Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
wonderland:
si pentru ca tot e vremea ceaiurilor...
sursa: de pe net
Si cred ca putem adauga si noi: menta, lavanda, tei...
Rentzi:
Si ceaiul de/cu Iasomie. Pe langa aroma deosebita este si revigorant. Foarte bun cand esti racit. Este bine sa fie facut cu apa la aproximativ 80*C. Aroma se pastreaza mai bine.
wonderland:
in general infuziile se fac asa, cam la 80 grade, nu?
Nadia:
Hello,
Va multumesc pentru MARTISOR, frumos si din suflet.
In ceea ce priveste ceaiul,toata viata am baut, de la cel negru cu lamaie / rom, tei, musete,etc., dar am invatat cu adevarat sa savurez ceaiul in Anglia. Ceaiurile din China,Ceylon, sunt o adevarata desfatare.
Alaturi de ceaiurile din toata lumea, farm Ovidiu Bojor mi-a redeschis pofta ceaiurilor din tara noastra.
Sa ne bucuram ca este sanatos si ne poate transmite inca din experienta de o viata. Sfaturile domniei sale m-au ajutat sa descopar noua gama de ceaiuri de la Dacia Plant, intr-o noua prezentare si accesibila din punct de vedere financiar.
O zi frumoasa alaturi de un ceai cald.
Rentzi:
--- Citat din: wonderland din Joi, 01 Martie 2018, 15:03 ---in general infuziile se fac asa, cam la 80 grade, nu?
--- Terminare citat ---
Mi-ai dat de gandit cu infuziile astea... :idiot2:
Asa ca am trecut la calculator si am cercetat.
Pe scurt - ceai ar trebui numit numai ce se face din planta "ceai", restul fiind "infuzii din plante/fructe".
Clasic, infuzia se face turnand apa fierbinte sau clocotita peste plante intrun vas care se acopera o perioada de timp.
Pentru diversele tipuri de ceaiuri si plante exista diverse recomandari privind temperatura apei si timpul de preparare. Pentru o calitate buna este importanta si apa care se foloseste.
Subiectul are destule articole pe net, mai succinte sau mai detaliate.
In continuare pun un link pentru cei ce doresc ceva mai multe detalii:
https://doro-tea.ro/blog/temperatura-apei-cand-este-momentul-sa-infuzam-ceaiul/
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă