Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
steliana:
am venit frântă de la cumpărături... şi am dormit până akum..
dar nu mă las până nu bag.... să văd pe care din ele..... ;)
steliana:
cred că merge încadrată la.... crede şi nu cerceta..
poveste.
un bărbat s-a dus la psihiatru cu o problemă: era foarte utlburat de şeful său. dacă şeful îi spunea ceva, el simţea imediat cum se înfurie şi îi venea să arunce cu pantoful în şef. dar cine îşi poate lovi şeful? există vreun om care să nu simtă nevoia să îl lovească pe şeful său? (da... eu)
un astfel de angajat este foarte rar.
oricum, bărbatul nostru şi-a reprimat dorinţa de a-l lovi pe şef, dar a început să nu fie sigur pe el şi se temea că totuţi într-o zi, putea să cedeze şi să îl lovească, aşa că a început să îşi lase pantofii aks. dar nu mai putea uita de pantofi. ori de câte ori îşi vedea şeful, mânia i se ducea instinctiv către picioare. din fericire, de fiecare dată când simţea acest imbold, se simţea uşurat deoarece ştia că nu are cu ce să arunce în şeful său.
dar , după un timp, în mintea sa apăreau numai gânduri şi imagini despre pantofi. dacă ţine între degete un creion, începea să deseneze numai pantofi; în momentele de neactivitate el schiţa pe hârtie numai pantofi; iar în fiecare seară...
steliana:
când ajungea aks, îşi spunea că ar fi mai bine să nu se ducă la muncă. acum, ideea sa constantă era că putea f. bine să arunce cu pantoful unui coleg. în cele din urmă a decis să consulte un psihiatru.
psihiatrul i-a spus că boala sa nu este f. gravă şi că nu are de ce să îşi facă griji, deoarece putea fi tratat f. uşor. el l-a sfătuit să agaţe aks pe perete o fotografie
steliana:
a şefului său şi să o lovească cu un pantof de cinci ori în fiecare dimineaţă. fotografia treb lovită cât mai "religios" şi apoi putea pleca la serviciu, însă nu treb să omită nici o zi să facă acest lucru. ritualul trebuia practicat zilnic, la fel ca rugăciunile de dimineaţă, după care seara, când revenea aks, repeta acelaşi procedeu.
prima reacţie a bărbatului a fost: ce aiure! şi, cu toate că nu avea încredere în acest tratament, totuşi l-a încercat. fotografia a fost agăţată pe perete şi el a început să practice întocmai ritualul descris de doctor.
steliana:
în prima zi, după ce a lovit poza de 5 ori, la serviciu a observat o senzaţie stranie: nu se mai simţea la fel de înfuriat ca înainte. iar după 2 săptămâni el era chiar foarte politicos cu şeful său. şeful a observat şi el această schimbare, dar bineînţeles că nu ştia despre ce este vorba. el i-a spus angajatului că a deveenit foarte politicos, foarte respectuos şi dorea să ştie cum de s-a întâmplat acest lucru. angajatul a spus: "vă rog, nu mă întrebaţi despre acest lucru pentru că altfel tot efortul meu din ultimul timp va fi zadarnic. nu vă pot spune."
care este adevărul care stă în spatele acestei povestiri ?
dacă aveţi chef.... aştept reacţii....
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă