Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
admin:
Viata trebuie traita in culori, nu in alb-negru…Am petrecut cateva zile andaluze, entuziasmat de explozia aceea de culoare din Cordoba si Sevilia. A fost o adevarata frenezie a nuantelor, o nebunie peisagistica, o ultra-bogatie de forme, de volanase, de pompon-uri florale...
Am intrat cu atata incantare in patio-urile oamenilor, in revarsarea aceea incredibila de verde, rosu, roz, galben, albastru aprins...Kitch poate ar zice unii privind imaginile din patio-uri, tiganisme altii vazand costumele din Sevilia, eu insa, care sa spunem ca am ceva educatie artistica, am vazut VESELIE. Am vazut bucuria de pe fetele oamenilor imbracati traditional in Sevilia, am vazut felul in care isi fac viata frumoasa, impodobind si ingrijind patio-urile.
Discutam intr-o curte cu una dintre proprietare si imi spunea ca acolo locuiesc sase familii...desi parea ca doar una. Toate decoratiile erau uniforme, florile la fel de frumos si atent ingrijite. Mi-a vazut mirarea si a inteles de ce. A continuat: „noi ingrijim cu totii acest mic rai, sa ne putem bucura impreuna de el”. Nimic mai sugestiv decat aceste cuvinte. Nimic mai explicativ pentru un popor educat, inclinat spre frumos. Nimic mai explicativ pentru ce inseamna respect, buna intelegere intr-o viata traita in colectiv.
Am facut instantaneu comparatie cu locurile noastre comune, cu spatiile verzi dintre blocuri, canibalizate cu straturi de ceapa si marar...Imi aduc aminte cand plecat de la o curte plina de flori m-am mutat la bloc. Aveam acolo in spate un spatiu verde, care ar fi putut arata minunat. Dar nu a fost sa fie asa...Dupa cateva saptamani, oamenii obisnuiti ca la ei in batatura cu straturi de legume, au transformat spatiu verde intr-o gradina care arata oribil...Unde nu puteai sa iesi pe o banca, unde copiii nu se puteau juca...Bete pentru rosii, leustean si chiar cartofi acoperisera complet acel petec...Si fiecare isi apara straturile cu sapa in mana...Tot ce imi doream era sa ma mut cat mai repede de acolo, sa revin printre flori...Si am reusit. Am acum sute de flori, de ghivece, de arbusti. De care ma bucur in fiecare dimineata...
Este foarte greu de explicat sentimentul pe care il are un iubitor al florilor intrand in patio-uri. Si pozele nu pot arata cu adevarat dimensiunea frumosului...Sunt doar cadre separate, ori interesant ar fi sa fie vazute legate, impreuna. Adica sa fi acolo...Eu am venit de acolo cu inima incarcata de bucurie, de frumos...
admin:
admin:
Dupa patio-uri, o seara minunata petrecuta la Las Caballerizas Reales de Córdoba. Un spectacol impresionat, sensibil si in acelasi timp emotionant. Nu am avut voie sa facem fotografii, nici sa filmam, asa ca pentru a va arata ceva din atmosfera extraordinara facuta de cai si calareti, am cautat un film, am gasit doua de prezentare si altul in care se prezinta un pas al calului impreuna cu o dansatoare de flamenco. Incantatoare scene, va recomand sa urmariti aceste filmulete...
www.youtube.com/watch?v=_SDh9N7qmKY]https://www.youtube.com/watch?v=_SDh9N7qmKY[/url]
www.youtube.com/watch?v=4ux6_vpuQTA]https://www.youtube.com/watch?v=4ux6_vpuQTA[/url]
www.youtube.com/watch?v=n1YoDEiDbd0]https://www.youtube.com/watch?v=n1YoDEiDbd0[/url]
Dana Caragea:
Exact asa am vazut si simtit aventura noastra iberico-andaluza!
Y Viva España!
"Doar Creatorul a putut aduce alaturi atatea frumuseti"
Inca sunt sub impresia vacantei, inca am in cap veselie, culoare si parfum de iasomie.
Am avut ocazia sa vedem spectacolul grandios al florilor din patio-uri, al femeilor andaluze mandre si elegante in tinutele lor traditionale, al barbatilor spanioli maestri in arta ecvestra si mult mai mult de atat. Am simtit bucuria lor de a trai si de a-si celebra amlgamul de origini denumit simplu, dar atat de sonor, andaluz.
Gabi p:
O excursie minunata… mi-a placut Cordoba cu Mezquita si cu superbele patio-uri, Sevilla cu imensa catedrala, cu Piata Spaniei, parcul Maria Luisa, Real Alcazar si feeria, Cadizul cu plaja si un superb apus, Gibraltarul in pas… de drumetie… si superba pestera St Michael, Ronda cu superbul peisaj, Malaga un oras ce te cucereste imediat…..
Un grup fain … salutari tuturor !
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă