Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 253239 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Sanatate
« Răspuns #660 : Miercuri, 04 Aprilie 2012, 16:23 »
Din pacate, trebuie sa mai citim si d-astea... O fi de la primavara, de la apropierea sarbatorilor... nush, dar e vremea lor!  :(
http://www.evz.ro/detalii/stiri/care-sunt-simptomele-depresiei-nervoase-975072.html

Offline lori

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
« Răspuns #661 : Joi, 05 Aprilie 2012, 09:39 »
Poate ca daca luam goji ne trece si depresia  :yeah: Am luat si eu aproape toata iarna ... nu stiu ce efecte a avut. Ca eu ma simt la fel ca intotdeauna (o fi efectul placebo). As fi vrut sa fie asa :  :strong:  :strong:  :strong:
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #662 : Joi, 05 Aprilie 2012, 10:51 »
asta e o "moda", la anu` nici n-o sa ne mai amintim de ele (de fructele goji, adica), or sa apara altele...
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #663 : Joi, 05 Aprilie 2012, 11:54 »
am vazut si eu ca in ultima vreme e la moda sa se schimbe "moda" si in tratamente naturiste, deja  remediile astea au intrat pe o piata de marketing care le face reclama o vreme si apoi cand se considera ca s-a vandut destul apar altele care sa atraga mai mult

silviu

• Vizitator
« Răspuns #664 : Joi, 05 Aprilie 2012, 12:00 »
la anu dam lovitura cu coji de goji. io o sa merg de-acuma in tibet, sa ma aprovizionez.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #665 : Joi, 05 Aprilie 2012, 12:03 »
niste radacini ,  poate  pietre sau muschi sau ce'or mai avea aia ; sau copite de iaci  >:D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #666 : Joi, 05 Aprilie 2012, 19:15 »
   Nu stiu daca procedez bine, dar totusi o sa scriu aici despre o problema de sanatate. Aproape toate apele îmbuteliate (fie că este vorba despre apă carbogazoasă, fie că este vorba despre apă plată) de pe piaţa din România conţin nitraţi. Aşa arată analizele realizate de specialişti în singurul laborator acreditat de certificare a calităţii şi publicate  de verticalnews.ro.

Iar, potrivit documentelor, concentraţiile de nitraţi variază nu doar de la o marcă de apă îmbuteliată la alta. Există diferenţe majore chiar şi între sticlele îmbuteliate de acelaşi producător.

Avand in vedere cele de mai sus, intreb si eu: ar fi mai bine sa folosim apa de la robinet?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #667 : Joi, 05 Aprilie 2012, 20:52 »
da, ar fi mai bine.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #668 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 06:31 »
  Multumesc, Silviu. O sa folosesc un filtru/purificator de apa si gata, am scapat de apa cu nitrati si mai ales, am scapat de căratul sticlelor cu apă plată. :)

Offline lori

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
« Răspuns #669 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 10:05 »
Bine ai revenit, Lucia!!! :-* In legatura cu apa, as vrea sa remarc faptul ca din copilarie am tot baut apa de la robinet, si am ajuns la "matusalemica"  varsta de acuma. De cand a aparut apa plata imbuteliata a devenit o moda sa bem apa de acest tip. Si s-au facut nenumarate analize care arata ca totusi apa de la robinet este mai sanatoasa decat cea imbuteliata. In legatura cu filtrul pentru apa, sa stii ca sunt mai multe categorii de filtre pentru apa, din care am retinut faptul ca cele mai bune ar fi cele de la Zepter sau Amway.  Multa sanatate si o apa cat mai curata!!! :smitten:
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #670 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 10:18 »
Eu "folosesc" apa de la chiuveta de cand ma stiu. Sistemul de apa-canalizare a orasului a fost refacut cu ani in urma, acum avem apa direct de la munte. Nu trebuie sa folosesc Calgon la masina si nu ramane urma pe pahare, nici chiar dupa spalat fara detergent, in timp ce dupa apa plata, ramane urma... asa ca pun detergent numai cand e musai.

Da' ar mai fi o precizare aici: nitratii si nitritii sunt de fapt saruri ale acidului azotic, respectiv azotos, iar studiile se refera probabil la acei nitriti sau nitrati infiltrati in sol si apa freatica din ingrasamantul artificial. Da' asta nu se mai spune la TV, ca de obicei, o jumatate de adevar e mai rea (sau mai profitabila) decat o minciuna.  >:(

Altfel, nu-mi explic ce ar fi nociv aici?!  :o Sarurile astea exista si in corpul nostru, si in cel al animalelor... Unele plante leguminoase "cresc" bacterii fixatoare de azot in radacinile proprii pentru ca altfel nu pot capta singure azotul atmosferic sub forma de nitriti si nitrati, absolut necesari pentru crestere. Tot nitriti, nitrati, metan si amoniac contine orice compost sau ingrasamant natural... este singura forma in care azotul atmosferic poate fi metabolizat, fiind unul din cele 4 elemente esentiale vietii, alaturi de carbon, hidrogen si oxigen.
Cu alte cuvinte... Am vazut si eu reclama aia la apa minerala (nu mai stiu la care) cum ca e singura din Romania care nu contine nitriti si nitrati. Ceea ce nu se spune (in aceasta manipulare de masa) este ca daca va uitati pe eticheta oricarei sticle de apa scrie cat la suta NO3- sau NO2-... aia sunt, inclusiv in apa de robinet.
Pana la urma, o sa se inventeze si apa fara hidrogen, o sa se gaseasca vreo companie farmaceutica sau alimentara care sa "descopere" ca si ala e toxic, ca si azotul ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #671 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 11:17 »
 pentru fiert folosesc apa de la robinet, chit ca o mai avea cloruri (cica pentru dezinfectare) sau urme de plumb sau mai stiu eu ce vietuitoare  :slap: ; iar pentru baut apa minerala desi toata lumea sustine ca faci pietre la rinichi de la ea  ???

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #672 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 12:19 »
   Lori, Caroline şi almi-gabi vă mulţumesc pentru răspunsuri. Îmi sunt de folos cele scrise de voi. Lori, te pup cu drag, mă bucur că eşti activă pe forum, voi mai vorbi cu tine la telefon. :) :-*

silviu

• Vizitator
« Răspuns #673 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 13:13 »
Da' ar mai fi o precizare aici: nitratii si nitritii sunt de fapt saruri ale acidului azotic, respectiv azotos, iar studiile se refera probabil la acei nitriti sau nitrati infiltrati in sol si apa freatica din ingrasamantul artificial. Da' asta nu se mai spune la TV, ca de obicei, o jumatate de adevar e mai rea (sau mai profitabila) decat o minciuna.  >:(
chiar aseara a fost o emisiune la tv... e vorba de cresterea nivelului nitratilor datorata utilizarii fertilizatorilor pe baza de azot.
Citat din: Caroline
Altfel, nu-mi explic ce ar fi nociv aici?!  :o Sarurile astea exista si in corpul nostru, si in cel al animalelor...
depinde in ce cantitate. la apa minerala, concentratia maxima admisa de nitrati, conf legii, este de 50 de mg/l.
pentru fiert folosesc apa de la robinet, chit ca o mai avea cloruri (cica pentru dezinfectare) sau urme de plumb sau mai stiu eu ce vietuitoare  :slap: ; iar pentru baut apa minerala desi toata lumea sustine ca faci pietre la rinichi de la ea  ???
fructele si legumele cu ce le speli? ???

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #674 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 16:05 »
Silviu, ai dretate, numai ca eu sunt cam certata cu televizorul... era pur si simplu logic. Normal ca in primul rand conteaza nu numai cantitatea, ci si originea nitratilor (naturali sau artificiali), dar cine mai baga in seama aceste "detalii" cand e vorba de reclama?! Romania e ultima tara care a interzis DDT-ul de pe piata si printre ultimele unde fertilizatorii artificiali se vand la liber, in supermarket. Cu alte cuvinte, ultima piata europeana de fraieri pentru statele europene care isi reglementeaza de mult aceasta problema.