Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
Ayouni:
maria171, mai asteapta un pic, am intrebat o colega turcoiaca... vineeeee raspunsul! gule gule adica pa!
Ayouni:
IPEK Aci Toz Biber (Hot Paprika Powder) - boia de ardei iute
Urfa İsot kuru biber (hot chilly flakes) - fulgi de ardei iute
Halis Spices - este pur si simplu o marca de mirodenii, halis
mersi, maria171, am mai invatat ceva! :)
P.S. ipek inseamna si matase, probabil ca este o boia foarte fina!
maria171:
si eu am invatat
:)
dar de ce mancarea lor e asa picanta?
e vreo legatura cu caldura de afara?
si betele alea albe si maro ce or fi?
acum ceva vreme in carrefour erau saculeti cu mirodeii
toti nespalatii bagau mana acolo si apoi in gura (sau invers) sa vada cum sunt
oare la ei cum se procedeaza?
Ayouni:
@maria, ca sa vezi ce ne-a facut eugenia! ea a postat poza, bine mersi, si noi ne spargem capul incercand sa ghicim ce si cum.
in legatura cu picantul, da, ai dreptate, in general popoarele cu clima fierbinte iubesc si mirodeniile picante, vezi indonezienii, malaezienii, indienii, mexicanii, sud-americanii... in mexic, in piata de exemplu, se vinde ananas, mango si alte fructe, taiate in felii si pudrate cu o boia foarte iute! ei mananca de mici copii foarte picant si mexicul este tara cu cele mai putine afectiuni gastro-intestinale.
in legatura cu "betele" nu stiu ce ar putea sa fie, cele albe, parca ar fi rahat cu umplutura de nuca sau fistic (yummy yummy), iar celelalte, un fel de covrigi drepti... sa ne spuna eugenia mai bine... :)
adria:
ayouni si maria, eugenia v-a dat tema de casa :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă