pentru o zi de vizitare care include doua etape de cca 2 ore fiecare, in care veti fi ghidati si veti primi toate informatiile si detaliile de la un ghid local, de origine romana. Se descoperim minunata Venetie!



Se va vizita: Palatului Dogilor, cu ghid local ( cca 2 ore).
PALATUL DUCAL (ore de vizitare 9-17), reconstruit intre secolele 14-15 in stil gotic venetian, este o simbioza perfecta intre arhitectura si sculptura. Peretii de marmura, coloanele cu capiteluri impodobite cu figure, cu ornamente florale si animaliere, sculpturile care impodobesc interiorul si exteriorul, operele de arta pastrate in palat fac ca acest monument, sa fie unul dintre cele mai vizitate din lume. Intrarea se face pe o poarta numita Porta della Carta, construita in 1438-1442 (aici stateau scribii publici care scriau cererile celor ce veneau cu documente la autoritatile Republicii). Urmeaza Porticul Foscari, in stil gotic, terminat in 1440, dupa care se ridica Arcul Foscari (sfarsitul sec 15), prin care se intra in curtea interioara (fatade de marmura de Antonio Rizzo si Scarpagnino). Se urca pe Scara Gigantilor, opera a lui Antonio Rizza, la sfarsitul sec. 15. In capatul scarii statuile lui Marte si Neptun, sculptate de Sansovino. Din curte intram in muzeul archeologic al palatului, unde sunt piese care impodobeau cladirea.pe Scara de Aur se urca la etaj, la apartamentul dogelui (Pinacoteca – opera de Bellini, Bosch, Carpaccio) si la Salile magistratilor, bogat impodobite cu fresce, sculpture, panze de maestri. Prin Scara Cenzorilor se merge la Sala Armelor, un muzeu de arme rare. Tot de la Scara Cenzorilor se accede la Sala Marelui Consiliu, inalta de 15 m, lunga de 54 m, si lata de 25 m, unde vedem opera de Tintoretto – Paradisul, Palma Il Giovane, Andrea Micheli. Pe plafon picture de Veronese si Tintoretto. In juru salii, o friza cu portretele primilor 76 de dogi ai Venetiei. Portretul lui Marino Faliero, tradatorul Venetiei, este acoperit cu o panza neagra. Urmeaza Sala Scrutinului, impodobita cu un plafon pictat de artisti din scoala lui Tintoretto si cu portretele ultimilor dogi ai Venetiei.
 Jacopo Robusti – Tintoretto (1518-1594)  a fost elev a lui Tizian.
In Sala Magistratilor vom gasi opera de Quentin Metsys (1466-1530) si Hieronimus Bosch (1450-1516).
Inchisorile spre care da acces Podul Suspinelor, construit in 1589 de arhitectul Da Ponte, pentru ca cei condamnati de Tribunal sa fie dusi direct in cellule, sunt de 2 feluri: inchisorile de la etajul de sus, sub acoperis, numite “piombi” si cele din subsoluri, numite “pozzi”. Podul Suspinelor este impartit in 2 culoare paralele, prin care erau dusi si adusi prizonierii. Celebrul pod are ferestre ajurate prin care se vede frumoasa priveliste a canalului si a lagunei.



Apoi, dupa o pauza de cafea si o prajitura, eventual la celebrul Florian, urmeaza cealalta etapa de vizitare, tot de ore, tot insotititi si informati de ghida noastra romanca.

Piata San Marco cu Biserica San Marco la interior si Cartierul San Marco. Insotitorul de grup va putea inversa programul pe zile functie de orele de zbor ale avionului.



Piazza San Marco, lunga de 175 m si lata de 81 m in fata bazilicii si de 57 m in partea opusa, este principalul punct turistic din Venetia si locul preferat de plimbare al venetienilor.Aceasta Piata este incadrata de Procuratii- sediile procuratorilor, magistrati care administrau bunurile bazilicii San Marco.Procuratiile vechi ( la stanga privind spre basilica) este o cladire reconstruita in sec al XVI-lea de G.Grigi si Bartolomeo Bon cel tanar, stau fata in fata cu Procuratiile noi (la dreapta privind spre basilica), cladire inceputa de Scamozzi in 1584 si terminata de Longhena in 1640. In partea opusa bazilicii este cladirea Ala Napoleonica (Aripa napoleoniana). In 1807 Napoleon a poruncit sa fie demolata vechea biserica San Gimignano si sa fie inlocuita cu actuala constructive, in stil neoclassic. Impresionanta este scara monumentala de acces catre Muzeul Correr.
Piata ar putea fi plina de prumbei foarte blanzi si inconjoara colonadele. Sunt cafenele care servesc cafea in sunete de muzica vieneza, café concert, o mostenire din vremurile in care Venetia facea parte din Imperiul Habsburgic.

Muzeul Correr- vizita optionala, aflat in Aripa Napoleoniana, construit in 1810 de architect Giuseppe Soli si in cateva Sali din Procuratiile vechi sunt expuse colectii de documente, obiecte de arta si relicve istorice care ilustreaza istoria Republicii Venetiene. Un nobil venetian, Teodoro Correr, a lasat mostenire, nu numai palatul sau de pe Canal Grande dar si  o donatie important ape care a facut-o in 1830 si care constituie nucleul colectiei acestui muzeu.Aici sunt si tablouri de Vivarini, Carpaccio, Bellini, Antonello da Mesina, Lotto, Cosimo Tura.

Turnul Orologiului- Alaturi de basilica San Marco, spre Procuratiile vechi, se ridica Turnul Orologiului, proiectat de arh. Coducci (1496) si terminat de Massari 1755. Acesta arata ora, ziua, cursul planetelor si al stelelor.Aici este si un clopot care suna la fiecare ora, de cinci secole.Sunt doua personaje de bronz care bat clopotul, numite “maurii”, din cauza culorii lor inchise, culoare pe care a capatat-o bronzul de-a lungul veacurilor.

Piazzetta dei Leoncini se afla langa turn si este numita asa din pricina celor doi lei de marmura rosie sculptati de Bonazza in 1722. Aici este si Biserica San Basso, reconstruita in 1766 de Benoni, pentru a inlocui o alta biserica mai veche care a fost distrusa de un incendiu.

Vedem apoi Palatul Patriarhal, cladire neoclasica datand din 1850, aflat pe o latura a pietei.

Clopotnita Catedralei San Marco – dateaza din 1912.Actuala constructive a inlocuit vechea clopotnita datand din sec. al XII-lea, edificiu care s-a daramat in 1902.Are o inaltime de 99m, in varf este statuia aurita a unui inger, care se invarte dupa vant.Se poate vizita si urca cu ascensorul (9,30-16) privelistea de sus asupra marii si orasului fiind  splendida.

Piazzetta San Marco este o mica piateta care se intinde intre Palatul Dogilor si Biblioteca veche ( ridicata in sec. al XVI –lea).Aceasta piateta este impodobita cu coloana leului Sfantului Marcu (un leu chinezesc de fapt) si cu coloana Sfantului Teodor (Todaro), primul sfant protector al orasului. Piata aceasta se deschide catre Molo (chei) de unde plecau altadata galerele Republicii.

Langa Molo se afla Zecca, monetaria unde se batea alta data techinul. (zecchino).
Amintim si existent Bibliotecii Marciana, ce poseda 12.000 de manuscrise si peste 900.000 de volume. Printre cele mai pretioase se numara Breviarul Grimani (sec. al XV-lea), impodobit cu miniature foarte frumoase.

Catedrala San Marco destinata sa adaposteasca ramasitele Sfantului Evanghelist Marcu (aduse in anul 832 din Alexandria-Egipt), catedrala a fost construita timp de secole. Arhitectura de model bizantin, a fost imbogatita cu piese mult mai vechi, coloane, grupuri statuare, cu mozaicuri si elemente decorative gotice, maure si in stilul Renasterii. Planul cladirii este in forma de cruce greca si este acoperita cu cinci cupole. Fatada Catedralei este o bijuterie de marmura, mozaicuri, sculpture. Terasa de la etajul 1 al cladirii este incununata de arcade in stil gotic tarziu, incepute in sec al XIV –lea si terminate in sec. al XV-lea. Deasupra intrarii principale sunt copiile cailor de bronz ale lui Alexandru cel Mare, adusi de la Constantinopol in 1204 de dogele Enrico Dandolo. Se presupune ca provin de la mausoleul din Halicarnas, din grupul statuar care incorona monumentul,care ii reprezenta pe regale Mausol si pe sotia sa intr-o cvadriga ( car tras de 4 cai). Originalele se afla in Muzeul Catedralei. Pe coltul dinspre Palatul Dogilor  este sculptura din porfir rosu. Cei patru imparati (opera bizantina din sec al IV-lea. Interiorul este imbracat in mozaicuri cu fond de aur din secl al XIII-lea. Aici se gasesc ramasitele Sfantului Isidor, aduse de un doge in 1125. Altarul Fecioarei Nicopeia, pastreaza icoana bizantina, facatoare de minuni a Fecioarei, adusa de la Constantinopol in sec al XIII-lea. Detine si o cripta, cu osemintele Sfantului Marcu, aduse aici in 1094. Pe altarul catedralei se afla altarul Pala d’Oro, o imensa bijuterie bizantina comandata de dogele Orseolo la Constantinopol in anul 978 si marita de cateva ori pana in sec. al XIV-lea. Detine un Tezaur cu piese de bijuterii bizantine si venetiene din sec. 12-14. Baptisteriul. Apoi in altar se afla un bloc mare de granit care serveste drept masa, adus de la Tyr in 1126 si traditia spune ca pe aceasta piatra a stat Isus cand a vorbit multimii.

Teatrul La Fenice – ( vizitam la exterior) constuit de GA Selva intre anii 1790-1792, era unul dintre cele mai celebre monumente din Venetia, inainte de a arde in 1996.Sala cuprindea peste 1500 locuri si era decorate cu stucaturi aurite si panouri pictate.

Curtea Palatului Contarini del Bovolo (Scala del Bovolo)- acest palat este celebru pentru scara exterioara de stil Lombard, opera lui Giovanni Candi (1499). Scara in spirale albe a inspirit numele de Scala a bovolo ( in forma de cochilie de melc).In mica gradina a Palatului, un ghizd de fantana din sec. al 11, in stil venetiano-bizantin si alte fragmente de piese decorative din piatra.

Podul Rialto este al doilea si cel mai vechi pod peste Canal Grande. Construit de Antonio da Ponte intre anii 1588-1591, pentru a inlocui vechiul pod mobil, care se prabusise in 1444 sub picioarele multimii venite sa admire cortegiul marchizei de Ferrara. Podul, masiv dar cu o linie eleganta, este construit din piatra de Istria, lung de 48 m si lat de 22m.
In minusculele pravalii care se insira pe ambele laturi ale podului, bijutierii venetieni isi vand de generatii produsele artei lor.Pravalioarele de pe pod vand marfuri de lux, bijuterii, pantofi, marochinarie fina.



Mercerie este cea mai veche strada comerciala a Venetiei.Aceasta incepe langa Podul Rialto si strabate Cartierul San Marco, pana langa clopotnita din Piata San Marco.Ingusta si pitoreasca, este si astazi cea mai aglomerata strada din Venetia. De aici este free time.

Continuand pe jos, intr-o plimbare se ajunge la Ferrovia, adica langa Piazzale Roma, acolo unde este hotelul nostru.

ZIUA 3 – vineri 29 nov 2019.  Mic dejun si ora 9, 30 plecare spre vizitare  a Insulelor Murano, Burano si Torcello
(durata cca 6 ore cu ghid local). Vom  incerca sa organizam deplasare cu un vaporas privat, urmand sa impartim intre noi costurile. Vom fi ajutati de ghida romanca.



INSULA MURANO
La Insula Murano se poate ajunge si cu vaporetti de pe Fondamenta Nuove (traseul se parcurge in aproximativ 7 minute). Dupa anul 1289 aici se produce vestita sticla de Murano. In sec. 15 si 16 Murano era cel mai important centru de producere a sticlei din Europa. Insula imbogatita in urma acestei activitati, era foarte populata si avea un guvern independent de puternica ei vecina, Venetia. Astazi, Murano produce sticlarie in formele specifice, dupa tehnicile traditionale. Se pot cumpara de aici, cu preturi mai convenabile decat oriunde in Europa, lampi, vase, obiecte ornamentale, sticla de buna calitate, estetica ireprosabila. Sunt si lucruri ieftine si de slaba calitate.Un cadou frumos ar fi un sirag de margele din sticla de Murano, multicolore sau o singura culoare, bijuterie traditionala de Murano.
Aici gasim si Muzeul Sticlei, care expune sticlarie de arta datand din epoca romana ( sec. I iHr- sec II dHr) si sticlarie de facture venetiana, lucrata incepand din sec. 15 si pana in secolul trecut.
Tot aici gasim Basilica dei Santi Maria e Donato, Fondamenta Giustinian, reconstruita in sec. 12, biserica intemeiata in sec. 7. Edificiu in stil Veneto-bizantin, are un splendid mozaic de podea cu motive animaliere si vegetale.



INSULA BURANO
Centru de pescuit frecventat de artisti si scriitori, toti atrasi de pitorescul micii asezari.Aici este Museo del Merletto, care expune o colectie de dantele, dantelaria fiind specialitatea mestesugarilor din aceasta insula.

INSULA TORCELLO – a fost unul dintre primele centre locuite  din Laguna Venetiei.
 
ZIUA 4  sambata 30 nov 2019
Mic dejun si plecare la 9,30 spre vizitare cu ghid local (cca 2 ore) a cartierelor Castello (situat la estul orasului, cuprinde Arsenalul, numeroase monumente istorice si zone comerciale)  si Cannaregio (situate in nord-estul orasului, pe langa nenumaratele monumente, cuprinde si foarte multe pravalii, magazine, magazine cu obiecte de lux). Vizitam Curtea cu casa lui Marco Polo, frumoasa Piata San Zanipolo, vizitam in mijlocul cartierului Cannaregio pe o insulita, Ghetto – ghetoul evreilor(primul cartier cu numele de ghetou din lume). Aici in Campo di Ghetto Nuovo 2902 se afla muzeul comunitatii ebraice, in care sunt expuse obiecte de cult, piese de arta decorative.

In Castello, cheiul lung de peste 500 m, face legatura intre San Marco si Gradinile Publice din Castello. Numele lui vine de la marinarii din Dalmatia (Slavonia) care acostau aici corabiile lor. Cheiul este marginit de palate, in care sunt instalate marile hoteluri ale orasului ( Hotel Danieli, in Palatul Dogilor Dandolo). Aici este Pinacoteca Querini Stampalia, colectie de arta, lasata mostenire orasului, odata cu bogata sa biblioteca de contele Giovani Querini Stampalia, si este expusa in palatul care i-a apartinut donatorului. Palatul este din sec. 16.
Muzeul istoric al marinei se afla intr-o cladire in care altadata se depozitau granele. Astazi este expusa  o colectie de machete de vase. Cea mai intereaanta este machete  luxosului vas de ceremonie al dogilor venetieni Bucintoro. Tot aici se mai pastreaza si vestigiile ultimului Bucintoro. Mai pot fi vazute portrete ale capitanilor de vase venetiene, datorita artistilor din Scoala lui Tintoretto.
Arsenalul intemeiat in 1104 este inconjurat de ziduri si de canale natural si artificiale. Nu se viziteaza. In interior se afla santierele pe care au fost construite vasele puternicei flote comerciale si de razboi ale Republicii Venetiene, timp de mai multe veacuri. Flota Venetiei era alcatuita altadata din peste 2000 de corabii cu panze si aproape 50 de nave de razboi, pe care erau imbarcati cate 1000 de oameni. Portalul Arsenalului (1460) este opera lui Antonio Gambello. Leii care  il impodobesc sunt un dar al orasului Atena catre dogele Francesco Morosino.
Tot in Castello este Piata San Zanipolo, a sfintilor Giovanni si Paolo, una dintre cele mai frumoase piete monumentale din Venetia. Langa biserica, ridicata in sec. 13 de ordinul calugarilor Dominicani, se afla Manastirea Dominicana si alaturi Scuola Grande din San Marco. In mijlocul pietei este asezata celebra statuie ecvestra a condotierului Colleoni, care a lasat Republicii Venetiene o mare avere, cu conditia ca statuia sa ecvestra sa fie pusa in Piata San Marco. Republica a indeplinit cerinta donatorului, dar a asezat statuia in fata Scuolei San Marco. Monumentul, fiind considerat cea mai frumoasa statuie ecvestra din lume este opera lui Andrea Verocchio, care a executat-o intre anii 1481-1488.
Bazilica este una dintre cele mai mari din Venetia. Edificiul de expresie gotica, are fatada neterminata. Portalul este in stilul Renasterii. Planul este in cruce Latina cu trei nave, cu 4 capele laterale si 4 capele absidale. In aceasta biserica au fost inmormantati multi dogi.
Casa vestitului Marco Polo, acum este un mic hostel iar la parter o pizzerie. Marco Polo a fost un comerciant si un explorator din Republica Venetiana care a devenit cunoscut pentru calatoriile sale. Povestile calatoriei lui si daca au fost intr-adevar reale,le voi spune la fata locului.

Timp liber pentru explorarea cartierelor pe cont propriu sau pentru cumparaturi.

ZIUA 5 – duminica 1 dec.2019 Check out, deplasare la aeroport si zbor spre tara.

!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul sunt de la inceput nominalizat, va puteti informa pe internet despre fiecare, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Atrag atentia si asupra programului de dimineata. Stiu ca multora le place, mai ales ca este vacanta, sa ramana mai mult in pat. Doar ca nu intr-o excursie de grup cu program dens cum este aceasta, nu e posibil. Va rog mult, cunoasteti programul, acolo sa nu existe discutii "de ce asa de dimineata", sau "prea devreme". Pt a va arata tot ce am promis, trebuie sa pornim de dimineata... :) La sfarsit aveti  2 zile complet free, aveti timp sa va relaxati la plaja si baie, sa dormiti, sa leneviti... ::)

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul https://www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 03 August 2019, 17:28 »
9 ani de cand am fost cu primul grup Singles Camp&Travel in Venetia si vreo 20 de cand am descoperit acea perla, combinatia aceea fantastica de romantic, de pitoresc si de viu.

www.youtube.com/watch?v=1_5n1EfcWyM

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #2 : Luni, 12 August 2019, 22:06 »
Heloo,
Va astept cu drag la Venetia de 1 Decembrie.
Imi place Venetia, pentru ca e frumoasa, romantica, sarmanta. Intr-un cuvant, e altfel. Totul e numai apa, canale, vapoare, vaporase si istorie. Toata Italia este un muzeu in aer liber. Tot ce erai obisnuit sa intalnesti intr-un oras clasic, intr-un oras de “uscat”, s-ar putea sa nu vezi in Venetia. Si asta pentru ca nu sunt masini.O insula,cu apa de jur imprejur, canale, vapoare, vaporase si 1000 de ani de  istorie.
Ma bucur sa o revad pe Daniela cu povestile ei frumoase si pline de emotie sufleteasca.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #3 : Luni, 12 August 2019, 22:49 »
Heloo,
      Gigi am o intrebare referitoare la programul acestei excursii.  Am asteptata de la lansare sa se schimbe programul, pentru ca ziua a 2-a si a 3-a este la fel, sau ne rezervi o surpriza ??????.   Asa e cand ii '' dai omului un deget '' acum m-am obisnuit, sunt in pachetul cu surprize !!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #4 : Marți, 13 August 2019, 07:32 »
Observatiile referitoare la greseli sunt binevenite, multumesc de fiecare data cand se observa cate ceva. Pentru mine este o cantitate enorma de munca, ce are nevoie si de multa atentie. Sunt eu ordonat si atent la detalii, dar mi se intampla, ca oricaruia care munceste, sa si gresesc. Si atunci 2 ochi in plus sunt bineveniti.

Am verificat, aici pe forum era ok, pe site insa, cand am transpus programul, am gresit la copy/paste...Acum apare si acolo ok.

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #5 : Luni, 30 Septembrie 2019, 22:32 »
Buna seara,
Gigi te rog sa-mi transmiti  daca este o problema, pentru ca eu nu am primit factura pentru aceasta excursie.
Astept raspuns,
Nadia

Offline Nadia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #6 : Luni, 28 Octombrie 2019, 23:28 »
Draga Daniela,
Astept cu drag sa ne vedem la Venezia. Intr-o seara la un carpaccio si un prosecco vom depana amintiri si ne vom bucura de ziua noastra !

Cu drag,
Nadia

Viviana

  • Vizitator
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #7 : Vineri, 15 Noiembrie 2019, 21:58 »
Bună seara! Oare ar trebui să ne facem probleme având în vedere condițiile meteo de la Veneția? Conform știrilor Veneția este 70% sub apă. :help:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #8 : Vineri, 15 Noiembrie 2019, 23:09 »
Orice calatorie implica un grad de risc, mai mare sau mai mic. Tot ce ne dorim intotdeauna este sa nu se intample nimic si temerile si gandurile sa se imprastie...Imi doresc mult sa fie la fel si de aceasta data.
Urmaresc si eu zilnic ce se intampla la Venetia cu speranta ca in cele 2 saptamani ramase pana la plecare totul o sa intre in normal. Astfel de inundari a orasului din laguna sunt obisnuite, acum insa s-au depasit parametrii normali. Venetia are nevoie de turisti, oamenii de acolo traiesc exclusiv din asta si sunt convins ca o sa faca tot posibilul sa elimine pe cat posibil efectele inundatiei.

Viviana

  • Vizitator
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #9 : Luni, 18 Noiembrie 2019, 21:29 »
Mulțumesc pentru promptitudine!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #10 : Joi, 21 Noiembrie 2019, 03:09 »
Va va scrie si Daniela, insotitorul de grup, sau poate chiar va va contacta. Chiar daca repet, tin sa va dau cateva sfaturi de calatorie, cateva indrumari. Pentru ca stiu ca toata lumea priveste un pic ganditoare la Venetia, dupa stirile de acum o saptamana.

Incep cu temperaturile cu care o sa va intalniti acolo. Accuweather indica 6-10 grade, cu senin sau ceva nori, deci vremea este din punct de vedere al temperaturii ok. Ramane cealalta situatie, Aqua alta. Ce este insa aqua alta?

Acqua alta este termenul folosit în Venetia pentru vârfurile de maree care apar periodic în Marea Adriatică de nord. Vârfurile ating maximul lor în Laguna venețiană, unde provoacă inundații parțiale ale Veneției și Chioggiei; inundațiile apar și în alte părți din jurul Adriaticii de nord, de exemplu la Grado și Trieste, dar mult mai rar și într-o măsură mai mică.

Fenomenul se produce mai ales între toamnă și primăvară, când valurile mareeice sunt întărite de vânturile sezoniere predominante care împiedică refluxul obișnuit. Principalele vânturi implicate sunt sirocco, care suflă spre nord de-a lungul Mării Adriatice, și bora, care are un efect local specific datorită formei și locației lagunei venețiene.

Este un fenomen obisnuit in octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, uneori si in februarie. Apa inunda pentru cateva ore uscatul (uscatul este un fel de a spune, pentru ca Venetia este mult construita pe piloni) si atunci toata lumea este pregatita cu cizme de cauciuc, iar accesul in zonele mai afectate, deschise se face pe podete de lemn, pregatite pentru astfel de situatii.

Anul acesta fenomenul de aqua alta a fost unul extrem, neobisnuit de mare si care evident ca a produs stricaciuni. Cat de mari nimeni nu poate stii, pentru ca proprietarii in general exagereaza pentru a primi despagubiri mai mari, la fel fac si televiziunile, in cautare de senzational. Autoritatile deja au despagubit localnicii cu cate 5000 euro si firmele cu cate 20.000 de euro. Asta cel mai probabil pentru a face sa se uite ca un proiect de aparare a Venetiei trebuia finalizat de mult...

Am sunat ieri la Venezia si am discutat cu proprietarul hotelului in care veti sta. Mi-a spus si a scris si agentiei Bon Voyage ca totul este acum in nota obisnuita acestei perioade, ca efectele sunt in mare parte eliminate si ca vizita se va putea face in conditiile normale pentru aceasta perioada. Trebuie sa stiti ca fenomenul Aqua Alta este prezent, dar in parametrii normali. Deci trebuie sa fiti pregatiti pentru zonele inundabile cu cizme de cauciuc, la fel cum fac toti turistii in aceasta perioada.

Cu siguranta Daniela o sa va explice ca nu e tocmai indicat sa va plimbati pe marginile inundate ale canalelor, in ideea ca aveti cizme si nu e nici o problema. Poate fi, pentru ca poate sa fie un gol pe care nu-l vedeti in apa. Folositi doar zonele sigure, acolo unde sunt podetele de lemn si numai exceptional, prin apa.

Fenomenul acesta poate sa apara sau poate nu. Avantajul este ca apa se retrage tot atat de repede pe cat a venit. Pentru ca e vorba de o maree, nu de o inundare produsa de ploi sau umflari de rauri. Poate aveti si imi doresc ca organizator foarte foarte mult, sa gasiti Venetia uscata , este si asta foarte posibil.

Hotelul se afla in zona garii, acolo este partea mai inalta, deci nu o sa va intalniti cu probleme de inundare. Succes si tineti cont de recomandarile noastre.

Offline Remember86

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #11 : Joi, 21 Noiembrie 2019, 10:22 »
Multumim pentru informatii ! Daca e sa fim pozitivi va fi o excursie mai speciala iesita din tiparele obisnuite ! Pare chiar haios sa fii romantic in format venetian incaltat in cizme de cauciuc ! Sa luam deci partea distractiv- neanticipata a iesirii ! Sper sa ne distram si sa fim pozitivi ! Salut !

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #12 : Joi, 21 Noiembrie 2019, 13:49 »
Buna tuturor, sunt Daniela, insotitorul vostru de grup, pentru aceasta excursie.
Dupa cum ati vazut, explicatiile si prezentrea  administratorului nostru sunt foarte incurajatoare si fiti fara grija, caci acest trio, incluzand si pe ghida specializata pentru Venetia, romanca ce ne face cinste, dna Argentina Diaconu si eu, vom depune toate diligentele sa avem o excursie frumoasa.Chiar interesanta in conditiile date.
Din punct de vedere al vremii, sa nu uitam sa avem pelerina de ploaie , pentru maini libere, umbrela chiar si neaparat cizme de cauciuc. Mi-am amintit ca am vazut la Londra niste tinere odata cu cizme de cauciuc cu cirese, sau ma rog, cu steagul Angliei. Ei si noi trebuie sa avem incaltari potrivite si ceva pe cap, deoarece este vant, dupa cum stiti.
O sa incerc sa va contactez pe fiecare, sa va salut si sa va transmit toate incurajarile mele.
Din punct de vedere organizatoric voi reveni spre seara pentru a va comunica despre excursia optionala de la Murano si Burano si care depinde si de sfaturile dnei ghid de la Venetia. Cu toate acestea, fiecare zi este diferita de cea anterioara, in legatura cu retragerea apelor si vom vedea si la fata locului, daca sunt ceva anulari de ambarcatiuni sau nu.
Ne reauzim, curand...

Viviana

  • Vizitator
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #13 : Joi, 21 Noiembrie 2019, 18:17 »
Mulțumim pentru informatii!

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.
« Răspuns #14 : Vineri, 22 Noiembrie 2019, 13:26 »
Buna tuturor
Revin cu informatii de ordin organizatoric foarte importante.
Ne vom intalni la aeroportul Otopeni si vom zbura cu conexiune cu linia Austrian Airlines.Din aeroportul Marco Polo, vom ajunge in Venetia cu un autobuz ATVO, care circula fara oprire pana la Piazzale Roma, costa in jur de 7 euro/sens, care se vor achita acolo. Atentie, caci din acest punct, ne vom deplasa spre hotel, pe jos, cca 10 minute. Este important sa aveti un troler usor de manevrat.
Vizitele pe care le vom face, implica urmatoarele cheltuieli de intrare, bani pe care ii voi strange de la voi in prima seara, la hotel, sau in aeroport, apoi ii voi preda dnei ghid local pentru achitare.
Astfel avem: Intrare Palatul Dogilor 25 euro/pers si 2+1 euro aparatele whispers cu casti pentru vizita in Palat si pentru Biserica San Marco= 28 euro
                   Altarul de Aur 2 euro.
                   Loja cu caii din Muzeul Bisericii 5 euro. Pana aici avem 35 euro pentru vizita din prima zi de vizitare.

Pentru vizita in insulele Murano, Burano si Torcello, vom avea un vaporas privat si ghida insotitoare, costul fiind de 45 euro/persoana.
Pentru ultima zi de vizitare, castile vor costa 2 euro/pers, dar ghida ne va spune daca sunt sau nu obligatorii la fata locului.

Deci pentru zilele de vizitare ar trebui sa strangem 80 euro in prima zi, la aeroport sau la hotel.V-as ruga sa aveti banii pregatiti fix, pe cat se poate.

Daca aveti intrebari, va rog sa mi le adresati. Situatia este ok la Venetia si dna ghid local ne saluta de pe acum. Va urez drum bun tuturor si sa ne vedem cu bine !