Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Peru. Excursie Machu Pichu 7 - 16 iunie 2021

<< < (3/8) > >>

admin:
Am fost intrebati pe Email de vaccin-urile necesare in Peru si pentru ca este un subiect de interes, raspund general, pentru intreg grupul.

Cel mai probabil ca v-ati uitat cu totii pe site-ul oficial al MAE, cel indicat in prezentarea excursiei. Iata ce scrie acolo referitor la vaccinuri:

Vaccinarea împotriva febrei galbene este recomandată dacă deplasarea se face în zonele izolate, de junglă. La fel si preventia pentru malarie. Febra galbenă este o boală infecțioasă transmisă prin înțepătura de țânțar. 99% din turistii care care merg pe traseul nostru (care nu trece prin zone umede si jungla) NU fac acest vaccin. Dar, trebuie sa stiti ca in Peru vom da de ceva tantari si in alte zone, nu doar in cea amazoniana, Reserva Nacional Pacaya Samiria. Iar tantarul este o insecta care poate aduce cu 2 boli: febra galbena si malaria. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel, iar efectele sunt din cele mai neplacute.

In mod normal sansele sa fim in contact cu tantari purtatori de febra galbena sau malarie sunt extrem de mici, va spuneam ca doar in zona nordica, amazoniana exista reale riscuri. Dar eu si probabil ca multi ma cunoasteti cum gandesc, intotdeauna recomand masuri, atunci cand acestea pot fi luate. Eu personal am vaccinul de febra galbena, l-am facut acum 3 ani si este valabil 10 ani. Pentru malarie, ori de cate ori plec in tari de genul acesta iau preventiv plaquentil. Asta chiar si daca riscul de infectare cu parazitul vinovat pt malarie este redus.

Daca aveti in gand ca anii viitori sa calatoriti in Tanzania, Madagascar, Rwanda, Namibia etc zic eu e bine sa luati de acum vaccinul pentru febra galbena si stati apoi linistiti. Pt malarie, v-am spus, eu iau pastilele.

Atentie la regimul vamal, asta pt fumatori: aveti voie doar 20 de pachete de ţigări.

Astazi dupa-amiaza am program de discutie cu agentia din Peru, asa ca maine revin din nou aici cu noi informatii.

admin:
Tocmai am incheiat conversatia cu partenera noastra din Peru. Mi-a dat vesti bune, mi-a spus ca la ei se merge spre o tot mai mare relaxare, avand in vedere ca sunt pe un palier, dar cu prognoza de scadere. Se vaccineaza dar nu au destule doze, lumea e innebunita sa se imunizeze, insa coada e lunga si deocamdata s-a finalizat doar segmentul 70 - 79 de ani. Urmeaza 60 - 69, incepand cu 15 mai.

Referitor la tantari, sa nu uit: mi-a spus ca e bine sa avem un spray la noi, pentru a ne proteja in anumite zone in care dam de aceste insecte. Mi-a confirmat si ea ce stiam: marea, marea majoritate a turistilor sositi acolo nu se vaccineaza de febra galbena si nu iau pastile de malarie. Pentru raul de inaltime a vazut la unii americani sorojchi pills, niste "bumbi" ce previn raul de altitudine. Exista insa si ingrediente locale... :)

Patru lucruri m-au interesat in mod special la discutia de astazi:
- care este prognoza acolo, daca se ridica sau din contra exista sansa sa se adauge restrictii. Mi-a raspuns ca din moment ce totul este inspre bine, se asteapta doar ridicare de restrictii.
- cum procedam cu testul care evita carantina. A vorbit la cateva laboratoare care au ca serviciu si testarea mobila, la hotel. Maine o sa primesc preturile, dar inca nu o sa iau decizia daca ne testam la Lima sau la Arequipa. Am sa va comunic cat avem de platit pentru acestea.
- am vrut sa vad cum facem cu schimbul valutar sau cu retragerea din bancomat, pentru a avea deja din prima seara bani locali. Avem doua variante: retragere de numerar din bancomat in aeroport sau hotel (apropierea hotelului) sau schimb valutar - vorbeste la hotel sau cu o firma sa ne aduca la hotel contravaloarea a cca 200 euro/persoana.
- Machu Picchu ramane in continuare inchis duminica si mai are o restrictie: grupurile pot fi de maxim 8 persoane. Asa ca o sa ne impartim in 3, fiecare grupulet alocat la cate un ghid local. Eu impreuna cu ghidul general, am sa va tin sub observatie, astfel incat totul sa se desfasoare perfect. Mi-a spus ca vremea e buna, ca sunt putini turisti si ca vom fi niste norocosi putand admira fara imbuleazeala obisnuita acel loc fantastic.

De saptamana viitoare intram intr-o linie dreapta cu toate, a ramas mai putin de o luna pana la plecare.

Nu uitati sa va procurati masti n95 si viziere. Programati-va la testare, astfel incat sa aveti rezultatul cu 72 de ore inainte de a ajunge acolo.

admin:
Am primit si am stabilit ca testarea sa se faca la hotel, la Lima, atunci cand ajungem. Un test antigen costa 30 USD. Am rugamintea sa aveti bani potriviti si pregatiti, pentru a putea strange cu usurinta suma necesara achitarii acestui serviciu.

Pentru a nu pierde timp pe aeroport si a ajunge la timp la hotel, pentru testare si apoi pentru cina, doresc sa aveti intelegerea de a face cu totii schimbul valutar la hotel, sa nu ne imprastiem pe la bancomate sau case de schimb valutar pe aeroport. Sa aveti pregatiti cate 200 de euro, iar eu am sa comunic hotelului si agentiei suma pe care o dorim schimbata, pentru a avea pregatiti soli in contravaloarea sumei de 4.400 euro (pt intreg grupul).

Urmatoarea mea postare va fi o apreciere a cheltuielilor suplimentare, deci a banilor pe care sa-i aveti pregatiti pentru aceasta excursie.

admin:
Postez mesajul meu de astazi, pe toate topicurile excursiilor externe apropiate, astfel incat sa va informati la ce trebuie sa va asteptati la plecarea, dar si la sosirea dintr-o calatorie in afara tarii.

Cititi aici ultimul mesaj (5)de la subiectul "Vaccinul anti-covid – un posibil pasaport de calatorie?" : https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3337.0.html

admin:
Avand in vedere ca incepand cu 24 mai am sa fiu plecat din tara si ca o sa am acces limitat la net si foarte limitat la forum, am inceput sa scriu un material informativ, pe care am sa vi-l transmit maine 14 mai pe Email. Daca nu l-ati primit pana pe 15 mai, scrieti-mi si il retransmit. Informatiile vor privi urmatoarele:

- documente de calatorie

- ce trebuie sa contina in mod obligatoriu bagajul (imbracaminte/incaltaminte, echipament, medicamente, profilactice)

- conditii de imbarcare pe avionul de Lima

- reguli de calatorie pe avion (masca, ecran)

- conditii de intrare in Peru (test antigen)

- bani necesari; schimb la sosire.

- particularitatile excursiei (felul in care calatorim, reguli, tips-uri ghizi etc)

- programul excursiei

- conditii pentru revenirea in tara

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă