Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
Serena:
*
Mesaje postate: 8
Re: Drumetii in Muntii Fagaras&Transfagarasan 3 - 5 august 2018
« Răspuns #9 : Azi la 22:06 »
Citat
Citat din: Serena din Luni, 09 Iulie 2018, 10:03
Bună ziua!
Eu sunt din Constanța și ca să ajung, pentru această acțiune, la ora 5.45 la punctul de întâlnire, posibilitățile de transport sunt aproape inexistente. Pentru acest lucru, fac un apel către voi: există cineva care mă poate găzdui în noaptea premergătoare plecării? :flori: Dacă nu, mă organizez cu cazarea la hotel. Mulțumesc!
Cu ce mergi din Constanta in Bucuresti? Poate mergem impreuna si luam si o cazare pe undeva.
Intenționez să plec cu trenul cu o zi înainte și să iau cazare la hotel Ibis lângă gară. Sună-mă și vorbim: 0766443911. Dana sunt.
zsoka:
Buna ,
daca renunta o doamna sau domnisoara sunt super dornica sa preiau locul !!! :giggle:
RaduM:
Buna ziua , daca toate informatiile se primesc pe forum , cum pot scrie unui organizator (de pe acest forum se pot trimite mesaje private unui organizator , macar un mesaj pt. o excursie, in care sa pot primi sfaturile de care eu personal am nevoie , de exemple legate de deplasare) ca sa ma ajute cu niste sfaturi :
- eu vin din Cluj , ce imi recomandati sa vin cu masina pina la cabana unde vom fi cazati (sunt in fata suficiente locuri de parcare ? , la plecare se mai intoare autobuzul in acea parcare ? ) sau sa vin cu trenul pina in Brasov (ma poate lua autobuzul din fata de la gara din Brasov ? si la plecare sa ma lase tot in fata garii )
- referitor la echipamentul pt. munte , se pot folosi ghete pt. munte dar joase ?
cornelina:
Doamne ce de clujeni in Fagaras.
Cel putin 4, fara sa il socotim pe Radu. :thumbup:
RaduM: din experienta mea, eu optez pentru ghete cu glezne.
Parcare daca te uiti pe site-ul hotelui se pare ca au.
Mai facem un inventar in saptamana dinainte sa mergem grup compact din Cluj si sa impartim costurile de transport. Sau macar sa gasim alternative.
Zi faina
krondia:
Buna tuturor!
Sunt Diana Lupu, insotitorul de grup pentru drumetia in Fagaras.
Recomandarea mea pentru cei care nu se pot conecta la traseul microbuzului este sa scrie aici pe forum, precizand localitatea din care vin si modalitatile alternative de transport tocmai pentru a se putea gasi mai usor modalitati de grupaj.
Microbuzul nu intra de regula prin localitati dar cu siguranta se va gasi o solutie daca exista solicitari in acest sens.
Parcarea de la cabana este destul de incapatoare dar chiar si azi, desi era luni si de ploaie, erau multe masini. Cand vom merge noi va fi weekend si, din experienta, in august este foarte aglomerat. Va recomand sa va conectati la traseul microbuzului daca acest lucru este posibil.
Referitor la echipament, gheata inalta este cea mai buna varianta pentru Fagaras si traseele pe care le vom parcurge noi, protejeaza mult mai bine glezna. Vom pasi pe pietre care se deplaseaza usor, alunecoase care favorizeaza aparitia entorselor.
Am fost chiar azi pe o parte din traseu si la intoarcere m-a prins ploaia. Situatia s-a schimbat total, pietrele au devenit mult mai alunecoase, in doar cateva minute paraiasele au invadat poteca. Din fericire a fost o ploaie usoara dar riscul de precipitatii in Fagaras ramane, avand in vedere altitudinea.
Dintre cei inscrisi, este cineva care urca pentru prima oara pe munte sau care mai are neclaritati in legatura cu echipamentul?
Va rog sa parcurgeti cu atentie recomandarile privitoare la echipament si sa le respectati intocmai, pentru a evita eventuale stari de disconfort sau chiar accidentarile.
Voi publica putin mai tarziu cateva fotografii de azi. Traseul este foarte frumos, vineri dupa-amiaza vom pleca de la Balea Cascada pe traseul de Saua Doamnei spre Cascada Balea, un traseu care nu implica grad de dificultate in afara de faptul ca se urca putin... :)
Sambata vom fi insotiti de un ghid salvamont, traseul este descris in prezentarea actiunii, dar daca vremea este cumva nefavorabila se va alege, tinand cont si de recomandrile acestuia, un traseu pe care sa il putem parcurge in siguranta.
Pe curand, toate bune pana atunci!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă