Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
EUGENIA110:
Multumesc, Lucia, Carmen, Bogdan. Pe masura ce trec anii, ma simt din ce in ce mai putin mindra de mine, devin tot mai convinsa ca m-am risipit; si nu ma refer aici la eventuale realizari materiale, ci la faptul ca sufletul meu a fost chinuit, iar eu nu am facut destul de mult pentru el. Va multumesc tuturor ca existati si eu am acum cui sa impartasesc ce gindesc, iar voi aveti bunatatea sa cititi despre problemele mele, uitind si dind deoparte propriile voastre probleme.
La spusele Luciei, cum ca ar fi interzisa casatoria intre persoane de virste diferite de catre canoanele bisericesti, eu cred ca nu este nimic stipulat in acest sens undeva in scrierile bisericesti, aspectul acesta fiind privit prin prisma faptului ca o casatorie de acest fel este de presupus ca nu se face din iubire, ci din diverse interese, implicind astfel minciuna, prefacatoria, lacomia, desfriul etc. din partea unuia dintre cei doi, privite ca pacate( cum de altfel si sint) de catre biserica. Daca vreti, ar trebui sa fie o interdictie de bun simt nescrisa.
luciamanta:
--- Citat din: maria171 din Luni, 17 Mai 2010, 20:52 ---lucia spui
--- Citat ---Canaoanele bisericesti interzic diferentele mari de varsta intre doi oameni care doresc sa se casatoreasca.
--- Terminare citat ---
e prima data cand aud asta
daca e adevarat atunci cum ramane cu iosif si fecioara maria?
o sa intreb si eu un preot
--- Terminare citat ---
maria171, eu m-am spovedit la un calugar de la Manastirea Antim, el mi-a spus de diferentele de varsta dintre parteneri, de canoanele bisericesti... Iti doresc o zi magica cu multe bucurii!
luciamanta:
draga mea, eugenia110, eu m-am spovedit la un calugar de la Manastirea Antim, el mi-a spus de diferentele de varsta dintre parteneri, de canoanele bisericesti... Iti doresc o zi plina de optimism, incredere in tine, cu multe bucurii!
steliana:
Lucia ... te rog ....să te rogi .... şi pentru mine...(am încredere în tine)
nu am încredere decăt în instintele mele...( cel mai adesea)
poate Dumnezeu ne îndreaptă doar spe asta..... pentru a ne judeca...
tu.... care eşti apropiată... te rog (doar cu acordul tău).... voi spune o poveste din cărţile citite....
luciamanta:
Ma bucur ca esti asa de deschisa, ma voi ruga pentru tine, fii sigura. In alta ordine de idei, cum te mai simti, esti in regula? Te pup
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă