Pentru cei care au achitat tariful de petrecere si vizitare a Muzeului Astra:
intalnire sambata la ora 9.50 - la poarta principala de intrare a Muzeului Civilizatiei Populare Astra Sibiu, din Padurea Dumbrava. . Cum gasiti locul? Nu este greu, va explic in cateva cuvinte. Acesta se afla pe Calea Dumbravii, in zona de iesire din oras, directia de mers spre satul Rasinari. Punctul de reper principal este Hotelul Hilton, plasat pe partea stanga in sensul in care va deplasati. De acolo incepe padurea si pe o parte si pe cealalta. La 1.3 km pe partea dreapta a drumului o sa vedeti, printr-o poarta imensa din lemn, de tipul celor din Maramures, un spatiu de parcare si o cladire modernizata. Acolo o sa va astept, impreuna cu ghidul muzeului.
Va recomand sa fiti imbracati ca de o plimbare in natura, cat mai sport, cu o incaltaminte comoda pentru ca o sa facem cativa kilometri pe aleile parcului etnografic. Se pare ca de dimineata o sa fie cateva averse de ploaie, dar la ora la care ajungem noi o sa se insenineze si va deveni chiar cald. Luati cu voi ca in fiecare excursie, un mic rucsacel urban, in care sa aveti o pelerina, in caz ca o sa ne stropeasca vreo ploaie...Eu sper sa nu va intampin asa la mine acasa, dar niciodata nu se stie...
Maine, cand aflu si primesc situatia exacta a inscrierilor, o sa discut si o sa rezerv unul dintre localurile de incinta de muzeu, pentru a lua pranzul. Cel mai probabil ca o sa povestesc cu oamenii de acolo pentru un meniu fix, mi-e teama ca a la carte o sa poata face cu greu fata la atata lume...O sa va comunic oricum pana maine seara...
Estimez ca vizita se va finaliza in jur de ora 15.00. Incepand cu acea ora aveti doua posibilitati: sa o urmati pe Daniela si grupul din Bucuresti, pentru o vizita ghidata, pietonala in centrul orasului sau sa luati un free time, pana la ora 19.00 cand o sa ne intalnim pentru petrecere.
Am rugaminte ca la petrecere sa nu intarziati, pentru a prinde prima parte, cea de wellcome. Tinuta de petrecere, una adecvata localului, nu black tie, dar ma gandesc ca fiecare a inteles ca e vorba de ceva in zona festivului.