Autor Subiect: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai  (Citit de 25773 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
O actiune la care am sa revin cu siguranta.
Istanbul - cel mai pestriț oraș, diferit de unul tipic european. Colorat, foarte aglomerat, gălăgios, cu arome îmbietoare.
După ce am trecut podul peste Bosfor, am înaintat către centrul orașului unde a început nebunia.
Străduțele sunt pline de buticuri, cafenele, restaurante și hoteluri care mai de care mai primitoare și mai îmbietoare, iar în fața fiecarei locații se găsește câte un turc care evident știe toate limbile din lume și care nu contenește să te invite să-i vizitezi locația sau să-ți ofere ce vinde el. Diversitatea culorilor în bucătăria turcă este impresionantă.
Un oraș în care poți vedea tot ceea ce îți dorești.
Multumesc intregului grup ca am bifat inca o vacanta minunata care-si are locul de cinste in micul meu tezaur.
Daniela iti multumesc pentru tot ceea ce ne-ai impartasit din vasta ta cunostinta despre aceasta tara minunata. M-am simtit in siguranta totala avandu-te ghid.
Pozele le-am arhivat, daca sunt doritori sa-mi spuneti ca sa vi le trimit.

Offline Dana Caragea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
De multa vreme imi doream sa merg la Istanbul pentru ca auzisem ca e un oras frumos. Surpriza pe care am avut-o ajungand acolo a fost imensa, Istanbulul este impresionant. Urias ca intindere, furnicar de oameni ca numar, fabulos ca peisaje, cladiri si obiective turistice. Ne-am plimbat mult pe jos, cu tramvaiul, cu vaporul, cu telefericul, plecam dimineata si ne intorceam seara, incantati si uimiti de descoperirile facute. Locatia aleasa pentru cazare a fost in inima zonei vechi a Istanbulului, ceea ce a usurat deplasarea catre punctele din programul excursiei.

Am mancat mancare traditionala turceasca in special, de curiozitate si pe pod laolalta cu localnicii, dar si la un restaurant select de sub podul Galata, am baut ceai, ayran si mult suc de rodie, ne-am delectat cu deosebitele dulciuri turcesti.

Vreau sa amintesc in special de seara turceasca organizata pe un vapor care in acelasi timp se deplasa si astfel am putut vedea intr-o frumoasa seara cu luna plina, cum se oglindeau podurile luminate feeric in apele stramtorii Bosfor, cea care leaga marea Neagra de marea Marmara. Au fost 4 ore pline de voie buna, in care s-a ras, s-a dansat si ne-am distrat.

Ghidul nostru din Istanbul a fost Daniela, o persoana plina de energie, grijulie si atenta la tot, o sursa inepuizabila de informatii istorice, povestiri, dar si de bancuri de ras cu lacrimi.
 :flori: Daniela, sa stii ca excursia a fost o reusita si iti urez multa bafta in continuare! :flori:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
Foarte frumoase pozele! Cat despre seara pe croaziera mi-e ciuda de numai pot, ca nu am venit...A fost o neintelegere in ceea ce priveste rezervarea locurilor mele, asa ca nu am vrut sa incurc pe nimeni...Dar mai sunt ocazii...Cu siguranta o sa revin curand in Istanbul...Mi-a placut prea mult, sunt atat de multe pe care vreau sa le vad...

Offline melis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Nu mi am putut imagina vreodata, cat de impresionant este acest oras, intins pe doua continente si in care orientul se imbina cu occidentul , intr un mod uimitor.
Am cunoscut o lume colorata si galagioasa.O forfota neintalnita de mine pana acum.
Am vizitat si am punctat , tot ce a fost trecut in programul Danielei :Sfanta Sofia , Palatul Topkapi , Palatul Dolmabahce , Turnul Galata , Moscheea Suleymaniye ,Cafeneaua Pierre Loti , Seara turceasca si spectacolul Dervisilor.
Am punctat si noi de unii singuri alte lucruri : sa bem cafea facuta la nisip , sa mancam cateva din felurile de mancare specifice turcilor , sa gustam din dulciurile lor minunate , sa bem suc de rodie proaspat stors in fata noastra , sa mergem pe stradutele lor inguste pline de tot felul de localuri si de mici magazine cu tot felul de suveniruri.
Parerea mea este ca ar mai fi fost multe de vazut , insa timpul nu ne -a permis.
Excursia a fost o reusita si datorita  Danielei , o persoana energica si vesela , care ne-a ghidat printr-un oras istoric , impartasindu-ne din cunostintele sale despre cultura turca si nu numai.
Multumesc Danielei si pentru faptul ca m-a facut sa rad cu lacrimi (am si uitat cand am facut-o ultima data), la toate bancurile spuse in port, in asteptarea catamaranului  cu care trebuia sa ne intoarcem la hotel.

Offline Liliana Stanca

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Foarte frumoase fotografii!
As vrea si eu, daca se poate,pe  picasso sau dropbox sau in alta maniera
Multumesc anticipat

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #65 : Sâmbătă, 05 Mai 2018, 07:33 »
Nu ignorati si oferta PGabrielei de a va transmite poze. Doar lasati-i aici un semn :)
Pozele le-am arhivat, daca sunt doritori sa-mi spuneti ca sa vi le trimit.

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #66 : Sâmbătă, 05 Mai 2018, 08:37 »
Eu am facut cateva sute de fotografii. Unele cand am haladuit singur, altele cand am fost impreuna cu voi. Din pacate nu am timp acum sa va trimit imaginile mele... azi si maine sunt cu grupul de Sibiu, iar poimaine cu cel de Andaluzia. Cand ma intorc o sa ca transmit tuturor ceea ce am surprins eu...

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #67 : Sâmbătă, 05 Mai 2018, 12:04 »
Da, Gigi
Eu doresc pozele. Multumesc mult

Offline rodica64

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #68 : Sâmbătă, 05 Mai 2018, 18:44 »
Multumim Gigi si asteptam cu nerabdare.

Offline Nadia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
« Răspuns #69 : Duminică, 06 Mai 2018, 14:21 »
Multumesc fam Candea, multumesc Daniela, vizita la Istanbul a fost o excursie fantastica si in primul rand datorita d-voastra. Istorie, peisaje,descoperiri gastronomice,distractie.
Cuvintele spun prea putin despre sentimentele traite in aceasta excursie, iar lucrurile minunate trec prea repede.
PS aparatul foto s-a defectat in excursie  la momentul nepotrivit, iar daca d-voastra aveti poze frumoase si timpul disponibil va sunt recunoscatoare  daca imi veti transmite cateva -  multumesc anticipat.

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #70 : Miercuri, 16 Mai 2018, 18:20 »
Gigi, te rog când ai un pic de timp ne trimiti si noua pozele facute de tine ?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #71 : Miercuri, 16 Mai 2018, 19:11 »
Gabi, promit ca maine le aveti.  :)

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #72 : Miercuri, 16 Mai 2018, 20:24 »
Multumim frumos, Gigi

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Am transmis! Cei care nu le-au primit sa-mi scrie un Email si repet transmiterea. Link-ul este valabil 7 zile. Impachetarea s-a facut cu winrar.

Offline PGabriela

• Sr. Member
Gigi, am salvat fisierul dar are o eroare. NU SE DEZARHIVEAZA.
Am verificat la trei calculatoare. Arhiva a patit ceva.
Te rog frumos trimiti inca o data arhiva, daca poti si in zip sa incerc asa.