Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Zanzibar si Parcul National Mikumi (Tanzania) 19 - 30 septembrie 2018

<< < (5/6) > >>

admin:
Gata, am poposit si eu din nou aici. Am ajuns la miezul noptii, dupa exact 24 de cand m-am trezit pentru a incepe calatoria din Stone City spre casa. Am condus fara oprire, nu am simtit deloc oboseala, eram intr-un soi de transa in care se amesteca placere, satisfactie, amintiri, ganduri...Cum altfel as fi putut fi dupa ce am trait, am vazut, am incercat? Calatoria asta a fost pentru mine premiul cu coronita pentru un elev care in copilarie devora cartile de geografie, istorie si biologie...Mi-am dorit mult, mult de tot sa vad adevarata Africa asa ca simt acum implinirea unui vis...Sunt emotionat, extrem de impresionat si...instigat, motivat sa citesc mai multe despre acel colt de lume...

Si ca o incununare, ca un bonus la tot, la zborul de intoarcere am avut sansa sa vad un alt "templu" al copilariei mele: Kilimanjaro. Pentru 30 de secunde am privit inmarmurit la uriasul Africii, cu coama lui inzapezita...Imi venea sa strig de bucurie, dar eram in avion...

Daca ar fi sa povestesc tot ce am vazut, simtit, inteles, invatat in Tanzania mi-ar trebui enorm de mult timp...Cu toata bucuria mea de a impartasi cu voi si a va arata si explica minunatiile prin care am trecut, trebuie sa ma restrang la esential si acela doar punctat. Ma pregatesc de plecarea in alta excursie, lucrez in paralel si la programul de anul viitor, asa ca...imi e imposibil sa descriu tot ce ar trebui spus...

Pe aeroport si avion am profitat de ceva timp si am reusit sa incropesc cateva schite de articole, vreau sa va povestesc despre experienta noastra in satul de masai, apoi despre adevarata Tanzanie, despre piata de sclavi...In urmatoarele zile o sa le puteti citi...

Mi-as dori mult ca cei cu care am fost acolo sa incerce aici si ei o poveste a calatoriei, as fi curios cum au vazut ei Tanzania...Oricum eu cel putin am sa revin, pregatesc acum fotografiile pe care urmeaza sa vi le arat aici pe forum. Am facut resize si am "inpachetat" winrar fotografiile facute de mine, urmeaza ca asa cum v-am promis, sa le transmit fiecaruia, in seara aceasta.

Uitasem, vroiam sa va fac o dedicatie muzicala...O s-o recunoasteti usor, este melodia care ne-a insotit vacanta in Tanzania:

! No longer available

admin:
Am transmis fotografiile, pe Email, cu link wetransfer. Cine nu a primit mesajul meu sa-mi scrie pe Email si ii retransmit. Link-ul este activ doar 7 zile.

Am inceput sa-mi scriu impresiile, primele sunt sub forma unui scurt articol: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2818.0.html

Dana C:
Nakupenda Africa!
In swahili inseamna te iubesc.
Asta am invatat repede in Zanzibar-Tanzania,sa iubim ce traim!

Am ajuns pe aeroport in Zanzibar pe la 3 noaptea,cu ochii mari sa vedem tot ce ne asteapta.Cald,umezeala specifica,un aeroport mic.
Am plecat spre resortul in care urma sa fim cazati,dupa o ploaie scurta,pana de curent,veselie ca am ajuns,ceva oboseala,ne-am cazat si am hotarat sa nu mai dormim pana nu se lumineaza afara.
A fost spectaculos sa descoperim in acea dimineata o locatie intima si exotica.Plaja cu nisip alb,un ocean cald,de un turcoaz intens.
Asa a inceput vacanta in Africa!
In resort si pe plaja eram paziti de tineri masai,prietenosi si discreti.
Veselia din ochii oamenilor este diferita fata de ce am vazut,de exemplu, in Cuba.
Da,este foarte multa saracie,nu stiu daca isi doresc mai mult dar este viata lor,asa simpla,nu se plang,copii se joaca vesel si simplu.

Aterizarea in parcul Mikumi a fost o experienta unica,am mers cu un avion de mici dimensiuni si am aterizat pe o pista de pamant,un zbor si o aterizare perfecta.
Imensitatea parcului,animalele pe care am inceput sa le zarim dupa aterizare, sentimentul de wild life,a fost prezent cat am stat in Tanzania.

Vizita la 7 dimineata,mergand pe jos,la tribul de masai,a fost mirifica.
Este o istorie intreaga viata acestor triburi!
Am stat printre ei si cu ei cateva ore,au fost fericiti sa ne spuna si sa ne arate viata lor simpla de care erau foarte mandrii.

Se poate spune despre Zanzibar-Tanzania paradisul sarac dar paradis!

Trebuie trait o data in viata!

admin:
Miniautocarul cu care am calatorit in zilele petrecute pe insula:

Si resortul...Cate 2 persoane in cate o casuta. Cei mai norocosi au nimerit sa o aiba direct la ocean...Dimineata soarele le batea la usa... :)

Plaja era la 1 minut de cea mai indepartata casuta... Minunata, larga, alba si foarte libera...Nimic din forfota altor locuri...Iar apa, o nebunie! Calda de nu-ti mai venea sa iesi din ea...

Piscina:

Casutele:

"Receptia":

Asa am gasit casuta in care am stat. Era noapte, era dupa 3.00. Obosit dupa un drum lung, dupa o ploaie care ne intampinase...am intrat in intimitatea acelui loc minunat, in care m-am simtit grozav! In fata fiecareia era o mica terasa intima, cu doua fotolii si o masa...Numai buna pentru un pahar de whskey si un cafe frape...

Inspre ocean:

Unul dintre rasariturile pe care le-am avut acolo:

Locul in care ne petreceam serile:

Foisorul:

Sala de mic dejun si de bufet de cina:

Fructe la micul dejun:

admin:
Imagini din Safari, in Parcul National Mikumi.

Avionul cu care am calatorit. Private, only for us!

"Pista de aterizare"...

Si cum am fost primiti...

Pana sa vina jeep-urile, au si aparut cateva zebre si elefanti...iar in drum spre locul in care ne astepta masa, o girafa mesteca de zor...

Poarta parcului...Este doar simbolica...

Prima noastra masa in "salbaticie". La doi pasi era un iaz la care veneau sa se adape bivolii, zebrele, antilopele impala, facocerii si am vazut chiar si un babuin

Lodge-ul in care am stat. Foarte aproape de poarta parcului, pana acolo sunt cca 17 km. Este al unui elvetian, casatorit cu o localnica...

Cateva din animalele vazute:

Un baobab de 1.000 de ani...

Seara in savana:

Pe inserat, pe drumul din parc spre lodge:

Maimuta "hoata"; cei care au fost cu mine cu siguranta isi aduc aminte episodul... ;D ;D ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă