Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
silviu:
--- Citat din: Guesswho din Vineri, 30 Martie 2012, 09:36 ---plus ca modul de combinare a alimentelor nu-i tocmai sanatos (proteine cu carbohidrati)
--- Terminare citat ---
adica? la ce carbohidrati te referi?
Guesswho:
paine cu oua, cartof cu carne :o
suc de fructe amestecat cu .....de toate...sanatoasa dieta! ;D
silviu:
exact! merg ouale cu o felie de paine din faina integrala sau faina de ovaz. nu uita ca dieta e hipocalorica, adica ardem mai mult decat bagam.la fel de bine merge si ceasca de suc de portocale, chiar daca provoaca un raspuns insulinic imediat, penca ai nevoie de energie la prima ora. bien sur, asta daca esti un om normal si nu consideri ca cel mai bun somn e ala dupa micul dejun.
Guesswho:
din ce am citit io despre combinarea corecta a alimentelor, partea asta de asociere ou cu paine, chiar si integrala, cica nu-i sanatoasa. iar cartoful combinat cu carne eu stiam ca nu-i permis. ca o facem cu totii din cand in cand, e alta discutie. dar, cand o dieta care se intituleaza "sanatoasa si antiimbatranire" face astfel de combinatii, zic io ca nu-i tocmai ok. :-\
despre fructe stiam ca ideal e sa fie consumate dimineata, pe stomacul gol sau inainte de masa cu 2 ore si ca nu este recomandat să le asociezi cu nicio altă categorie de alimente: legume, leguminoase, carne, lapte, ouă, grăsimi, cereale.
citisem pe undeva ca dimineata, dupa somnul de noapte, avem resurse energetice pana pe la ora 11-12, n-am avea nevoie de cafea si alti stimulenti. eu inclin sa spun ca asa este, la cafea am renuntat de nu mai stiu cate zile si nu mai simt nevoia, dimineata sunt fresh chiar daca uneori nu apuc sa-mi beau sucul de fructe si legume si, daca ma iau cu treburile, ajung sa trec uneori de ora 12 fara sa simt ca-mi lipseste ceva (energie). Nu spun ca e bine asa, stiu ca micul dejun e foarte important, doar ca am experimentat (de nevoie) si am vazut ca se poate si asa.
pan` la urma, fiecare isi adapteaza dieta zilnica in functie de propriile conceptii si gusturi ::)
silviu:
un cartof copt (nu un lighean) si 80 de grame de piept de pui formeaza o combinatie f sanatoasa. dieta asta "antiimbatranire" se bazeaza pe reducerea caloriilor cu 30%-50%.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă