Nu mi am putut imagina vreodata, cat de impresionant este acest oras, intins pe doua continente si in care orientul se imbina cu occidentul , intr un mod uimitor.
Am cunoscut o lume colorata si galagioasa.O forfota neintalnita de mine pana acum.
Am vizitat si am punctat , tot ce a fost trecut in programul Danielei :Sfanta Sofia , Palatul Topkapi , Palatul Dolmabahce , Turnul Galata , Moscheea Suleymaniye ,Cafeneaua Pierre Loti , Seara turceasca si spectacolul Dervisilor.
Am punctat si noi de unii singuri alte lucruri : sa bem cafea facuta la nisip , sa mancam cateva din felurile de mancare specifice turcilor , sa gustam din dulciurile lor minunate , sa bem suc de rodie proaspat stors in fata noastra , sa mergem pe stradutele lor inguste pline de tot felul de localuri si de mici magazine cu tot felul de suveniruri.
Parerea mea este ca ar mai fi fost multe de vazut , insa timpul nu ne -a permis.
Excursia a fost o reusita si datorita Danielei , o persoana energica si vesela , care ne-a ghidat printr-un oras istoric , impartasindu-ne din cunostintele sale despre cultura turca si nu numai.
Multumesc Danielei si pentru faptul ca m-a facut sa rad cu lacrimi (am si uitat cand am facut-o ultima data), la toate bancurile spuse in port, in asteptarea catamaranului cu care trebuia sa ne intoarcem la hotel.