Eu "folosesc" apa de la chiuveta de cand ma stiu. Sistemul de apa-canalizare a orasului a fost refacut cu ani in urma, acum avem apa direct de la munte. Nu trebuie sa folosesc Calgon la masina si nu ramane urma pe pahare, nici chiar dupa spalat fara detergent, in timp ce dupa apa plata, ramane urma... asa ca pun detergent numai cand e musai.
Da' ar mai fi o precizare aici: nitratii si nitritii sunt de fapt saruri ale acidului azotic, respectiv azotos, iar studiile se refera probabil la acei nitriti sau nitrati infiltrati in sol si apa freatica din ingrasamantul artificial. Da' asta nu se mai spune la TV, ca de obicei, o jumatate de adevar e mai rea (sau mai profitabila) decat o minciuna.

Altfel, nu-mi explic ce ar fi nociv aici?!

Sarurile astea exista si in corpul nostru, si in cel al animalelor... Unele plante leguminoase "cresc" bacterii fixatoare de azot in radacinile proprii pentru ca altfel nu pot capta singure azotul atmosferic sub forma de nitriti si nitrati, absolut necesari pentru crestere. Tot nitriti, nitrati, metan si amoniac contine orice compost sau ingrasamant natural... este singura forma in care azotul atmosferic poate fi metabolizat, fiind unul din cele 4 elemente esentiale vietii, alaturi de carbon, hidrogen si oxigen.
Cu alte cuvinte... Am vazut si eu reclama aia la apa minerala (nu mai stiu la care) cum ca e singura din Romania care nu contine nitriti si nitrati. Ceea ce nu se spune (in aceasta manipulare de masa) este ca daca va uitati pe eticheta oricarei sticle de apa scrie cat la suta NO3- sau NO2-... aia sunt, inclusiv in apa de robinet.
Pana la urma, o sa se inventeze si apa fara hidrogen, o sa se gaseasca vreo companie farmaceutica sau alimentara care sa "descopere" ca si ala e toxic, ca si azotul