Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Cappadocia si Antalia. 19 - 27 Septembrie 2018

<< < (5/6) > >>

Dana Caragea:
Am avut din nou o vacanta cu vreme buna, peisaje de basm, senzatii tari si un grup vesel.
Prima zi ne-am deplasat in Konya, unde am vizitat cateva obiective printre care si muzeul Mevlana, muzeu dedicat poetului persan Rumi. Misticul poet medieval, cunoscut si sub numele de Mevlana, e cel care a initiat dansul sacru al dervisilor rotitori: Sema, realizand uniunea cu divinitatea prin transa emotionala creata de muzica si continua rotire.

Dana Caragea:
A umat o incursiune in zona centrala a Anatoliei, cunoscuta in special pentru peisajele supranaturale cu aspect selenar, orasele subterane, casele si bisericile sapate adanc in stanca. 

Dana Caragea:
Tot aici am avut parte de cate o surpriza in fiecare seara: spectacolul dervisilor, seara turceasca si ceva total inedit...... o nunta turceasca adevarata, desfasurata sub ochii nostri, pe care am urmarit-o in direct in hotelul unde eram cazati.

Dana Caragea:

Au urmat apoi aventura zborului cu balonul, vizitele la atelierele si magazinele de ceramica, bijuterii, covoare, crama unde am degustat vinuri locale sau suc de struguri.

Dana Caragea:
Ultimele 2 zile le-am petrecut in Side, un oras situat pe tarmul marii Mediterane, la un hotel superb "all inclusive cu de toate": spectacole cu muzica de dans si acrobatii in fiecare seara, relaxare la hamam si masaj, aqua gym la piscina si altele.

O parte dintre noi am ales sa vizitam si orasul Antalya impreuna cu Behici bey, ghidul turc care ne-a insotit in aceasta frumoasa excursie. Dupa un tur pietonal in zona veche a orasului, am mancat cateva specialitati turcesti locale la un restaurant recomandat si apoi am navigat timp de 2 ore pe un vaporas aflat numai la dispozitia noastra, cu muzica, voie buna si mult chef de distractie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă