Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 255959 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NeliTTT

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #330 : Sâmbătă, 09 Aprilie 2011, 19:14 »
Imi place foarte mult, si mananc zilnic, ceea ce va recomand si voua, acum ca am aflat ca iti consuma caloriile

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #331 : Sâmbătă, 09 Aprilie 2011, 20:24 »
N-am inteles prea bine din ce ai scris tu. Adica e bine sa mancam ananas sau nu?

E foarte bine sa maninci ananas (nu din compot), dar doar daca iti place, asa cum spune si Gabi, sau daca nu ai gastrita si nu te doare stomacul.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #332 : Sâmbătă, 09 Aprilie 2011, 21:41 »

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #333 : Sâmbătă, 09 Aprilie 2011, 21:43 »
@eugenia, daca vei citi alimentatia recomandata in functie de grupa sanguina vei afla ca grupa A2 de sange are interdictie la carnea de vita si pui (carne in principiu)  :) si crede-ma ca asa este, eu am aceasta grupa de sange A2 si orice dieta care contine carne NU are efectul scontat  :)

deci nu e vorba de a consuma calorii ci ceea ce face bine sistemului nostru digestiv intr-o dieta adecvata fiecarui individ.

DIETA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #334 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:14 »
Lenea lungeste viata!
Persoanele care nu prea se inghesuie sa munceasca si care au oroare de exercitiile fizice banuiau de multa vreme acest lucru, dar acum a fost confirmat de oamenii de stiinta : lenea prelungeste viata.
Doi cercetatori germani, dr. Peter Axt si fiica sa, dr. Michaela Axt-Gadermann, au publicat o carte ("Bucuria Lenii : Cum s-o lasi mai moale si sa traiesti mai mult") in care explica pe larg faptul ca toti oamenii poseda o cantitate limitata de "energie vitala" si ca viteza cu care este consumata, determina precis speranta de viata a fiecarei persoane.
Cei doi mai spun ca activitatile care sunt mari consumatoare de energie,precum "trasul de fiare" intr-o sala de forta, accelereaza imbatranirea si fac organismul mai susceptibil la imbolnavire.  "Un stil de viata mai relaxat este important pentru sanatate...
Daca ai o viata stresanta si faci exercitii fizice in exces, organismul produce hormoni care determina instalarea hipertensiunii",afirma Axt-Gadermann.
Ea a adaugat ca una dintre diferentele-cheie intre oamenii mai lenesi si cei hiperactivi este ca organismele mai active produc mai multi "radicali liberi" molecule instabile de oxigen despre care se crede ca ar accelera imbatranirea.

Mai mult, "lenea este, de asemenea, importanta pentru un sistem imunitar sanatos pentru ca celulele specializate in apararea organismului sunt mai puternice in conditii de relaxare decat in situatii de stres". Iar in timpul relaxarii si metabolismul este mai lent, producandu-se mai putini radicali liberi.
Atat Axt-Gadermann, 34 de ani, cat si tatal sau, in varsta de 65 de ani, au fost alergatori de cursa lunga, ceea ce le permite sa sustina ca vorbesc in cunostinta de cauza.

Totodata, ei afirma ca râsul este o alternativa mai sanatoasa decat alergarea sau exercitiile fizice.
In carte, cei doi cercetatori mai spun ca lenea este foarte buna si pentru creier. Asta pentru ca exercitiile fizice sau stresul duc la producerea unui excedent de cortisol, un hormon care vatama neuronii si provoaca pierderi de memorie si senilitate prematura.

Bâtrânii nostri spuneau despre o persoana lenesa : "Asta traieste 100 de ani" si uite...s-a dovedit ca aveau dreptate

Sursa: un mail de la o prietena care stie cat sunt  de lenesa
asa ca 100 de ani traiesc  ;D ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #335 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:18 »
  Da, Silviu, organismul consuma calorii tot timpul pentru a ne tine in viata, e adevarat. Am vrut sa precizez ca pestele nu face parte din acele alimente care necesita un efort si consum mare pentru procesare si am facut comparatie cu carnea de vita. Ce sa mai spun de alimentele care contin asa zisele calorii negative, adica au mai putine calorii decit
consuma organismul nostru pentru a le prelucra si transforma in substante necesare lui, un bun exemplu fiind ananasul.......
lucrurile nu sunt atat de simple. de-asta si exista zeci de diete pentru slabire. dar cea mai buna metoda mi se pare a fi cea in care, prin miscare, arzi mai multe calorii decat consumi.
Citat din: marcutza
eu am aceasta grupa de sange A2 si orice dieta care contine carne NU are efectul scontat
ce efect? vrei sa slabesti mancand carne? exista dieta atkins sau atkins nasa in care sunt reduse la maxim alimentele ce contin carbohidrati.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #336 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:31 »
asta am spus mai sus  :P ca eu una NU printr-o dieta care contine carne slabesc.

da da da vrei sa manc multi carbohidrati  :o ahaaaaa  ::)  :D :D :D :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #337 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:42 »
asta am spus mai sus  :P ca eu una NU printr-o dieta care contine carne slabesc.
cu dieta atkins slabesti sigur, dar nu e sanatos sa consumi multa carne si sa renunti la carbo. actorii americani tin aceasta dieta cand se pregatesc sa joace rolurile unor tipi emaciati, insa ei isi permit sa aiba o echipa de medici in preajma.
cunosc persoane care au grupa ta sanguina si au slabit cu aceasta dieta.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #338 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:46 »
sincer nu sunt fan carne asa ca: mancatul dupa ora 18 interzis, ciugulitul intre mese interzis, multa miscare recomandata.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #339 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 10:54 »
ce inseamna multa miscare?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #340 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 11:15 »
Acțiunea de a (se) mișca și rezultatul ei.
Ieșire din starea de imobilitate, de stabilitate, schimbare a locului, a poziției; deplasare a unui obiect sau a unei ființe.

lamurit ?  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #341 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 11:49 »
tot nu inteleg ce inseamna multa :-\ schimbi locul si pozitia cu partenerul de mai multe ori ??? va deplasati unul spre altul cu mare viteza? ::)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #342 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 11:55 »
doar daca ai partener  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #343 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 18:33 »

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #344 : Duminică, 10 Aprilie 2011, 19:27 »
@eugenia, daca vei citi alimentatia recomandata in functie de grupa sanguina vei afla ca grupa A2 de sange are interdictie la carnea de vita si pui (carne in principiu)  :) si crede-ma ca asa este, eu am aceasta grupa de sange A2 si orice dieta care contine carne NU are efectul scontat  :)

deci nu e vorba de a consuma calorii ci ceea ce face bine sistemului nostru digestiv intr-o dieta adecvata fiecarui individ.

DIETA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA

Am cartea cu alimentatia in functie de grupa de singe, multe din alimentele indicate grupei mele, A2, nu-mi plac si le maninc foarte rar. Am cumparat cartea din curiozitate, pentru ca la noi in casa fiecare membru al familiei are grupa de singe diferita de a celorlalti: eu-A2, fiica cea mare-01, fiica cea mica-AB4, iar fostul sot-B3. Si eu si fiicele mele sintem mari consumatoare de carne si dulciuri, mai putin fructe si legume. Presupun ca deprinderile culinare din familie pun accentul pe felul alimentatiei.
  Privind curele de slabire sau de mentinere a unei anumite greutati, cred ca cel mai bine este sa mincam din toate in cantitati rezonabile. La o emisiune televizata, cineva l-a intrebat odata pe Horia Brenciu cum a slabit si el a raspuns ca a folosit dieta:" stai asa si nu minca"  :D