Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Istanbulul, filmul si moda 5 - 9 iunie 2019
rodica64:
S-a mai incheiat inca o excursie super frumoasa, unde am avut ocazia sa vad adevarata dimensiune a Istanbului. Este un oras gigant. Iar pentru ca in perioada Bairamului, a fost plin pana la refuz de turci petrecareti, aglomeratia a fost maxima.
Si cu toate acestea, am parcurs acest oras de la sud la nord, mergand pe malul european al Bosforului, de la Marea Marmara pana in nord, langa cel de al treilea pod peste Bosfor - Podul Yavuz Sultan Selim, langa Garipçe, unde Marea Neagră se uneste cu apele Bosforului.
In drumul nostru am trecut prin vestitul cartierul Sariyer, unde am intrat la Sadberk Hanim Museum - o colectie deosebita de costume traditionale turcesti. Si ca sa fim in tematica excursiei, am gasit si fotografiat cateva case unde s-au filmat telenovele turcesti, printre care casa lui Elif si Omer din Kara Para Ask, casa lui Defne din Kiralik Ask (casa lui din Kadir din Çarpışma), casa din Ask-i memnu - Iubire ascunsă si conacul din Fazilet Hanım și fiicele ei
Mergand si de la est la vest am trecut prin zona de terase Kumkapi Alt Gecidi, am trecut pe partea asiatica in Kadiköy, am facut ceva cumparaturi din Piata Populara, ce este strajuita de blocuri ultra moderne, am ajuns apoi pana in Buyukada - Insulele printeselor.
Iar in ultima zi, am fost fascinata de lumea subacvatica a Acvariului (Turkuazoo) din Forum Mall.
Multumesc Daniela pentru tot efortul depus de a vedea cat mai multe si diverse obiective din acest megalopolis.
Navigare
Du-te la versiunea completă