Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 20 - 22 iulie 2018
Gabi p:
Prima zi Lovech
Gabi p:
Ziua a II-a - o zi super in Parcul National Maarata
Pestera Devetashka
Gabi p:
Ziua a III-a - Manastirea Troian
danieladimitrescu:
Multumesc tuturor participantilor la excursia de la Lovech, un grup vesel, cu care m-am simtit foarte bine. Sper ca sa va fi simtit bine si ca v-am trezit curiozitatea de a continua a hoinari prin Bulgaria.
Va reamintesc ca urmatoarea "hoinareala" prin Bulgaria este 19-21 octombrie, o excursie de week-end "Pe firul povestilor despre traci", care ascunde surprize, cum ar fi vizitarea orasului in terase Veliko Tarnovo, unde vom locui la un hotel aflat pe o straduta pietruita unde sunt magazine mici, cu masute mici, cu cafelute mici... la nisip, insotite de bucatele de rahat... mici!! :). Ne vom urca la Cetatea Taravet, unde vom vizita cea mai interesanta Catedrala patriarhala aflata in varful dealului cu acelasi nume, care nu a fost sfintita niciodata si despre care se credea ca daca s-ar sfinti, ar veni multa lume in pelerinaj. Datorita frescelor si mozaicurilor care nu respecta erminia traditionala, fiind realizate in 1985 in stil modernist futurist,de catre Teofan Sokerov, cu elemente de dimensiuni exagerate, cu scene de tortura a poporului bulgar, asuprit de otomani, fara altar si cu lumanari din otel si sticla, aceasta biserica a infricosat si uluit mult mai multa lume,astazi, numarul de turisti vizitatori fiind cu mult mai mare decat daca ar fi avut rol de loc de pelerinaj. Astazi a intrat in atentia turistilor ca obiectiv turistic uluitor.
Mi-ar face mare placere sa o vedeti !
Vom avea ocazia sa vizitam si Valea trandafirilor Rosa Damascena, campurile de lavanda si trecand pe langa ele sa vizitam mormintele regilor traci, tumuli interesanti, creatie a odrisilor, cel mai puternic neam tracic din perioada secolelor V-III i Hr, de pe teritoriul Bulgariei de astazi - Valea regilor traci.
Vom avea ocazia sa vedem si mormantul regelui geto-dac Dromihete de la Svesthari.Va mai aduceti aminte de povestea lui si a regelui Lisimah ?
Ancutza:
Buna dimineata! Pozele Gabrielei spun singure ce locuri frumoase am vazut in excursia de la Lovech. Ziua de mijloc a excursiei , cea dedicata Parcului National Maarata, a fost o imbinare perfecta intre incantarea de a descoperi cascadele ratacind pe poteci, placerea de a face baie la piscina din parc si bucuria gurmandului de a savura o masa de pranz delicioasa servita in restaurantul umbrit de copaci. Multumim Danielei, un ghid entuziasmat cu temele bine facute si dispusa sa ne impartaseasca din cunostintele si experienta ei.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă