Arhiva > Arhiva

Voluntariatul

(1/3) > >>

admin:
Multi dintre noi ne plangem de faptul ca ne plictisim, ca nu gasim ceva interesant de facut, ca timpul trece greu, ca la TV nu este nimic interesant, ca am face dar n-avem ce. Dar daca ni s-ar oferi ceva ce presupune voluntariat, am face?
Am lasa caldurica din fotoliu, comoditatea canapelei, sau tastatura computerului pentru a face ceva voluntar? Incercati macar experienta unei activitati sociale, intersante si folositoare, dar neplatite. Vedeti cum vi se pare, cum va simtiti dupa aceea. Sunteti multumiti sau considerati ca desi folositor, nu va satisfacut cu nimic. Credeti ca ati putea repeta experienta?

carmentoma:
     Cu mare polacere m-as implica in asemenea actiuni, dar din nefericire, profitand de nenorocirile altora si de sufletul mare , dar naiv al romanului, multi au denaturat activitatile de intrajutorare in mai escrocherii! Si omul de buna credinta devine sceptic si sufla si in iaurt, cum se spune!

admin:
Voluntariatul trebuie facut la modul organizat si verificat. Nu este o actiune privata, singulara si individuala. Pentru a fi eficient trebuie facut intr-un cadru bine pregatit, iar informatiile despre actiune trebuie sa cuprinda necesar si neaparat si tinta verificabila a actiunii. Implicarea intr-o actiune voluntara neverificabila, fara un tel conturat si propusa de persoane a caror identitate, pregatire sau argumente nu poate fi dovedita, este iertati-mi aprecierea, naivitate.
A fi voluntar nu inseamna sa raspunzi la un teledon, sau la un anunt umanitar dintr-un ziar. A fi voluntar inseamna sa activezi intr-o organizatie verificata, care functioneaza intr-un cadru legal si profesionist coordonata. Chiar si in situatia unei bune credinte daca totul nu este coordonat si urmarit, efectul muncii poate sa fie anulat de situatii aparute datorita unor neglijente. Deci atentie in ce fel de voluntariat va inrolati!

capsuna:
Am facut de multe ori munca voluntara,nu neaparat in cadru organizat, de putine ori a stiut cineva sa multumeasca.
Si de fiecare data zic ca nu mai fac, si apoi de fiecare data mai fac.
Vad ca sunt toti moderatorii online, inclusiv adminul, dar nu va prea simtim pe aici.

carmentoma:
   Nu-i lua tare Capsuna! Sunt la inceput si de aceea sunt timizi! Au ei timp sa se obisnuiasca cu noi, iar apoi nu ii mai oprim din scris!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă