Autor Subiect: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai  (Citit de 25450 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
Re: 6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai
« Răspuns #45 : Sâmbătă, 21 Aprilie 2018, 11:17 »
Daniela, sper ca toate detaliile sa se afise din timp.
Eu trebuie sa plec in data de 25.04 de acasa ca sa pot ajunge la timp.
Pe 26 dimineata ajung si raman peste noapte in Bucuresti.
Daca detaliile se afiseaza tarziu nu am cum le vedea.
In ceea ce priveste detaliile despre biletele de calatorie transport in comun, aici m-ai pierdut total.
La mine totul e simplu, urci in autobuz, biletele sunt la sofer si gata. Deci, daca am sa fiu mai nedumerita, iarta de pe acum, oricum ne vei spune la fata locului.

Offline Rentzi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 486
« Răspuns #46 : Sâmbătă, 21 Aprilie 2018, 15:58 »
Mai sunt 6 zile pana la "6 zile la Istambul"!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #47 : Duminică, 22 Aprilie 2018, 08:33 »
Gabriela, am citit topicul si sunt TOATE detaliile necesare, Daniela a fost foarte atenta in a le oferi: bagaje, program, vreme etc. Agentia a afisat programul de zbor. Crezi ca mai este nevoie de ceva?  ???

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #48 : Duminică, 22 Aprilie 2018, 20:09 »
Multumesc, Gigi. Am verificat si notat.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #49 : Luni, 23 Aprilie 2018, 08:29 »
Asa cum am amintit la lansarea excursiei, o sa fiu si eu aproape de voi, la Istanbul. Ajung si eu acolo, in acelasi program de zbor cu grupul, o sa ne intalnim diminetile la briefing-urile Danielei si la una dintre activitatile de seara. Sunt acolo in special pentru a-i oferi suport si incredere Danielei, stiu cat de mult s-a pregatit, stiu cat de mult isi doreste ca totul sa iasa ca la carte, cat de mult isi doreste sa fiti multumiti. Profitam si noi de ocazia de a petrece cateva zile de plimbare si shopping in Istanbul, de a ne relaxa, de a ne conecta din nou la atmosfera orientala...Asa ca o sa ne intalnim pe aeroport.  :)

M-am uitat si eu la prognoza meteo, acum trei zile cand am trecut pe acolo era innorat si rece...dar vad ca vremea s-a schimbat in bine si o sa avem temperaturi de 20 - 23 de grade, cu soare si foarte putini nori. O veste buna deci...

Va recomand si eu sa aveti putine lucruri in bagaj, sa va lasati loc pentru cumparaturi. Istanbulul are multe de oferit si chiar daca nu este o excursie care sa aiba profil de shopping, o sa aveti cateva perioade de timp liber in zona bazarelor, timp in care veti avea ocazia sa va faceti cumpraturile dorite sau de impuls.

Este nevoie de incaltaminte comoda, ganditi-va ca stati multe ore in picioare, ca este nevoie sa mergeti cativa kilometrii in fiecare zi. Imbracamintea la fel, trebuie sa fie cat mai sport, cat mai lejera. Un rucsac urban in care sa puteti tine pelerina, in care sa indesati cateva mici cumparaturi, o sticla cu apa, este binevenit.

Cam atat, restul vi l-a explicat Daniela, a detaliat ceea ce va asteapta acolo, mi-a transmis si mie si am fost in legatura pentru amanuntele legate de organizare, de program, asa ca nu am nici o emotie...Dar ea stiu ca are...De aceea venim si noi... :)

Offline danieladimitrescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #50 : Luni, 23 Aprilie 2018, 17:26 »
 Multumesc inca o data sprijinului permanent si indrumarilor pe care le-am primit de la administrator, ma voi stradui sa-i urmez indeaproape exemplul, deoarece il consider un model profesional pentru mine.
  Referitor la organizarea activitatii optionale la Istanbul, va rog sa va ganditi daca doriti sa participati la Spectacolul Dervisilor Rotitori, luni 30.04.2018, orele 19,30, deoarece dupa amiaza va fi program liber, cumparaturi, plimbari si ar fi o buna ocazie ca zi-luni. Costa 15 euro si reprezinta un spectacol ce exprima calatoria mistica a ascensiunii spirituale a omului prin minte si iubire pana la perfectiune.Ceremonia Mevlevi Sema este cunoscuta pentru dansurile in care dervisii se invart pe un repertoriu muzical numit "ayin".Ne vom inscrie de sambata, daca veti dori sa participati la spectacol luni.
  Sunt foarte nerabdatoare sa va intalnesc!

Offline Liliana Stanca

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #51 : Luni, 23 Aprilie 2018, 23:15 »
Buna seara,
Pentru seara turceasca sau spectacolul Dervisilor  e necesara o tinuta mai eleganta?
multumesc

• Full Member
« Răspuns #52 : Marți, 24 Aprilie 2018, 12:28 »
 Nu trebuie o tinuta obligatorie, nu este un dress code. La seara turceasca, dupa cum va simtiti bine, este ca o petrecere, dar merge si casual oarecum. La Dervisi la fel, oamenii vin din vacanta sa-i vada, casual e ok, dar merge si rochita, pantofi, ceva de vara e ok.

Offline roxanas

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 78
« Răspuns #53 : Marți, 24 Aprilie 2018, 22:22 »
Mama ce mi-ar place sa ma intilnesc si cu voi. Si eu sunt in Istambul in perioada aia si cu treaba si cu...relaxare ca doar vine 1 mai. Oricum va pup!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #54 : Miercuri, 02 Mai 2018, 05:03 »
Trebuie sa-i multumesc Danielei ca am “descoperit” si cunoscut un nou loc pentru care am facut pasiune! Marturisesc ca nu as fi ajuns aici daca nu erau povestile ei despre gigantul asezat pe doua continente. Istanbulul era pentru mine un loc indepartat, necunoscut si nu stiu de ce il consideram, mai putin atragator.

Trebuie sa va spun, dupa 5 zile de haladuit prin oras si imprejurimi, ca am gasit un oras surprinzator de romantic, extrem de bogat din punct de vedere turistic, in care poti petrece saptamani intregi fara sa te plictisesti. Incepand de la zona istorica, cu palatul Topkapi, cu majestuoasele moschei Sfanta Sofia, Albastra, Rustem, Eminonu, continuand cu minunatele peisaje si panorame de pe Bosfor si Cornul de Aur, pana la minunatele insule ale printeselor, din Marea Marmara.

Sunt pur si simplu impresionat de ce am vazut, de atmosfera, de mancare...Culori, arome, sensibilitate orientala. Minunat!

Am fost impresionat nu doar de oras ci si de Daniela, mi-a placut mult cum a pregatit aceasta excursie, cat de bine cunoaste locurile astea, car de usor si cald a comunicat cu localnicii. Partenerul nostru turc (cu care planuim acum o multime de variante de excursii avand ca axa Istanbulul) imi spunea ca a crezut ca este turcoaica, sau ca traieste aici, atat de bine vorbeste limba turca...

Asa ca o sa profitam de experienta partenerului de aici, de cunostiintele si disponibilitatea Danielei, pentru a va oferi cateva programe in care integram tematic, Istanbulul si imprejurimile sale. Dupa intoarcerea mea din Andalucia o sa lucrez la lansarea lor.

A fost prima actiune a Danielei in Singles Camp, in calitate de insotitor de grup, ii urez multi ani inainte aici, sa-si pastreze tonusul si disponibilitatea. Sa nu dezamageasca la indiferenta unora, ii spun din experienta ca nu are sens sa se necajeasca ot 2-3 persoane care sunt “mai altfel”...Trebuie sa te motivezi Daniela cu cei care te respecta si te apreciaza. Si acestia sunt...aproape toti. Mi-a placut mult modul in care a stiut cineva din grup sa-mi transmita aprecierea pt tine: “cum de n-ati descoperit-o pana acum pe Daniela?”. M-a bucurat mult sa vad in ultima zi ca o parte din grup a lasat "bucuriile si satisfactiile" shopping-ului si a urmat-o pe Daniela, nu doar pe Cornul de Aur ci si intr-o croaziera pe Bosfor, pana la "satul celor bogati", a fauritorilor de alamuri.

Va spun din experienta si din modul meu de a percepe lucrurile, a unui om care la fel ca Daniela este disponibil sa arate, sa indrume, sa bucure oamenii 24/24. Este foarte important sa vezi si sa simti interes din partea grupului. Asta te motiveaza si te alimenteaza cu "combustibil" suficient sa poti da ocol globului...Daca ii vezi curiosi, daca ii simti aproape de tine, daca te inteleg, atunci suntem in stare sa facem orice pentru a arata cat mai mult. Nu conteaza oboseala, nici foamea, nici alte lucruri personale, te "hranesti" doar din energia grupului. Daca insa simti indiferenta, plictiseala, daca perceptia este ca oamenii sunt mai interesati de shopping sau de alternative decat de ceea ce le poti arata tu, atunci te demotivezi la nivelul in care iti e greu sa "duci" chiar si programul...Daramite sa mai si propui ceva...Mi s-a intamplat si mie si nu odata si stiu bine cum e... :-[ :'( In Florenta am fost intrebat "dar noi cand mai cumparam magneti?" oO, in Venetia intr-o vizita blitz "dar noi cand mai facem shopping?" :uglystupid2:, in Plitvice dupa ce am parcurs lacurile de jos, mi s-a sugerat sa nu mai facem "Lacurile superioare", ca "doar sunt la fel"  :crazy2:, in Madeira dupa ce am "convins" financiar, din buzunar, ghidul si soferii de microbuze, sa ramanem in zona piscinelor naturale de la Biscoitos, un loc absolut minunat in plus o ora si jumatate -mi s-a spus "dar ce sa facem aici atata timp?" :tickedoff: Stiu, sunt stupide remarcile astea, sunt izolate, dar in contextul oboselii la care esti supus, a neinterventiei celorlalti nu esti in stare sa treci cu usurinta peste ele si te demotivezi...Ai nevoie sa apara ceva pentru a te "imbarca" din nou...Si nu e simplu de loc...Din pacate unele grupuri pierd mult din cauza unor astfel de situatii...Dar cam atat referitor la acest subiect..."din casa"... :)

Imi pare enorm de bine ca Daniela se alatura cu calitate, Lidiei, lui Iulian, Dianei si lui Gabi, marind o echipa minunata...Asa ca plec acasa fericit: am descoperit un oras fantastic si un nou membru al echipei...

Offline Misona

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 291
« Răspuns #55 : Miercuri, 02 Mai 2018, 10:49 »
Mult succes Danielei! Sunt sigura ca va este si va fi in continuare un insotitor de grup minunat! La cat mai multe succese impreuna!
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

• Full Member
 Buna tuturor
  As vrea in primul rand sa multumesc grupului meu din excursia Istanbul - Pe urma sultanului Suleyman Magnificul. Sunt fericita daca ati gasit acest oras intr-adevar magnific. Multumesc celor care au sprijinit prin atitudinea lor in grup, efortul meu de a face un turism de calitate. Pentru ca un ghid cultural nu poate face nimic singur, fara "raspuns" de la grup, asa cum Gigi a exprimat mai sus. Multumesc foarte mult familiei Candea pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Nu voi dezamagi. Port in suflet dragostea pentru lucrul bine facut si am sentimentul responsabilitatii. Nu ma dau batuta usor. Cu toate acestea sigur ca te intristeaza sa auzi "dna ghid nu sunt furculite la masa, nu sunt cesti", cand in acelasi moment personalul de serviciu tocmai le aducea. Sau "de ce sa mergem cu vaporul, nu putem cu autobuzul"? Pai de ce? Uite asa, ca sa fie mai aventuroasa excursia!
  Sunt optimista si o fire vesela si imi doresc mult sa impartasesc grupurilor mele din experienta turistica culturala, dublata de experienta mea de viata. Simt ca am ce le spune.
   Va multumesc tuturor pentru incurajari!
   Sunt nerabdatoare sa cream impreuna cu sprijinul familiei Candea excursii noi, inedite. Multumesc pentru privilegiul de a fi membru din noua echipa de ghidaj al minunatei firme Bon Voyage Sibiu - Singles Camp&Travel.

Offline Gaby1234

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Multumim Daniela! Cu ajutorul tau am descoperit un oras magnific si imens, asezat pe 2 continente (asa cum l-am strabatut in cateva dupa amiezi). Prezentarea si ghidajul au fost la superlativ!!!! :) Personal, eu imi doresc sa revin in acest oras cosmopolit, in care sunt convinsa ca voi intoarce acasa la fel de impresionata de noi descoperiri ale acestui oras.

Offline rodica64

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Buna, pentru mine aceasta excursie s-ar rezuma la un singur cuvant - Aventura. Intr-o lume atat de pestrita si galagioasa, intr-un oras atat de aglomerat, mi s-a parut ca este o adevarata aventura sa ajungi dintr-un loc in altul.
De la plimbarea cu vaporul pe Bosfor, pana la urcatul in Turnul Galata, de la maiestosul Palat Dolmabahce, pana la alegerea felului de mancare care imi facea cu ochiul, pana la mersul cu telefericul ca sa vedem panorama oferita de acest oras  la o masa din Cafeneaua Pierre Loti, mi s-a parut aventura.
Faptul ca am putut urma pasii Magnificului Sultan Suleyman si am intrat in interiorul Haremului din Palatul Topkapi, unde mai mult ca sigur s-au petrecut multe intamplari frumoase, m-au impresionat. Singura mea dezamagire a fost faptul ca timpul a trecut mult prea repede. Cu siguranta voi mai reveni in acest oras, pentru ca am vazut mult prea putin din cate ofera.
Norocul nostru a fost ca am avut un ghid de nota 10 care s-a potrivit perfect cu locul in care am calatorit. Noi iti multumim Daniela pentru locurile frumoase pe care ni le-ai aratat.

Offline Gidea Mihai

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
Multumim Daniela , a fost un sejur nemaipomenit .Istambul-ul este un oras magnific , dar fara un ghid priceput ca tine , care sa ne prezinte cele mai frumoase locuri impreuna cu povestea lor , pare un imens bazar(sper ca nu l-a perceput nimeni asa , ar fi o mare pierdere pentru ei).