Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
anamama13:
da, e foarte interesant, multumesc... e binevenita orice informatie despre sanatate... topicul trebuia sa se numeasca doar sanatate, dar nu stiu cum as putea sterge cuvantul pomelo din titlu.... poate ne ajuta admy, cu buna vointa ce-l caracterizeaza si ptr care-i multumesc....
ioanaxxl:
CEAPA
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)
Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."
ioanaxxl:
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE
Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.
Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea.... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins.. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's
Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.
"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
anamama13:
Prevenirea si combaterea bolilor de inima
Aceasta reteta este eficienta in tratarea insuficientei coronariene (cardiopatie ischemica, ateroscleroza, hipertensiune arteriala si aritmii cardiace).
Primita de la Valeriu Popa, a fost testata de Victor Bogdan pe pielea lui.
"Am ajuns la vindecare respectand si regimul pentru boli de inima. Am consumat in mai multe perioade de 42-45 de zile doar urmatoarele alimente: grau, orez, lapte cu apa (50% lapte-50% apa), unt de tara sau untura, legume fierte, supa de fasole, fructe: portocale, mere, lamai, suc de fructe preparat in casa si consumat imediat dupa preparare prin inghitituri mici si la intervale de 3-5 minute (de preferat dimineata intre orele 7.00-11.00). In aceste perioade n-am consumat: alcool, bauturi fierbinti, cafea, carne de orice fel, alimente fripte sau prajite, otet, mancaruri grase, condimente iuti, fasole, soia, cartofi, muraturii, adauga Victor Bogdan.
Ingrediente:
- 10 radacini de patrunjel cu frunze cu tot, in greutate de aprox. 1kg
- 1 litru vin alb, natural, de la tarani
- 300 g miere de salcam de deal (nu este recomandata cea incolora) luata direct de la producator.
Se taie patrunjelul in bucati cu grosimea de circa 1-1,5 cm. Se pune vinul la fiert impreuna cu patrunjelul. In momentul in care vinul a inceput sa fiarba, se stinge focul. Se adauga mierea si se amesteca cu o lingura de lemn pana la topirea ei. Nu se folosesc lingura ori alte tacamuri de metal! Se acopera oala si se lasa la racit. Se strecoara folosind o sita de plastic si tifon. Se preseaza patrunjelul cu lingura pentru obtinerea unei cantitati mai mari de lichid. Acesta se pune cand este caldut, in sticle de cel mult 250 ml, de culoare inchisa, care se inchid etans. Se ia cate o lingura inaintea fiecarei mese (3 linguri pe zi).
anamama13:
Mierea, un miracol !!
Este un produs recomandat celor care sufera de aceasta boala, cu efecte sigure si rapide - o lingura de miere, zilnic, inainte de culcare. In cazul constipatiilor cronice, se pot lua doua linguri, una dimineata, pe nemancate, si a doua seara, inainte de culcare. Mierea vie este mierea netratata termic, maturata in fagure si extrasa doar din faguri capaciti in totalitate.
Un "inamici al constipatiei este si produsul apicol Apisan Forte, din care se iau dimineata, pe nemancate, 30 de grame. Se tine sub limba pana la topire. Atentie, nu se vor folosi linguri de metal, ci doar de plastic sau lemn pentru ca metalul degradeaza continutul.
Tratament pentru constipatii rebele
Pe langa tratamentul cu produse apicole, pentru tratarea constipatiilor rebele este necesar si un regim alimentar strict, care sa dureze 60 de zile.
Micul dejun
- seminte de in - 2 linguri
- stafide - 1-2 linguri
- chimion - 1 lingurita
Se pun toate la inmuiat de seara pana dimineata si se amesteca cu 2-3 linguri de tarate, ulei de floarea-soarelui presat la rece sau ulei de masline (1 lingura) si miere (1 lingura).
Pranzul
- salata verde, un mar ras, smantana, branza de vaci si condimente (sare).
La aceasta salata nu se va folosi otet sau lamaie.
Cina
- 6-7 smochine mari, inmuiate timp de cel putin 4-6 ore in apa, plus un mar.
In caz ca scaunele vor fi mai multe de trei pe zi, se va renunta la smochine si vor fi inlocuite cu 2-3 mere. Dupa cele doua luni de tratament, urmeaza un regim alimentar strict (alimente recomandate) inca 42-45 de zile.
Atentie!
Femeile insarcinate trebuie sa evite constipatia deoarece substantele toxice care nu se evacueaza sunt preluate de sange si ajung la fat, putand afecta dezvoltarea acestuia. Multe boli cronice ale nou-nascutilor sunt cauzate de faptul ca mama a suferit de constipatie in timpul sarcinii.
De retinut!
Curata coaja legumelor si fructelor numai daca este absolut necesar, deoarece in ea se afla cea mai mare cantitate de fibre. Bea cel putin 2 litri de lichide pe zi (apa, ceaiuri, sucuri de fructe), evita sedentarismul, mananca la ore fixe si, mai ales, nu amana defecatia! Adoptarea unei diete corecte este indispensabila. In caz de balonari dureroase, se renunta la consumul de vegetale care fermenteaza, precum fasole, varza, linte sau cartofi.
Ceaiuri
Se beau ceaiuri din urmatoarele plante: 20 g trifoi rosu, 30 g cicoare, 30 g galbenele, 30 g coada soricelului, 20 g crusin, 20 g patlagina sau 20 g anason, 10 g patlagina, 10 g papalau, 20 g nalba mare, 20 g frunze de frasin, 20 g soc, 20 g musetel. Se pune 1 lingurita din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza timp de 2 minute, se beau 2-3 cani pe zi, alternativ din fiecare reteta, combinat cu bitter suedez.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă