Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Madrid - Toledo - Avila - Segovia 4 - 9 octombrie 2019

<< < (2/3) > >>

admin:
Am revenit, asa cum am promis. Va dau acum informatiile necesare pentru excursiile optionale Toledo si Avila - Segovia. Am sa va transmit si un Email, in care am sa va intreb daca doriti sa participati la cele doua, de asemenea la seara de flamenco.

Va descriu pe scurt si va dau informatiile legate de tarif:

Luni 7 octombrie Excursie Toledo. Tarif: 25 EUR/persoana.

Incluse in tarif:
- transport Madrid - Toledo si retur
- ghidaj in engleza 1 h 30 minute in Madrid

Optional:
- vizitare Catedrala Toledo

Intalnire in fata hotelului, la ora 8:40. Mergem 5 minute pe jos pana in Plaza de Espana, de unde luam autocarul. Specific ca nu este unul privat, adica dedicat doar noua, celor 12 persoane, ci vom fi in jur de 40 de persoane. Pe parcursul drumului de cca 1 ora si jumatate vom primi cateva informatii, urmand ca la Toledo, sa ne despartim de restul si sa avem propriul nostru ghid. Vom parcurge impreuna cu el, timp de cca 1 ora si jumatate zona importanta a cetatii si la optional, suplimentar sa intram in Catedrala. Aceasta se plateste separat, bilet + ghid, cca 10 euro. Este foarte interesanta, asa ca va recomand sa intrati.

In Toledo puteti contempla un ansamblu arhitectural si istoric de exceptie, unde se intersecteaza 3 culturi majore: cea musulmana, cea evreiasca și cea creștina.

Plecarea din Toledo va fi la 16:30, dar este nevoie sa parcurgem drumul din Piata Zocodover pana la parcarea de autocare, deci parasim cetatea la 16:10. In timpul ramas de la turul pietonal pana la plecarea din Toledo aveti ca optiuni:
- pranz la un restaurant din zona centrala
- vizitarea unui atelier de damaschinarie
- shopping
La primele doua va pot insoti, la a treia... :-[
Daca va ganditi la Muzeul El Greco trebuie sa stiti ca in acea zi este inchis.

La plecare autocarul va mai face un tur panoramic astfel incat sa puteti vedea cetatea din mai multe unghiuri.

Marti 8 octombrie Excursie Avila - Segovia. Tarif: 45 EUR

Incluse in tarif:
- transport Madrid - Segovia - Avila si Avila - Madrid
- ghidaj in engleza Segovia cca 1h 30 minute
- vizitare Alcazar

Plecarea este la ora 9:00, deci ne intalnim la 8:40 in fata hotelului si ne intoarcem in jur de 18:30 (plecarea din Avila este la 17:30).

Descriere pe larg. O excursie ce pleaca din Madrid si ajunge in doua perle medievale: Segovia și Avila, locuri importante in istoria Spaniei. Vom face un tur ghidat in Segovia și Avila, două dintre cele mai frumoase orașe din Spania intrate in patrimoniu mondial, unde vom admira faimoase monumente precum apeductul roman bimilenar sau zidul romanic din Avila.

Vom călători de la Madrid într-un autobuz confortabil cu aer condiționat către Ávila și Segovia, două orașe ale Patrimoniului Mondial și bijuterii esențiale ale Castilei și Leonului, cu o moștenire valoroasă romană și medievală.

Vom ajunge la Avila și vom începe vizita noastră ghidată timp de o oră și jumătate pentru cele mai remarcabile monumente ale orașului, apoi ne vom bucura de timpul liber pentru a descoperi Avila „de unul singur”. În interiorul și în afara zidurilor puteți găsi un număr mare de monumente și clădiri istoric, vom descoperi stilul medieval impresionant al orașului.

Ne vom continua călătoria în spectaculosul oraș Segovia. Vizitam apeductului roman, vechi de aproape 2000 de ani,  punctul de plecare ideal pentru o vizită ghidată. La ora pranzului veți avea timp liber pentru a vă bucura de gastronomia din Segovia. Vom continua turul nostru ghidat pe străzile înguste, descoperind centrul istoric. Vom ajunge la Plaza Mayor unde strălucește Catedrala gotică din Santa María. Următorul punct al vizitei noastre este impunătorul Alcázar de Segovia. Pentru aceasta ne vom plimba aproximativ opt minute pe străzile unice care ne oferă orașul castilian. Împreună cu apeductul și catedrala, Alcázar completează trio-ul celor mai populare monumente din Segovia.

La 18:30 vom reveni la Madrid după o zi intensă de emoții și cu amintiri de neuitat ale frumuseții și măreției acestor două orașe precum Avila și Segovia.

admin:
Am transmis fiecarui participant cate un Email in care am comunicat toate detaliile necesare plecarii. Daca cineva nu a primit mesajul meu, sa-mi scrie pe office@singlescamp.ro si ii retransmit.

admin:
Din nou la Madrid. Pe o vreme superba, bucurati de un soare domol de toamna, de culori calde si pastelate, de uriasul edificiu cultural - istoric, de arome, de licori.

Minunat grup, vesel, sociabil, cu toleranta si intelegerea proprie oamenilor inteligenti si educati. Toate zilele au fost frumoase cu oamenii acestia, dar ultima seara, cea de ramas bun, a fost de-a dreptul extraordinara. Petrecuta in Plaza Major, cu masa plina de delicatese, stropite din belsug, cu ras, cu povesti frumoase. M-am simtit grozav si nu doar eu...Alfel nu am fi ramas ultimii clienti dintr-un loc in care cinasera sute de oameni...Nimeni nu se dadea dus...Fascinanta si seara la Flamenco, continuata apoi pe o terasa langa Opera...Ce clipe minunate!

Am revazut locuri dragi, deja familiare, am gasit altele noi, mi-am delectat privirea in superba armonie arhitecturala.

Am haladuit in Toledo, in Avila si Segovia, trei perle medievale castiliane, incarcate de istorie si glorie. Ce poate fi mai placut decat sa calatoresti in timp, sa te intorci la Columb, la Isabela Catolica, la vremuri cu vizigoti, mauri si sefarzi...

5 zile in care mi-am desfatat mintea, sufletul, privirea, auzul si gustul...Ce bine mi-au prins! Am ajuns acasa incarcat pozitiv, motivat, cu un zambet care sper sa-mi ramana inca multa vreme...

Sunt acum odihnit, delectat, plin de energie...gata sa descopar doua locuri noi pentru mine: Madagascar si Japonia. Unde sper sa dau de oameni la fel de faini!

Am sa va arat si cateva fotografii, urmand ca atunci cand mai prind un pic de timp sa va arat mai multe...Incep cu cele care ne-au incantat papilele gustative:

admin:
Pentru ca iubesc natura, chiar si cea...urbana, continui cu cateva imagini din Parcul Bueno Retiro, un loc tare drag din Madrid:

admin:
Imagini din Madrid, unul dintre cele mai bogate 4 orase-capitala din Europa, metropola cu cea mai mare crestere demografica in ultimii 120 de ani, De la 1 milion, populatia Madrid-ului a ajunsa la 3,2 milioane. Orasul lui Real Madrid, cea mai titrata echipa de fotbal din lume...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă