Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019

<< < (7/10) > >>

admin:
Cateva imagini si din pietele de fructe, legume, branzeturi si produse din carne. Despre branzeturi si mezeluri trebuie sa va spun ca am incercat mai multe si sunt extraordinar de bune...

admin:
Incerc dupa fiecare excursie sa arat, cu toata bucuria de a impartasi, ceva din frumusetile locurilor prin care trec, care ma impresioneaza...Sicilia este un taram carea are atatea locuri de descoperit, de oferit, incat nu stiu asupra carora sa ma opresc. As fi vrut sa va arat ceva si despre Cheile Alcantara si despre Vulcanul Etna si despre micutul port Sciacca si despre plajele absolut superbe de la San Vito Lo Capo...Nu am timp insa suficient...Am sa mai postez aici cate ceva, apoi o sa dispar...

Astazi despre Siracuza, orasul lui Arhimede. "Un corp scufundat într-un fluid este împins de jos în sus de către fluid, cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dislocuit de acel corp”. Asta imi aduc aminte de la orele de fizica, atunci cand percepeam uriasul savant antic atat de departe de mine, incat imi aparea doar ca un mit. Acum, calcand strazile Siracuzei, aveam sentimentul ca sunt pe urma pasilor lui, l-am simtit atat de real si atat de apropiat...Stranie senzatie...dar placuta.

Am bantuit pe stradutele Ortigiei, in cautarea umbrei, ne-am oprit, am admirat, am savurat cannoli si inghetata...Am revazut locul cu mult drag, sunt indragostit de aceasta insulita legata doar de poduri de oras...

admin:
Sa va arat acum si unde am facut, o parte plaja si baie...in Caraibele Siciliei:

admin:
Excursia de pe insulele Eoliene am inceput-o intr-u loc in care intotdeauna ma fac sa ma simt copil...Biserica Presepi. Extraordinar de buna ideea de a strange bani pentru renovarea bisericutei prin prezentarea unui presepi. Nu stiu cine l-a realizat, cat a durat pana l-a facut, cat o fi costat asta, dar efectul este exceptional! Toata lumea cu care intru acolo nu se opreste din admirat si fotografiat. Toti turistii trec pe langa bisericuta, fara sa stie ce pot vedea inauntru...Din pacate...Norocul meu este ca sunt un "scotocitor" si intotdeauna caut in toate ungherele...Asa am dat si de acest loc, pe care il arat de fiecare data celor cu care merg...Va arat cateva imagini si voua, celorlalti care nu ati ajuns inca pe Lipari...

admin:
Daca am amintit de insulele Eoliene si Lipari, iata cateva imagini din croaziera noastra si din plimbarea pe stradutele pitoresti:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă