Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Primavara belgiana: Bruxelles si Bruges 15 – 19 mai 2019

<< < (2/2)

danieladimitrescu:
Buna grupului meu
Pentru cine ma cunoaste, va stii sigur ca sunt cea care dau tonul veseliei si dragostei pentru frumos, asa cum spune Nadia.
Sunt nerebdatoare sa va intalnesc si vin cu cateva precizari privind destinatia noastra. In legatura cu vremea, in general in Belgia vremea este schimbatoare, prognoza arata maxime de 17-18 C si fara ploaie pe parcusul vacantei noastre, sper sa fie asa. Cu toate ascestea o canadiana si esarfa sunt absolut necesare. De asemenea pelerina de ploaie ,pentru maini libere, sa nu ne incurcam si cu umbrela. Cine nu are, sunt foarte multe de vanzare la Brugge, costa vreo 5 euro.
Avand in vedere ca bagajul de cala este permis 20 kg, luati imbracaminte cu voi, numarate pe zile, ca sa aveti loc si pentru cumparaturi, atrag atentia ca ciocolata este grea, chiar daca are un volum mai mic.Si aici stilul "ceapa", bluza, pulover, jacheta sau canadiana , fas, etc este un stil binevenit. Vom merge mai mult pe jos. De la Brugge spre Bruxelles vom merge cu trenul , ca sa aveti ocazia sa vedeti putin si din Belgia rurala si civilizatia din tren. Costa cam 10 euro.
Odata ajunsi la aeroportul Charleroy, vom lua Flibco, costa cam 15 euro pana la Brugge, care ne va lasa la gara, de acolo vom lua taxi si vom imparti costul. Hotelul nu este departe decat ca sa fim comode cu bagajul. In Brugge se vorbeste preponderent neerlandeza, deci multa engleza. La Bruxelles, fiind enclava francofona, se vorbeste lb franceza. Va voi povesti despre aceste lucruri la timpul potrivit.
Ora Belgiei este cu 1 ora in urma fata de ora Romaniei, deci la dus vom castiga o ora din viata  :)
La Bruxelles ne vom deplasa pe jos, doar vreo 3 calatorii vom face cu metroul belgian, un bilet costa 2,10 euro, pe care il vom cumpara de la ghiseu din statia de metrou.
Vom avea cartile de identitate asupra noastra obligatoriu pentru iesirea din tara.
Astept sa ne vedem si va urez toate cele bune si frumoase pana atunci!
Daniela

magda68:
 :D
Multumesc mult pentru clarificari Daniela.
Astept cu nerabdare aceasta excursie. Sper sa fie vremea buna ca oamenii sigur sunt prietenosi.
Miercuri la 5 ne vedem pe aeroport.

danieladimitrescu:
Buna grupului meu
Apropo de vreme  avem miercuri min 6 max 17 insorit, joi min 9 max 18, vineri min 11, max 18, sambata min 11, max 21 si duminica min 12 max 21.
Asta imi comfirma ca trebuie adoptat stilul cepa, cu rucsac urban. Dimineata rece, apoi ne incalzim, dam jos si punem la rucsac.
Ca o concluzie asupra cheltuielilor de transport, recapitulam:
 Charleroy - Brugge cca 25 euro  (150 km) si  Bruxelles - Charleroy ( laretur  60 km) 17 euro. Brugge - Bruxxelles - tren 10 euro + 4 bilete metrou 4x 2,10= 8,40 euro.Astea sunt cheltuieli de transport.
Exista bancomate se pot retrage bani. Sunt nerabdatoare sa ne vedem maine dimineata la aeropot. Voi fi prezenta cu cca o ora inainte pentru cele ce veniti din tara.
Drum bun tuturor si toate cele bune !

rodica64:
Din pacate, inca o excursie deosebit de frumoasa s-a incheiat. Am inceput-o in Bruges - un orasel facut parca din turta dulce, dupa care am continuat printr-o mica iesire romantica in Oostende, la Marea Nordului (ca doar trebuia sa incercam trenurile lor rapide), ca la final, sa ajungem in Bruxelles, orasul, care peste aproape o saptamana, in ziua votului,  va fii cel mai important din Europa. Grupul de fete vesele m-au facut sa ma simt excelent si sub conducerea Danielei, am avut inca o aventura reusita.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă