Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021
admin:
Promiteam ca am sa va tin la curent cu orice noutate. Autoritatile peruane au anuntat ieri:
"The Latest on COVID-19 (Coronavirus) in Peru
Updated March 15th 2021- Peru Re-Opens Borders to Certain Countries
Changes in the situation of the Pandemic have led the government to adjust its approach to the current situation. This means that flights with journeys longer than 8 hours will be resumed- excluding the United Kingdom, Brazil, and South Africa.
Those traveling from the United Kingdom, Brazil, or South Africa who are not residents must quarantine in another country for 14 days before trying to enter Peru, or else they will be denied entry.
Flights from Madrid, Barcelona, Amsterdam, and Paris will be resumed- but ensure there is no layover in the UK, South Africa, or Brazil as you may be denied entry.
Passengers must present a negative PCR test that was taken up to 72 hours before travel, and must still complete a mandatory 14-day quarantine, that may be overridden with a negative antigen test that is taken on arrival into the country.
PCR tests are no longer required for internal flights within the country
Those arriving in the country must complete a sworn affidavit stating they have no symptoms. They must also fill in their details online so they may be informed if they have been in contact with someone or someones who are infected."
Deci ce ne intereseaza pe noi, pe scurt:
• Peru isi redeschide granitele pentru tarile sigure. Specificate ca nesigure: Marea Britanie, Brazilia si Africa de Sud. Cei care vin din aceste tari, trebuie sa faca o carantina obligatorie de 14 zile in alta tara si doar apoi sa plece spre Lima, de alt aeroport decat unul din cele 3 tari mentionate.
• Se reiau zborurile internationale, cu aeroport de plecare Madrid, Barcelona si Amsterdam, deci si al nostru. Acum cateva zile am fost anuntati ca vom calatori si la dus cu KLM (in loc de Air France), deci o sa avem decolarea spre Lima din Amsterdam, nu din Paris. Programul este modificat aici pe forum, il puteti consulta.
• Pasagerii trebuie sa prezinte un test PCR negativ, care a fost facut cu maxim 72 de ore inainte de decolare, iar la ajungerea in Lima trebuie sa intre in carantina 14 zile. Aceasta regula exista si pana acum, dar important pentru noi este ca s-a introdus si posibilitatea anularii carantinei printr-un test antigen la ajungerea in Peru.
Sunt vesti foarte bune, incurajatoare, care erau de prevazut si asteptat dupa anuntarea deschiderii sit-ului de la Machu Pichu. Inca nu se specifica nimic despre cei vaccinati daca in cazul lor exista un green line. Dar sunt convins ca in cele 3 luni care au mai ramas pana la plecare, o sa apara si un astfel de anunt.
admin:
Agentia colaboratoare din Lima mi-a confirmat astazi ceea ce v-am scris, foarte important ca s-au reluat zborurile cu EU si ca se poate evita carantina cu un test antigen facut la sosire.
admin:
Acum ca avem o cale deschisa in fata si cu speranta sa nu apara nimic nefavorabil, putem gandi la organizarea personala a acestei excursii.
Incep cu documentele de calatorie, adica pasaportul. Asa cum le-ati transmis agentiei, ele sunt in regula, se incadreaza ca termen in cele 6 luni. Singura grija va fi doar sa-l aveti in bagaj.
Continui cu banii. Trebuie sa stiti ca dolarul american are trecere mare, aproape ca moneda nationala, PEN-ul, adica "soarele nou peruan". Deci pt cash, pregatiti USD nu euro. Sa mai aveti o grija: luati bancnote mici, pentru ca este usor si in cazul schimbului valutar dar si la cumparaturi. Sunt case de schimb care nu accepta bancnote de 100, iar daca doriti sa cumparati ceva din piata sau dintr-un chiosc de artizanat, va dati seama cat de greu va fi sa va dea rest. Aveti aproape 3 luni pana la plecare, e timp sa tot strangeti bancnote mici USD. Despre carduri: exista bancomate in orasele mari prin care trecem, Lima, Puno, Cusco, dar nu va asteptati sa dam usor de unul in zone izolate. Plata cu cardul de credit este posibila doar in zonele centrale ultraturistice, in rest nu este acceptata. Deci trebuie sa va asigurati ca aveti cash la voi in permanenta.
Siguranta banilor. Intotdeauna insist si explic: banii nu se tin in buzunare, posete, cu atat mai putin in rucsac. Am avut pana acum in lume, cu grupurile mai multe experiente neplacute si nu doresc sa le repetam. De aceea tineti cont de sfatul meu, cumparati de la Samsonite sau de pe aeroport de la Travel, un plic textil care se agata de gat si in care puteti tine pasaportul si banii de mana. Apoi alta recomandare este legata de unde tineti banii: in nici un caz in camera de hotel! Nici un hotel din lumea asta nu garanteaza valorile lasate in camera, cu exceptia situatiei in care sunt depozitate in seif. Nu exista locuri smechere, pe care numai eu le stiu. Cei care fura stiu bine unde sa caute...Deci sa nu aveti bani multi la voi si daca aveti, impartiti suma in doua locuri. Daca va fura dintr-unul, va ramane in celalalt.
Bagaj: limitati-va la un bagaj de cala de maxim 20 kg, usor de manipulat. Ca bagaj de cabina, un rucsac de 20-30 litri.
Echipament de excursie. Cred ca nu trebuie sa mai precizez ca acest tur este unul activ, care include zone de drumetie, scari inclinate, poteci si ca se desfasoara intr-un mediu montan extrem. Acolo unde vremea se poate schimba in 5 minute. De aceea cel mai si cel mai important lucru la care trebuie sa va ganditi in organizarea acestei excursii este sa va organizati un bagaj din care sa nu lipseasca echipamentul de munte. Il parcurg, pentru a va ajuta sa bifati tot ceea ati rezolvat:
• rucsac de tura, cca 20 litri. Este bine sa-l aveti ca bagaj de mana pe avion si zilnic pe autocar, umplut cu ceea ce aveti nevoie. Este indicat sa aveti la voi pungi de plastic si tot ce puneti in rucsac sa fie protejate in pungi de plastic. Asa se mentin uscate chiar si caz de ploaie.
• bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida si ANTIALUNECARE, cu protectie pentru glezna (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte). Ideal ar fi sa aiba fata cu membrana Gore-Tex, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
• un pantof trekking cu aceleasi calitati ca si bocancul. In cazul in care aveti ghetele ude, sa aveti ce sa luati la schimb.
• tricouri din material termic, mai multe bluze de diferite grosimi, la fel termice, pt a nu transpira in ele, dar in acelasi timp sa va tina si cald. bluze termice, pantalon lung elastic
• haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
• pelerina cel putin semiprofesionala, lunag, cu gluga, de preferat sa treaca peste rucsac. Nu stifturi din acelea pe care le gasiti la tarabe, sau kit-uri de unica folosinta
• rezervor de apa, pe care o sa-l umplem zilnic cu apa.
• medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
• puneti in bagaj, preventiv, fasa elastica, sau o glezniera, chiar si o genunchera.
• e bine sa aveti o lampa frontala la voi, sau o lanterna si evident baterii de rezerva.
• daca nu va este dificil si au dimensiuni pentru a putea fi transportate in bagajul de cala, pt protectia piciorului e bine sa aveti o pereche de bete telescopice
Cu ce vreme o sa ne intalnim in Peru in luna iunie, atunci cand calatorim noi.
Lima 16 - 21 de grade. 2 ore de soare pe zi, sansa de ploaie 11 zile pe luna.
Puno 0 - 14 grade. Noptile sunt foarte reci, temperatura scade sub o grade. (suntem la 3.800 m altitudine!!!!) Media zilnica, statistica este de 12 grade. Nu se anunta stropi, pentru ca iunie este alaturi de august luna cu cele mai mici sanse de ploaie
Cusco si Machu Pichu - Sansa de ploaie este foarte mica, iunie este cea mai uscata luna din an. Soarele este de asemenea generos, statistica arata 228 de ore de soare. Maximul de temperatura se inregistreaza ziua, in timpul amiezii si poate sa atinga 19 grade. Temperatura medie, pe timpul noptii este de zero grade Celsius.
Electricitate 220 V la 60 HZ. Sistemul de prize este A si D, va recomand sa aveti adaptor pentru A. Urmati acest link si o sa vedeti ce prize sunt in Peru: https://www.power-plugs-sockets.com/peru/
Am incercat sa trec in revista si ...lista cam tot ce am crezut ca aveti nevoie sa stiti pt a pregati excursia. Cand ne apropiem am sa revin aici cu informatii si comunicari.
admin:
Mai avem o luna si o saptamana pana la plecare. O sa fiu des prezent aici, actualizand si informand, ori de cate ori apare ceva nou. Asadar urmariti forumul, prin abonare "notifica-ma" sau prin consultare din cand in cand.
Turismul in Peru s-a redeschis, la fel si obiectivele turistice, printre care cel mai important pentru noi, Machu Picchu. Pana in 9 mai exista insa o restrictie, duminica este inchis. Chiar daca vizita noastra este peste o luna si ca aceasta restrictie cel mai probabil va fi anulata, am luat toate masurile pentru a nu ne afla intr-o situatie de a fi inchis in ziua in care, dupa vechiul program, ajungeam acolo.
Asa ca am rugat agentia peruana colaboratoare sa incerce sa faca o modificare de program, pentru a preintampina orice risc. Ieri seara am primit confirmarea, ca a reusit, asa ca am facut pe forum modificarea in program. Urmeaza imediat sa o realizez si pe site.
O sa mergem luni la Machu Picchu (nu duminica), iar pentru ca totul sa fie optim si cat mai eficient ca timp, am optat la sugestia agentiei de acolo, la o noapte in Valea Sacra, la Urumbamba. O sa vedeti si aceasta schimbare la hoteluri, unde apare acum o intrerupere a sederii la Cusco, pentru noaptea 13/14 iunie, atunci cand o sa dormim la Hotel Agustos, care cu siguranta o sa va placa, la fel ca miilor de turisti care i-au calcat pragul.
Am trecut acum pe forum si programul zborurilor interne si cel al trenului pana la Macchu Picchu. O sa vedeti ca sunt destul de matinale, asta pentru a ne ramane timp cat mai mult pentru vizitare. Avem timp sa dormim acasa... :)
Referitor la intrarea in Peru si revenirea in tara. In acest moment accesul in Peru se face pe baza unui test PCR negativ max 72 de ore, fata de data intrarii. La debarcare, pt a evita carantina de 5 zile, este nevoie sa mai facem un test. Va recomand si va solicit in acelasi timp, maxim de responsabilitate si atentie inainte de plecare, sa evitati riscul de a fi in contact cu persoane posibil infectate.
La intoarcerea in tara: cei vaccinati cu ambele doze (10 zile de la cea de-a doua), nu au nici o problema cu carantina. Cei care nu sunt vaccinati, (in situatia in care Peru va fi atunci in scenariul galben) va fi nevoie sa se carantineze pt 14 zile la sosire, sau 10 zile daca fac un test PCR in Peru. Recomandarea mea (pe care am facut-o in mod repetat pe forum), este ca in situatia in care cineva isi doreste sa calatoreasca in 2021, sa se vaccineze. Ultima recomandare este aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html
In acest moment nu cunosc care va fi situatia la tranzitul din Amsterdam, daca vom avea nevoie sau ne de test PCR facut in Peru, la intoarcere. Nu o sa stiu pana aproape de plecarea de acolo, pt ca acestea sunt lucruri care se pot schimba oricand. Am pregatit insa impreuna cu agentia de acolo si o posibila programare la testare. Nu cred sa fie cazul, pana atunci ar trebui ca in Europa sa se definitiveze conditiile de calatorie in interiorul Uniunii, permitand celor vaccinati sa calatoreasca fara teste.
Cam acestea sunt lucrurile pe care am tinut sa le comunic, acum cat sunt calde...Sarbatori fericite, sanatate si sa ne intalnim cu bine!
admin:
Doresc sa va transmit cateva informatii importante.
• persoanele care sosesc în Peru dintr-o călătorie internațională trebuie să prezinte, înainte de îmbarcarea în avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Discutand cu cateva persoane care au ajuns recent in Peru, mi-au spus ca autoritatile nu au verificat in mod special acest document, dar ca dupa felul in care interpreteaza ei, ar fi 72 de ore de la aterizare nu de la imbarcare. Am sa va tin la curent cu aceasta problema, pentru a va programa testul exact cand trebuie. Tot despre intrarea in Peru: am primit intrebari daca vaccinarea scuteste necesitatea de a fi testat. Pentru moment NU, daca se schimba ceva in 9 mai, va anunt.
• in vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion. Este un document foarte important, toti cei cu care am vorbit mi-au spus ca au fost verificati daca au sau nu acest document completat corect.
• atat pe zborul international, cat si pe cele locale, este nevoie sa aveti masca N95 + viziera de protectie. : În interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru, cât și în aeronave, pe durata zborurilor naționale și internaționale este obligatorie purtarea măștii și a ecranului facial de protecție.
• pentru a scapa de carantina, este nevoie ca la sosirea in Peru sa facem un test COVID. Noi sosim la ora 18:00 la Lima + formalitatile si bagajele, nu cred sa fim gata mai repede de 19:00, iar punctul de testare spuneau toti ca se inchide la 17:00. Testul trebuie facut in maxim 24 de ore de la sosirea in Peru. Am vorbit cu partenerii nostri sa ne organizeze testarea, sau la hotel (dar e mai scump din cate am vazut din experienta altora turisti) sau la Arequipa. Cumva o rezolv. O sa va comunic cum o sa facem si cat ne va costa aceasta testare.
Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene,
Intrarea în Republica Peru este permisă cu pașaportul valabil o perioadă de minim 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat, însă este recomandat ca acesta să aibă o valabilitate cât mai mare.
Revin, stati pe aici.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă