Autor Subiect: Socializarea offline, vitala pentru om  (Citit de 2824 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Socializarea offline, vitala pentru om
« : Marți, 25 Decembrie 2018, 09:19 »
Traim intr-o vreme in care multi dintre noi ne refugiem aproape total in online, intr-un fel de viata paralela, imaginara, in care aparent si iluzoriu gasim satisfactii si impliniri.

Nu sunt impotriva socializarii online, as fi ipocrit sa spun asta, incerc insa sa explic, ca nu acolo se pot gasi multumirile reale, nu acolo se pot rezolva anxietatile sociale...Omul are nevoie de socializarea in spatiu real, acela natural si firesc, in care se poate intalni cu ceilalti, sa vorbeasca fata in fata, sa interactioneze fizic. Cat de importanta este socializarea in spatiu real? Eu spun ca este... vitala!

Imaginați-vă cum ar fi dacă s-ar intampla, daca ati fi determinati sa rămâneți singuri, intr-un anumit loc pentru o perioadă lungă de timp, fără nici un fel de interacțiune cu oamenii? Orice persoană normală ar fi epuizată de singurătate. Motivul este că oamenii sunt fiinte sociale și le place să trăiască în mijlocul celor asemenea lor. Nevoia de socializare vine din miile de ani in care am trait tribal, in care am vanat, am mancat, am dormit, ne-am aparat impreuna, in grupuri mai mici sau mai mari.

Lumea moderna, progresul, au redus interactiunea in spatiu real si s-a creat o dependenta de orice poate sa ofere un spatiu virtual. Oamenii comunică între ei prin intermediul platformelor de social media, prin mesaje de chat și prin aplicații speciale pe smartphone-urile lor. Si din pacate interacțiunea față în față devine tot mai rara...

Si asta a alterat intr-un fel societatea, se vede clar ca in ansamblul ei aceasta suferă. Si nu doar societatea sufera ci si individul. Lumea iluzorie in care „rataceste” ii creaza stari confuze, de unde si comportamentul deviant al multor dependenti de virtual.

Cel mai dramatic este ca ne crestem copii si nepotii oferindu-le cu inconstienta, acces nelimitat la virtualitate. Daca un om matur are discernamantul sa se mai rupa din acel spatiu, sa revina in viata reala, copiii nu au capacitatea, le lipseste rationamentul pentru a intelege ca cele doua spatii nu se intersecteaza, nu se contopesc si ajung sa traiasca intr-o viata ireala, populata de personaje virtuale. 

Nu există nici o îndoială că chat-urile, mass-media sociale, e-mailurile și apelurile video sunt moduri extrem de convenabile de a rămâne conectați la prieteni și familie, dar nu trebuie exagerat cu ele. Nu trebuie sa inlocuim intalnirea in spatiu real, pentru ca acolo unde ne putem atinge. 
Socializarea offline este un excelent instrument pentru dezvoltarea încrederii în sine, reduce timiditatea, inlatura factorul  ezitant, oferă bucurie și emotie, încurajeaza si poate repara ceva din entuziasmul pierdut.

Calatorind impreuna, participând, comunicand si interactionand în spatiul real, veti simti acel reconfortant  efect de grup, in fapt generatorul  starii de bine. Tot ceea ce gandesc  si fac in Singles Camp urmareste sa ofere cadrul de socializare offline si nu unul oricare. Destinatiile alese, forma atractiva, programele adaptate, serviciile premium, filtrarea cu intentia obtinerii compatibilitatii de grup, toate acestea vizeaza „construirea” unui cadru optim, in care cei care intra sa se simta cat mai „comod”, cat mai „dispusi” pentru socializare.