Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019

<< < (5/11) > >>

admin:
Da, eu recomand mereu pe tot parcursul calatoriei "modul avion". Va fereste de orice problema in tarile in care serviciile de telefonie sunt scumpe si de asemenea economiste energia stocata in baterie.

Acum doua zile promiteam ca incep sa va arat cateva din cele peste 4.500 de fotografii, doar acum incep s-o fac. Incep cu primul contact cu Cambodgia: hotelul Somadevi Angkor Resort & Spa  4*, acolo unde noi cei patru, care am venit direct din Tailanda, ne-am cazat in prima noapte.

Aeroportul din Siem Reap este unul mic, dar cu o arhitectura frumoasa, amintind de pagode, foarte curat si mai ales bine organizat. Am completat 3 formulare, din care la obtinerea vizei am avut nevoie de doar unul. Obtinerea vizei este o formalitate, am achitat 35 USD si in 5 minute eram deja in fata serviciului de politie de frontiera. Acolo am mai predat un formular, am intrat apoi in zona de preluare a bagajelor si ne-am indreptat spre iesire. Inainte de exit, exista un serviciu de taxi, foarte corect si promt. Pana la hotel un minibus costa 15 USD. La iesirea din aeroport ni s-a retinut si al treilea exemplar, acela pentru declaratii vamale.

Drumul de la aeroport pana la hotel este unul foarte bine aranjat, are spatiu verde, copaci ornamntali. Ne-a impresionat diferenta fantastica dintre furnicarul din Tailanda si linistea din Siem Reap. Parca nu era Asia...Hotelul, exceptional, mobilier sculptat in mahon (am aflat ca o garnitura de doua fotolii uriase si o masa costa doar 4.000 USD. Asa ceva in Europa ar costa o avere...).

Iata cateva din imaginile pe care le-am luat atunci la sosire:

admin:
Seara am iesit sa exploram Siem Reap. Nimic nu ne facea sa ne asteptam la ce a urmat sa vedem: un oras efervescent, dar in acelasi timp linistit, cu distractii de tip european combinate cu masaj si food-street-ul asiatic. Asa se si numeste de fapt zona: Food Street, locul in care poti bea un coctail cu doar 2.5 USD, sa bei o bere cu 0,5 USD, sa mananci un hamburger delicios de crocodil cu 5 USD, sa incerci specialitati din bucataria kmera sau fructe locale, mangostine sau rambutan. Muzica faina peste tot, o atmosfera excelenta de lenevit la o terasa, sau de plimbat. Nelipsite sunt si insectele prajite, dar pe care localnicii le consuma din ce in ce mai putin. Am surprins si acolo cateva imagini...

admin:
Dupa o seara minunata, o noapte linistita si o dimineata scaldata in soare. Si un mic dejun copios...

A urmat transferul la celalalt hotel din Siem Reap, Saem 4*, o locatie boutique, foarte curata si cu o arhitectura tipic kmera...

La amiaza intalnirea pe aeroport cu ghidul si grupul sosit din Romania. Check in, refresh si o cina la un local exceptional:

Iar dupa cina, o noua vizita in Food Street...Sau Drink Street, ca e mai corect spus asa... :)

admin:
Imi continui calatoria, sarind insa peste majestuosul templu Angkor, pentru a va povesti mai intai despre mestesuguri. In prima seara, vazusem un soi de targ in care se vindeau produse, multe dintre ele adevarate opere de arta, departe de kitch-ul obisnuit al pietelor. Asa ca l-am intrebat pe ghid daca putem vizita un centru mestesugaresc, unde sa vedem ceva din arta folclorica kmera si nu doar.

Mi-a spus ca exista asa ceva, ca ne duce cu toata placerea si bucuria de a arata inca ceva din cultura kmera. Asa ca iata-ne in fata unei curti imense, superb decorate cu palmieri, flori si statui. Un circuit foarte inteligent gandit poarta vizitatorul prin fata unor mestesugari sau ucenici care lucreaza efectiv acolo. Am admirat inca o data talentul si grija organizatorica a cambodgienilor, in timp ce nu puteam sa ma gandesc cu tristete la cum nu stim noi sa ne prezentam obiceiurile, traditia, mestesugurile. Doar calitatea noastra de a da din gura tare si fara rost, fara substanta, fara continut, sporovaiala mai bine zis - este afisata si asta fara vreun efort organizatoric...  :-[ :'( Restul...nimic. Proiecte europene in care se consuma bani multi, fara eficienta, fara nici un rezultat. Dar sa ne lasam pe noi, si sa va povestesc despre ei...

Am vazut acolo sculptura in gresie, in piatra-sapun, in mahon, in tec, pictura traditionala, decoratie in foaie de plumb, tesutul matasii si prelucrarea ei ulterioara. Totul de un bun gust desavarsit. Cultura, educatie, interes, abilitate, rafinament. Daca as fi fost femeie cred ca as fi cumparat jumatate din magazinul de matasuri, atat de fine, de delicate, de frumos lucrate. Rochii si deux-piece-uri de influenta kmera, saluri ce curgeau unduios cand le atingeai...O minunatie locul acela...Si un exemplu pentru cei care se gandesc sa sprijine real turismul in Romania.

admin:
O seara exceptionala am petrecut-o la hotelul in care am fost cazati in prima noapte cei patru "tailandezi", pana la sosirea grupului. Mancare de toate felurile si pentru toate gusturile, o ambianta superba si un spectacol fascinant.

Am postat pe youtube, 3 filmulete cu secvente din show-ul de la cina.

www.youtube.com/watch?v=Oeo-oOkJawE

www.youtube.com/watch?v=XY-BBKBOW48

www.youtube.com/watch?v=M1zAoojVcEA

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă