Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sicilia, Etna si insulele Eoliene. 8 - 15 iunie 2019

<< < (3/10) > >>

admin:
Da, stiu si urmaresc inca de acum cateva zile, de la prima eruptie. Nu am vrut insa sa creez panica la plecare, pentru ca aceste "manifestari" al Etnei sunt destul de dese. Urma sa scriu, pentru ca oricum, linistitor sau nu, ca insotitor de grup responsabil nu am voie sa duc oameni in zone de posibil pericol. Cat de mic sa fie acest risc, nu se poate asuma.

Acum e clar, ca nu mai trebuie luat echipament mai hard, ci unul mai light. Chiar daca mergem pana in apropiere, mai mult decat sigur ne limitam la Rifugio di Sapienza. Sunt sanse minime, aproape inexistente sa urcam cu telecabina, si zero sa facem drumetia. Ar fi o iresponsabilitate si pana la urma o prostie, pt ca daca este nor de cenusa, nu vezi nimic....

Pe site-ul Cable Car-ului de la Etna, sunt link-uri catre mai multe camere video. Chiar acum vad ca urca un grup spre crater, recunosc locul:

http://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/sicilia/catania/vulcano-etna-sud.html

Dar cred ca sunt cercetatori, pentru ca sunt foarte bine echipati si siguri pe ei la urcare prin norul de cenusa. Nu par turisti. Turisti insa sunt in zona de coborare din telecabina, ii vad imbracati in pantaloni scurti, ceea ce este totala prostie acolo...Un profi sau cineva avizat nu urca asa...

Pe versantul nord-estic atmosfera este foarte limpede, deci eruptia este foarte restransa:

https://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/sicilia/catania/vulcano-etna-crateri.html

Concluzie: NU LUATI ECHIPAMENT HARD pt excursie. Doar ceva sport. Dar nu uitati de o bluza de vant, pelerina si incaltaminte adecvata plimbarilor in natura. Dar nu mai e nevoie de gheata...

Nu uitati de costum de baie, slapi.

admin:
Daca va uitati pe program, o sa vedeti ca au aparut cateva modificari. Am tot asezat in puzzle-ul orelor inca un obiectiv pe care daca e tim frumos este pacat sa nu-l vedeti. L-am introdus suplimentar in program, este vorba de San Vito lo Capo, printre cele mai frumoase plaje din Sicilia.

Asa ca am mutat si Catedrala Monreale si Palermo pt a doua zi...Programele se vor lungi un pic, dar zic eu ca merita...

Va arat o fotografie a plajei San Vito lo Capo:

O sa ramanem acolo doua ore de dupa-amiaza 16.30 - 18.30. Apa, m-am uitat pe prognoza o sa aiba vreo 22 de grade, nu e mult dar nici putin...Iar plaja, ce sa mai vorbim...Sa nu uitati costumele de baie!  :)

doina savu:
Super!!! Ma bucur ca reiterezi sa ne luam costume  de baie ca in prezentarea initiala a excursiei nu am vazut referire la plaja, baie si eram chiar trista... :giggle: :thumbup: :strong:np

Gaby1234:
Super!!!! Si eu ma bucur pentru plaja!!!!

Marilena

doina savu:
Buna. Am o neclaritate: inteleg ca nu mai urcam pe Etna si in consecinta nu mai trebuie sa avem echipament corespunzator. In desfasurator program insa apare ca urcam si avem nevoie de incaltaminte tremking, bluza termica, etc.  Deci este sau nu nevoie de tinta de munte?
Ci vediamo domani!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă