Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Excursie Vietnam - Cambodgia 19 - 30 ianuarie 2020

<< < (4/7) > >>

admin:
Sunt acum acasa, dupa ce am calatorit pe rand in Cambodgia, Vietnam si in final Tailanda. Sunt primele ore acasa si intai de toate am dat fuga aici sa va scriu cate ceva...

Imi incep povestea in cuvinte, am sa revin insa cu fotografii si filmulete. Imi doresc mult ca cei care nu au ocazia sa ajunga acolo, macar sa calatoreasca virtual, insotiti de imaginile si impresiile mele. Am luat peste 4.000 de imagini si am facut o multime de filmulete, tocmai am inceput sa le descarc...Sunt 30 GB, o mega-arhiva cu amintiri...Poate multi se intreaba de ce fac atatea fotografii in locuri pe care deja le-am vazut, pe care le cunosc bine...

Imi place sa descopar noi si noi reflexii, de aceea ma asez in unghiuri diferite, incerc sa vad lucrurile si intr-o alta forma, intr-o alta lumina, incerc sa deslusesc si alte sensuri. Consider ca doar asa ajung sa cunosc bine si adanc locurile in care calatoresc. Mereu, mereu gasesc cate ceva si asta ma face sa mai vin odata si inca o data. Sunt convins ca fiecare lucru, cat de simplu pare la prima vedere, ascunde o multime de curiozitati...

De asta si fotografiez acelasi lucru o data, de doua ori, de trei ori...Poate diferit, poate asemanator, poate identic. Am fotografiat de exemplu Mezquita Cordoba, de peste 15 ori, in ultimii 10 ani...Si probabil ca o s-o mai fac inca vreo 2-3 ani...Ma fascineaza padurea de coloane, lumina ce coboara difuz pe ele, arcele duble in acea combinatie unica de forma si culoare. De fiecare data cand ajung acolo am impresia ca onixul, marmura, jadul, granitul au alte reflexii, scanteiaza parca diferit...Si nu ma pot opri din fotografiat...Iar seara stau si imi scriu, in liniste, cateva cuvinte despre ceea ce am vazut si simtit...

Ce m-a impresionat in Cambodgia, ce mi-a placut mai mult in Vietnam? Nu as putea spune ca ceva anume, sunt pur si simplu fermecat de cele doua tari... Va spun insa ce ma vrajit...Long, ghidutul de 22 de ani din Hanoi, cu rasul sau natural si plin de viata, cu bucuria de a arata, de explica...Lucirea din apele lacului Hoan Kiem...Taramul insulelor de creta din Ha Long...Impresionantul Angkor Wat...Explozia de flori din Saigon si Can Tho...Misticismul din dansurile Apsara...Delicatetea cambodgienilor...Fizionomiile khmere metisate cu viet, din Saigon...A da, era sa uit..."ao dai"-urile care se muleaza atat de natural si feminin...Imprima vietnamezelor o delicatete si o gratie pe care nu stiu cum s-o descriu in cuvinte...

Am sa incerc, sa va povestesc, in episoade zilnice, cateva ceva din ce am trait si simtit acolo, in acele zile minunate de calatorie sud-asiatica. Am sa va arat si in fotografii cat pot de mult...cu toata placerea si bucuria de a impartasi...

admin:
Bantui pe forum, functionez dupa fusul orar al Asiei...Este prima zi acasa...Pregatesc pentru transmitere fotografiile, asa cum v-am promis. Urmeaza ca in cursyul zilei de azi sa ajunga la voi link-ul de descarcare wetransfer. Este valabil doar 7 zile, dupa aceea devine inactiv si va spun cu toata parerea de rau ca nu o sa mai am timp sa revin pentru cei care nu au reusit sau au amanat descarcarea in aceasta perioada.

Pana la a incepe sa povestesc despre aceasta excursie, vreau sa fac cateva precizari, sa aduc cateva clarificari in special pentru cei care doresc sa participe pe viitor la excursiile noastre, indeosebi de profilul acesteia.

Cei care au fost cu mine in excursii stiu si s-au obisnuit cu ideea ca programul trebuie respectat. Si de mine ca insotitor si de cei care fac parte din grup. Adica daca pe forum si site scrie ceva, pai asta trebuie sa se si intample. Poate ca un simplu element de program a fost motivul principal de inscriere pentru unul dintre participanti. Si pentru a nu-l dezamagi, trebuie sa-l parcurgem, indiferent ca pentru unii poate sa fie mai putin interesant si ar prefera altceva. Asta inseamna o excursie de grup, cu program anuntat. Actiunile Singles Camp&Travel au o anumita flexibilitate, au si componenta sociala, cea de interactiune, dar asta nu inseamna un soi de anarhie. Adica daca cineva vrea la shopping sau sa viziteze pe interior un obiectiv, lucruri neplanificate, neanuntate, pentru care nu exista o alocare de timp in cadrul programului zilnic, atunci are o singura obtiune: sa renunte unilateral, sa-si organizeze singur optiunea personala, sa-si asume tot ceea ce decurge din parasirea grupului.

Va scriu asta pentru ca in aceasta excursie m-am lovit de doua situatii: una legata de dorinta de extindere a programului de shopping si una de vizitarea pe interior a mausoleului in care este posibil sa fie conservat Ho Chi Minh. Spun "posibil" pentru ca multi sustin ca ceea ce se poate vedea in interior nu este corpul conducatorului vietnamez, ci altceva...

Le explic acum pe amandoua:

•   o excursie intr-o destinatie atat de indepartata, care presupune costuri substantiale nu poate fi redusa la un program majoritar de shopping. nici macar nu se poate pune problema extinderii acestuia. Lumea are asteptarea de a vedea, de a cunoaste, de a parcurge ceea ce am comunicat, nu pot renunta la elemente de program doar pentru ca cineva vrea cu insistenta, uneori persuasiva, shopping. Strecor printre si ofer timp rezonabil si pentru asta, dar nu o pot face in exces, nemultumind pe cei care nu au apetenta accentuata pentru aceasta activitate. Deci trebuie inteles ca oricat s-ar dori, oricat s-ar presa de cineva, nu renunt la elemente de program in favoarea shopping-ului.

•   in programul excursiei nu era specificata vizitarea pe interior a mausoleului in care (posibil) este depus corpul conservat al lui Ho Chi Mihn, dar am luat in calcul si aceasta posibilitate. De aceea am intrebat foarte clar pe toata lumea cu o zi inainte, daca se doreste vizitarea pe interior a mausoleului, explicand ce presupune asta: asezarea dimineata la o coada de cca 45 - 60 minute, asteptarea in soare pentru a intra, pentru ca in interior sa nu poti vedea si face mare lucru: exista posibilitatea doar de a trece prin fata catafalcului, oprirea sau fotografierea nefiind posibile. Incepand de la ora 8:30 pana la 13:00 accesul in gradinile in care se afla casa in care a locuit liderul vietnamez se poate face doar dupa ce ai intrat in mausoleu, dar dupa inchiderea acestuia, dupa 13:30 intrarea nu mai este nerestrictionata de ceva. Daca nimeni nu si-a exprimat dorinta de a intra am organizat programul in asa fel incat sa ajungem dupa 13:30...Si totusi undeva pe la 16:00 dupa ce ne-am incheiat programul zilnic, cineva mi-a reprosat ca de ce nu am intrat in mausoleu.... :-[  Imi pare rau pentru asteptarile tale M, dar trebuie inteles ca daca era ceva de spus atunci era nevoie sa se faca in ziua precedenta, dar si in acea situatie trebuia unanimitate. Ori cinstit, nu stiu cine si-ar fi sacrificat suplimentar o ora de dimineata pentru a sta la coada, doar pentru a intra in mausoleu. Dar daca imi spuneai ca tineai mult sa intri te-as fi indrumat cum sa o faci sigur si comod singura, astfel incat sa nu pierzi in continuare programul anuntat de excursie.

Sper ca am lamurit pentru cei care au fost in excursie cele doua aspecte, astfel incat sa nu ramana in aer, neexplicate...Mi-ar parea rau ca unui grup fain asa cum a fost al vostru, sa nu clarific si ce nu am putut face...In rest cred ca s-a vazut, am facut si eu si partenerii nostri vietnamezi, tot posibilul sa aveti o experienta minunata. Remarc in mod deosebit, prin ochiul profesionistului, calitatea exceptionala a organizarii de catre tour-operatorul vietnamez. Totul a fost in timp, toate serviciile au fost la nivelul anuntat, ghiziii, soferii, excelenti.

admin:
Imi incep povestea despre calatoria in Vietnam din hotelul in care am stat in primele nopti, la Siem Reap, satelitul modern al misteriosului Angkor Thom, cel mai mare, cel mai dezvoltat si cel mai bine sistematizat oras al lumii in secolul XII. Era atunci de marimea Londrei de azi, fiecare casa avea acces la canal navigabil, iar templele care il impodobeau erau adevarate mega-creatii artsitice...

M-am simtit din nou minunat aici...Simti parfumul unui orient magic, ochiul iti este incantat de explozia de flori, de sculpturi in mahon masiv...Fiecare obiect ar fi o avere in Europa...Mi-am regasit la bar un vechi si fidel prieten, pe Jameson, asa ca dupa ce ne-am urat reciproc de buna-intalnire, ne-am tinut companie o vreme...M-am retras apoi sa ma bucur de rasfatul unui spa privat, in apartamentul primit in semn de recunostiinta ca ii vizitez din nou...

Seara un spectacol de apsara si o cina khmera...O multime de delicatese si fructe care de care mai imbietoare...Dar cum incepusem dieta, m-am abtinut de la bucuria gustului si am gustat doar din cateva fructe...

admin:
Prima seara, dupa cina am dat o fuga pana in centrul viu al Siem Reap-ului, Pub Street. Chiar daca veneam de pe drum, chiar daca petrecusem o seara incantatoare la hotel in compania dansatorilor de apsara, chiar daca a doua zi trebuia sa ne trezim pentru tur, nu puteam rata o seara pe Pub Street. Era la doi pasi de hotel, asa ca ar fi fost pacat...

A fost o seara minunata, cu plimbare cu tuk-tuk-ul, cu masaj, cu tequila, cu bere...Cluburi, terase, magazine, lume vesela...De neratat acest loc...Ai senzatia ca esti in total alta parte a lumii, nici nu ai crede ca esti intr-o tara asiatica saraca si fara prea multa apetenta pentru acest gen de distractie...Dar turismul e turism si din moment ce zilnic aici vin mii de oameni sa vada Angkor Thom-ul, trebuia oferit si asa ceva...

Totul e ieftin acolo, o bere costa 0.5 - 1 USD, un coctail 3 USD, 2 shoot-uri de Tequila 3 USD, un hamburger din crocodil 5 USD...Muzica buna si live si mecanica, e un soi de Bangla dar la scara mai redusa.

CristinaIonescu:
Totul a fost super! mie mi-a placut enorm! Una dintre cele mai bune alegeri din ultima perioada!
Peisajele inca le am in suflet.
Oricate fotografii am face, daca nu esti acolo sa vezi cu ochii tai, sa atingi, sa respiri, sa gusti, tot degeaba!
Totul se amplifica daca ai langa tine oameni faini asa cum au fost cei din grupul nostru.
Toti ghizii au fost faini dar si mie Long mi-a placut foarte tare.
Iar Gigi... nota 1000! Fara el nu am fi vazut atatea lucruri faine, am fi trecut pur si simplu pe langa ele...
Mergeti in excursia aceasta! merita toti banii!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă