Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 21 - 23 septembrie 2018
wonderland:
:slap: :2funny: :worthy: :buck2: ups, Mimi, tre sa mă duc și eu să citesc despre Luana.
costi31:
https://adevarul.ro/locale/buzau/legendele-Tara-luanei-regele-stapanit-tinutul-fermecat-muntii-buzaului-fata-trimisa-pamant-intr-un-car-foc-1_55bb5feef5eaafab2c1fee3a/index.html
Multumesc Mimi ! deci adevarul este tot asa .... doar o varianta ....
''Luana, deşi este un nume feminin, se spune că a fost cândva un rege care stăpânea o cetate cu ziduri foarte înalte, care parcă atingeau cerul. Este una dintre variantele pe care ni le prezintă călăuza Diana Gavrilă, absolventă a Facultăţii de Istorie, autorul unei cărţi dedicate ţinutului în care a luat naştere legenda Luanei.''
Citeste mai mult: adev.ro/pbe0yl
''Ţara Luanei” este denumirea metaforică a ţinutului muntos al Buzăului, izvorâtă din legende care de generaţii întregi circulă pe cale orală printre localnici. Povestea Luanei, neconfirmată de studii ştiinţifice, s-a transmis în două variante. Una vorbeşte despre un rege bătrân care păzea porţile unei cetăţi cu zidurile până la cer, iar cealaltă, despre o fată frumoasă care a venit într-un car de foc pe pământ şi s-a îndrăgostit de un localnic.''
Citeste mai mult: adev.ro/pbe0yl
Mie imi place aia ca s-a indragostit de un localnic .... :smitten:
Mimi , stii cumva cum ati urcat pe munte ? A fost greu ? Trebuie si bete ? :giggle:
RaduM:
Am nevoie sa ma ajutati cu un sfat cum sa ajung laPatrlagele din Cluj (este un grup mic 22 persoane si se asigura transport dinspre 2 directi , cu un microbus ? ) trebuie sa vin pina la Ploiesti cu trenul , e usor, si de acolo pot fi preluat de masina de la Bucuresti sau sa merg pina la Bucuresti alrceva ?
wonderland:
RaduM, cel mai ușor ar fi dacă ar apărea cineva din zona care să vină cu autoturismul și să împărțiți drumul și costurile.
Dar cum deocamdată nu a apărut nimeni, cred că trebuie să alegi varianta cea mai convenabila (costuri, incadrarea în programul din prima zi etc)
Cred că întrebarea ta are și un răspuns inclus. :) Dacă zici că cel mai ușor e cu trenul până în Ploiești, trebuie doar să te asiguri că ajungi la timp, că trenul nu are întârziere. Ar mai fi:
- tren/autocar de noapte până în București
- o noapte de cazare în București/Ploiești, ca să fii odihnit și să fii sigur că nu întârzii la ora fixată
- avion Cluj- București????
Nu cred că te-am ajutat prea mult. Am enumerat opțiunile pe care le-aș lua eu în calcul. Succes!
Costi31, deci misterul pare la voia imaginației...
noiembrie:
Daca grupul de Iasi are traseul prin Brasov,Intorsura Buzaului,Siriu,Patarlagele
atunci poate fi luat si RaduM,daca mai e loc desigur.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă