Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Natura fantastica si o multime de surprize! 31 august - 2 septembrie 2018
krondia:
Am dat azi o fuga in Viscri si am gasit o varianta mai buna pentru pranz.
Doamna de la care mai cumpar paine gateste zilnic pentru turisti cateva feluri de mancare. Aici se poate comanda orice din meniul zilei: o ciorba costa 15 lei, felul doi 20 lei, prajituri de casa, sirop. Va avea ceva si pentru vegetarieni, o ciorba fara carne costa 10 lei. Am rugat-o sa faca lichiu, o prajitura saseasca foarte buna.
De aici putem cumpara si paine, e renumita in zona painea aceasta, chiar si printul Charles a apreciat-o. Painea se face traditional dupa retete vechi, cu maia, e foarte gustoasa si poate fi pastrata cateva zile bune. 6lei costa kilogramul.
Si cateva imagini din Viscri:
eugenbr:
Ne descurcam noi sa facem gratarul nui bai :)
RaduM:
e piine cu cartofi ?
ce bine ca ai gasit acest loc
o sa fie o mincare gustoasa
si in alta zi ii putem propune sa faca hencles ?
krondia:
Painea este facuta din faina, apa, sare si maia dupa o reteta veche de 100 de ani si este inscrisa in Registrul National al Produselor Traditionale. Nu are cartofi. Este 100% bio si preparata manual. Se gaseste doar la Viscri si Sighisoara.
As lua-o si eu pe doamna acasa... Din pacate la Viscri vom ajunge doar vineri, in prima zi a excursiei. Dar putem lua la pachet tot ce gasim :) Da, henclesul e o alta bunatate din Transilvania.
Angela T:
Rodica, revin pentru ca sunt in Varna cu SC. Eu pot sa ajut la pregătirea micului dejun. Omletă/oua fierte, brânză, cașcaval, cereale cu lapte/iaurt. Avem multe opțiuni, dar sa nu facem risipa.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă