Suntem foarte - foarte aproape de trecerea dintre ani. O sa numaram impreuna, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 2019! Ma bucur mult ca o sa fiu alaturi de voi, este a noua oara cand ma aflu la pragul unui nou an impreuna cu grupul care mi-a adus atatea si atatea bucurii!
Pentru mine maine urmeaza un week-end Singles Camp cu petreceri si voie buna la Gura Raului, apoi in familie, Craciunul la care ma gandesc cu nostalgie ca nu o sa mai fiu eu Mosul...Am avut multi ani la rand acest rol si la prieteni si la pensiune si la nepotel...Cum ultima oara...m-a cam recunoscut, mi-am zis ca este momentul sa ma retrag...Asa ca pentru prima oara dupa vreo 20 de ani o sa fiu doar spectactor...Daca tot nu mai sunt Mos, daca tot am ramas in zona, o sa folosesc ragazul pana la Revelion pentru a simti magia acestor zile, sa-mi aduc aminte si sa scriu despre cum am simtit eu copil, adolescent, tata si apoi ca bunic, Craciunul. O sa aflati de aici, de pe forum...
Asa ca galopez azi si maine, in incercarea de a informa si pe cei care pleaca in Tailanda, in Vietnam, in Cuba si in Caraibe cu mine si in primul rand pe voi cu care ma intalnesc de Revelion. Vreau sa aveti toate detaliile necesare, nu pe ultimele zile, ci inca de pe acum.
Asa ca:
- unii dintre voi (in jur de vreo 40 - 50 am inteles) o sa veniti din
29 decembrie. Este firesc ca o sa fim si noi acolo, ajungem in jur de ora 12.00, asa ca o sa ne intalnim la receptie.
- cei care vin in data de
30 decembrie vor fi asteptati de asemenea, in receptia hotelului, o sa avem la fel ca anul trecut un birou de Concierge, de unde o sa facem repartitia pe camere si important pe mese
- o sa am nevoie si cer ajutorul a 2 - 3 voluntari, in special dintre cei vechi si care ajung din 29, care sa ne ajute la repartizare pe mese si la indrumare. De check in se va ocupa Samiza, la fel impreuna cu cineva dintre cei vechi.
- parcarea hotelului este interioara, in curtea de pe strada Bolyai, colt cu Piata Trandafirilor (langa intrarea secundara in hotel). Sunt doar 10 locuri libere, asa ca primii sositi, primii serviti.
- cei care nu mai prind loc in curte, sa nu-si faca nici cea mai mica problema. Pot parca in fata hotelului, de-a lungul Bulevardului sau pe strada care urca pe langa hotel, cea cu parcarea, str. Bolyai. Parcarea este gratuita, nu se plateste nimic.
- va asteptam in zona de receptie la doua mese: in dreapta si prima la care trebuie sa ajungeti este cea de repartizare pe camere. Acolo o gasiti pe Samiza impreuna cu cateva gazde. Veti primi un numar de camera tiparit pe o bucata de hartie si cu acel bilet veti face doi pasi pana la receptie. Acolo, cu actele de identitate a ambelor persoane cazate in camera, veti primi fiecare cate un card de acces in camera
- camerele vor fi distribuite in ordinea sosirii, evident tinant cont de cei care au achitat primii si beneficiaza de camere 5*. Nu ne cereti etajul nu stiu cat, fata in fata cu nu stiu ce, alaturat cu nu stiu cine. Nu mergem sa stam in camere, nu avem tehnic cum sa rezolvam astfel de dorinte si cinstit nici nu le prea vad motivatia...Am venit aici sa ne distram, nu sa...dormim...
- pe partea opusa - spre restaurant (in dreapta cum intrati) o sa ma gasiti pe mine. Eu impreuna cu cateva gazde facem repartizarea pe mese. Toate sunt de 12 locuri, nu exista fileuri din acelea lungi de nu se mai termina decat in lanul cu cucuruz...Sunt grupate apropiat, si de bufet si de muzica...asa ca vedem cum facem sa fie bine...Va amintiti de vorba tobosarului de la Sighisoara nu-i asa...? Mi-am permis sa i-o folosesc, desi spune ca este marca inregistrata! Sa nu ma parati lui Dorin...
- puteti servi masa de pranz, la sosire, pana maxim la ora 16.00. Dupa acea ora restaurantul intra in amenjarea pt primire si cina din 30. Se serveste o gama restransa de produse, nu intreaga lista. Veti putea alege o ciorba, un fel de baza tip grill, garnitura (cartofi aurii sau legume), salata
- masa de cina din 30.12 este combinata, de tip platouri la mese + bufet. Cu refill. Este o sortimentatie larga, o sa fie de ales chiar si pt cei mai pretentiosi. As cum va anuntasem deja, la 19.00 intram cu totii in sala de restaurant cu primirea pregatita de gazde
Iata meniul:
30.12.2018 ora 19.00 Bufet suedez -CinaLa mese: platouri traditionale
Salad bar:
Branzeturi
Salate Greceasca
Salata Cu pui si crema de Caju
Gnocchi Alla matriciana
Tocanita de vitel
Halibut in crusta de verdeturi cu sos de lamaie
Brown Chicken
Ciuperci sote
Piure de cartofi
Desert :
Vargabeles
Strudel cu mere si sos de vanilie
Bauturi racoritoare Gama PEPSI :
Apa plata/minerala
Sucuri acidulate/naturale
Cafea
Bauturile se comanda si se achita pe loc. Nu pe camera, pt a nu aparea probleme.
De la ora 18.30 o sa avem si DJ-ul, gata pentru inceperea petrecerii. O sa stea cu noi atata vreme cat sunt inca dansatori pe ring...
31.12.2018-
micul dejun din 31.12 o sa fie disponibil in restaurant intre orele 8.30 - 11.00. Este foarte bogat si sub forma de bufet rece-cald
- pentru
pranzul din 31.12, puteti opta sa-l serviti tot la hotel Plaza. Dar doar intre 13.00 - 15.00. Dimineata, la mic dejun, acolo la intrare unde anuntati camera, spuneti daca doriti sa mancati la pranz in hotel sau preferati sa mancati in alta parte. Pentru a se stii cate portii sa fie pregatite
La ora 21.00 ne intalnim pentru fotografii in zona de Receptie si apoi de Restaurant. Incepe
Petrecerea de Revelion. O sa avem un DJ, o sa existe si 2 momente de entertainment, multa muzica si dans! Si mancare si bautura....
21.00 Aperitiv servire la masa
Tartina cu pasta de branza si somon
Crema de branza cu marar , praz si prosciutto
Creveti tempura
Grande bruschette
Ficatei in bacon
Rulada de pui , porc si carnati
Terina cu gorgonzola si pere
Terina pui cu fructe confiate
Terina porc si ciuperci de padure
22.30 Bufet Cald 1:
Paste cu pesto si feta
Arosto de porc
Salau in panko
Piept de curcan in sous vide
Tocanita de caracatita
Piure de morcovi
Tarta de cartofi
Orez Jasmine cu seminte negre de susan
Salad bar
Branzeturi
01.30 Bufet cald 2:
Paste cu ciuperci si hribi
Cotlet de porc sous vide
Somon cu sos de capere
Wok Vita
Ciolan cu sos de hrean si cartofi cu usturoi
Orez
Salad bar
Branzeturi
Pentru bauturi o sa fie un bar, in care vi se prepara si servesc:
Alcoolice:
Aperol Spritz
Hugo
Mojito
Cuba Libre
Gin tonic
Vodka Mix cranberry/apple/orange/energy
Whiskey Mix cranberry/apple/Cola/energy
Jager Mix cranberry/apple/Cola/energy
Coctail-uri non- alcoolice
Green apple
Cranberry mint cooler
Shot-uri
Blue kamikaze
Fireball
Jagermaister
Whiskey Jack Daniels
Vinars Jidvei
Irish Cream Bailey s
Vodka Finlandia
Jagermaister
Bere cu alcool
Bere fara alcool
Vin Crama Corcova
Jirov alb, roze, rosu
Racoritoare Gama Pepsi
Apa plata/minerala
Sucuri acidulate/naturale
Energizant
Cafea
Focurile de artificii ale orasului se lanseaza la cateva sute de metri de hotel, asa ca in fata hotelului o sa putem numara, ciocni si bucura de spectacolul de lumini
01.01.2019 Pt cei matinali si...dependenti de cafea. De la 8.00 se poate servi cafea in holul de la receptie - bar!
10.30 - 12.30
Mic dejun - bufet suedez (tot ce contine de regula o astfel de masa) plus
brunch:Ciorba Raudateana
Supa crema de ciuperci
Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta
Pui in panko cu cartofi natur
Salata
Desert :
Salata de fructe
Mix de prajituri de casa
Cina 01.01.2019 - bufet suedez, incepand cu ora 19.00
Salad bar
Platouri asortate
Legume stir – fry
Paste Carbonara
Papricas de pui cu mamaliguta
Coaste de porc BBQ
Cartofi cu rozmarin
Butterfish cu chutney de fructul pasiunii
Legume mexicane
Desert :
Selectie de torturi
Bauturi racoritoare Gama PEPSI :
Apa plata/minerala
Sucuri acidulate/naturale
Cafea
Bauturile se comanda si se achita pe loc. Nu pe camera, pt a nu aparea probleme.
02.01.2019 Micul dejun - tip bufet
orele 08.00 - 11.00
In fiecare seara o sa avem DJ, sunt cei mai buni din oras, asa ca sunt convins ca o sa va placa. Evident ca un DJ nu poate sa satisfaca toate gusturile. Important este sa gaseasca o medie sa multumeasca pe cat mai multi si sa...nu lase lumea sa se aseze.
Fac observatia ca NU se admit persoane in jurul pupitrului, "dand indicatii" sau "manifestandu-se critic". Eu pun muzica la multe petreceri SC, stiu in mare ce va place, asa ca o sa fiu mereu cu un ochi pe muzica, sfatuind DJ-ul daca este cazul. Dar nu cred sa fie...Unul dintre ei, care vine in 30 dec si 1 ianuarie ne cunoaste, asa ca stie grupul. Celalalt este considerat nr 1 din Tg Mures, asa ca are o carte de vizita care imi spune ce stie...De aceea nu are nevoie de ajutoare...Nicioadata, organizator sau nu, am considerat ca persoanele care bat la cap DJ-ii sau muzicantii sunt persoane care nu au ce cauta in grupuri, pentru ca nu inteleg ca prin asta doar agita, demotoveaza si distrage atentia celor care trebuie sa ofere cel mai important element al petrecerii: muzica.
Anul acesta NU mai facem tombola. Am renuntat pentru ca experienta mi-a aratat ca petrecerea se taie din acel moment si indiferent cat de interesant ar fi sa ne cunoastem in acest fel, prefer sa las petrecerea sa curga. Deci nu va pregatiti cu obiecte!
Anul acesta am renuntat si la ecusoane. In fiecare an m-am chinuit sa comand, sa fac ceva atractiv si frumos, pe care oamenii sa-l poarte i piept pt a fi mai usoara cunoasterea. Dar am vazut ca in prima seara au aparut cu ecusoane seara cel mult 40%, a doua zi la micul dejun vreo 10% si in urmatoarele zile doar sporadic, cate unul...Deci nu are rost. Asa ca o sa ne cunoastem in alt fel.
Despre locurile la mese: o sa fie pe preferinte, dar nu o sa se mai poata schimba pe parcursul celor 3 zile. Masa pe care ati primit-o la sosire, o sa ramana aceiasi pana placam. Va rog mult sa tineti cont de acest amanunt organizatoric, pentru a nu crea situatii neplacute.
In data de 31.12 o sa facem un tur de oras iar pentru data de 01.01 am pregatit sa va prezentam cateva montaje din excursii, cateva poze si explicatii despre ce o sa facem in viitor. Va asteptam la
turul orasului in 31.12 ora 11.00 in holul hotelului si la prezentarea montajelor in
01.01 la ora 13.30 in sala de conferinte.As fi tinut mult sa vizitati pe interior doua obiective foarte valoroase din Tg Mures: Biblioteca Teleki si Palatul Culturii. Din pacate ambele sunt inchise din 23.12 pana la data de 03.01. Traim din pacate intr-o tara in care este promovata indiferenta si lenea...Ca doar de ce sa tii deschise, de sarbatori, obiectivele turistice, atunci cand lumea vrea sa viziteze? Mai bine le deschidem in februarie, cand nu e tipenie de turist in oras...
Nu-mi vine sa cred...altii nu stiu cum sa atraga, cum sa ofere, cum sa arate, iar noi, cu comori inestimabile in maini, le tinem dosite...
Ce este foarte interesant de vizitat in Tg Mures este Gradina Zoologica. Este exceptionala! Amanunte aici:
http://www.zootirgumures.ro/Pentru a ajunge in
zona SPA se foloseste liftul 2. Doar acela coboara la nivelul -1 , acolo unde se afla centrul.
Cine doreste masaj, trebuie sa-si faca programare. Veti fi indrumati la receptie. SPA-ul nu este mare, dar e cochet si modern aranjat. Puteti vedea aici:
http://v.plazahotel.ro/spa-fitness/Poate o sa va intrebati de tinuta. Ganditi-va ca este un hotel de 4*-5*, cu un restaurant elegant si modern. Este nevoie de o tinuta adecvata, code dress pentru asemenea evenimente. Pe langa black tie, luati cu voi si ceva lejer, casual, pentru plimbare, relaxare. Si nu uitati de costumul de baie pt SPA.
Imi doresc mult sa va distrati cat se poate de bine, sa aveti cateva zile minunate, sa va faceti multi prieteni, sa aveti de acolo amintiri minunate. Depinde si de noi ca organizatori si d gazde si de DJ si de mai multe lucruri, dar cel mai mult DEPINDE DE VOI! Asa ca haideti pusi pe veselie si distractie, lasati...daca aveti - mofturi si tabieturi, hai sa nu necajim si sa sacaim pe cei din jur, sa facem cumva sa se simta ca intre prieteni!
Sa fie o mega-petrecere cu prieteni!