Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Portugalia. Circuit si sejur la Cascais 31 august - 10 septembrie 2019
admin:
Portugalia ramane Portugalia. Adica tara aceea a carei influente se simt inca puternic in multe locuri din Africa, din Asia, din America. Un mega-imperiu ce a descoperit si dominat lumea.
Un loc plin de muzicalitate: de la acordurile tanguitoare ale fado-ului pana la fascinanta fantezie a jazz-ului.
Un tablou imens pictat in cele mai neasteptate tonuri: de la cele calme si calde pana la unele incarcate de dramatism...
O tara in care se afla Porto, un oras pe care-l iubesc nu doar pentru frumusetea si farmecul sau ci si pentru ca ma identific prin el...Este mereu surprinzator, niciodata la fel...
O tara in care se afla Coimbra, Guimares, Alcobaca, Bathalia, Nazare, Obdos si ohhh da! - Cascais.
Trebuie sa va vorbesc de Batrana Doamna, cea mereu uitata, cea de multi neinteleasa, cea nemeritat clasata de unii...
Lisabona a fost leaganul Lumii Noi, a fost locul din care au plecat Bartolomeo Diaz, Vasco da Gama...Este locul in care s-a zamislit fado, Amalia Rodriguez... Aici a jucat legendarul Eusebio...Intradevar aparent este un oras care nu are prea multe ce arata, dar cand incepi sa-l descoperi, este fascinant...Alfama, Bairro Alto, Belem...Cine a fost pe acolo stie la ce ma refer...
A fost fain in Portugalia, mi-au placut mult oamenii cu care am fost acolo...Am avut o vreme foarte buna asa ca ne-am putut bucura de plimbari, de apusuri, de culori.
Va arat cateva imagini din prima zi, petrecuta la Lisabona, in zona Belem, apoi in Alfama...
Manastirea Ieronimilor, cel mai bun exemplu de arhitectura manuelina.
Monumentul Descoperitorilor:
Turnul Belem, emblematic pentru Lisabona:
Palatul Adjuda. Daca ajungeti la Lisabona, musai sa-l vizitati!
Panorame de pe inaltimea Alfamei:
admin:
A urmat drumul spre Porto. Cu opriri la manastirile Alcobaca, Bathalia si la Fatima...Nu, nu era vorba de pelerinaj, ci de locuri cu valoare istorica si monumentala... :) Chiar si de Fatima se poate spune acelasi lucru, desi multi dau acesteia doar un caracter mistic, religios...In fond ceea ce s-a intamplat acolo este o istorie. Adevarata sa nu, cine poate stii? Important este ca unii oameni cred in acea intalnire, ca merg acolo cu toata speranta, ca multora le face bine calatoria si prezenta la Fatima.
Alcobaca, locul in care se odihnesc trupurile a doi indragostiti celebri in istoria Portugaliei: Pedro si Ines. Dramatica poveste au avut!
Bathalia, din punctul meu de vedere acolo se poate vedea cea mai frumoasa broderie in piatra. Se afla in Capelele Neterminate.
Fatima:
admin:
Am transmis tuturor participantilor fotografiile facute de mine. Cu intarziere, imi pare rau pt ca v-a facut sa asteptati...Din pacate de la revenirea din Portugalia am avut foarte foarte putin timp la dispozitie pt a ma ocupa de fotografii. Mi-am luat special timp in dimineata aceasta de duminica sa incarc si sa transmit tuturor fotografiile. Si celor care au fost in Portugalia si in Zanzibar si in Madrid, cu mine.
Daca nu ati primit mesajul meu Email, transmiteti un Email pe office@singlescamp.ro si va retransmit. Atentie ca link-ul este valabil doar 7 zile...si nu o sa mai am timp sa mai incarc inca o data...
admin:
Valentina si Liana mi-au scris, mi-au confirmat ca au primit fotografiile facute de mine. In rest nu stiu nimic...Ingrid, m-ai intrebat acum vreo 2 saptamani de poze, le-am transmis sambata, le-ai primit? Asa cum scriam si pe topicul de Zanzibar si o sa scriu si pe cel de Madrid, nu astept multumiri, doamne' fereste, sper ca lumea nu asta intelege! Fac asta din placerea de a va oferi cat mai multe amintiri...dar e destul de ciudat sa nu ai aproape nici o reactie...Nu stii ce sa crezi, oare oamenii au primit ce le-ai transmis, au reusit sa deschida... ???
Nadia:
Buna seara,
Amintirile raman in suflet, iar fotografiile ne aduc aminte de un moment al vietii noastre.
Ultima dragoste e cea mai frumoasa, asa am simtit eu, cand priveam imaginile minunate ale excursiei din Portugalia.
Va multumesc Samiza si Gigi.
Nadia
Navigare
Du-te la versiunea completă