Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
SPA, relaxare, distractie si prieteni noi. Hajduszboszlo 6 - 10 noiembrie 2018
admin:
Ce atmosfera faina se face atunci cand oamenii stiu sa se distreze! Am vazut o filmare live cu atmosfera de la csarda din Hajdu...Super fain! Ar fi grozav sa mentineti starea asta buna care ati creat-o intre voi, s-o transformati in prietenii lungi lungi...
Hajdu mi-a dat intotdeauna senzatia de tihna, de relaxare, de rasfat...Imi aduc aminte cand am fost prima oara cu un grup SC acolo...eram doar 7...Parca a fost ieri si totusi sunt 9 ani...Ne-am simtit grozav de bine, ne-am balacit, am dansat la csarda si la muzica unui tonomat dintr-un barulet...Locul acela in care ne hlizeam pana spre dimineata nu mai exista, ultima oara era un magazin de tabac...Imi amintesc ca la barman ii placea atat de mult cu noi, incat dupa o seara si o noapte de consumatie, ne-a cerut...20 EUR... ::) ;D...Adica un sfert...
Bravo! Inca o data va felicit pe cei care ati stiut sa va distrati!
krondia:
Spuneam de petrecerea de la csarda. De fapt au fost 2, ne-a placut atat de mult incat am venit si a doua seara. A fost o lectie de viata si pentru noi, sa vedem cum stiu ungurii sa se distreze si sa se bucure de viata. In prima seara am dansat si cantat impreuna cu un grup de seniori veniti la o aniversare si in a doua seara cu alte cupluri de localnici veniti pur si simplu sa se simta bine.
Doamna care canta stia si romaneste, ne-a cantat Ionel, ionelule, Daca pleci si alte melodii romanesti. La fel cum noi dansam pe melodiile unguresti si ei dansau pe ale noastre, chiar si ospatarii si interpreta au dansat cu noi. Foarte fain, toata lumea filma, asa se explica ca au aparut si live-urile si alte filmulete pe pagina localului.
In ambele seri ne-am imbratisat la plecare, le-am spus toate cuvintele pe care le stiam in ungureste...emotionant, mare lucru sa poti trai asa ceva.
Ionescu Petruta:
Ceea ce am trait la Hajdu reprezinta dorinta oamenilor simpli care, dincolo de istorie, resentimente seculare, controverse politice si invrajbire artificiala, pot dovedi ca sunt OAMENI care traiesc, se bucura, danseaza, simt muzica, vibreaza, iubesc, accepta pe ceilalti, se bucura ca exista altii cu preocupari similare, si, DEPASESC LIMITE .... Dansul celor doua zile si bucuria tuturor ne-a unit, in note muzicale romanesti si unguresti, in dansuri de-ale lor si de-ale noastre ... nu mai conta de care... importanta era BUCURIA DE A TRAI. Preconceptiile au disparut subit, realizand, toti, valoarea suprema, VIATA, care merita traita, ignorand granitele, de orice fel. Dansul nu a fost dans, a fost descatusare, bucurie, fericire :smitten: :smitten: :applause: :love:
admin:
Este important de inteles ca indiferent de raporturile in care s-au aflat tarile din Europa centrala, de determinarile fiecareia, de nivelul de dezvoltare sociala si economica, acestea au coexistat pe un teritoriu nu foarte intins. Sunt o multime de influente culturale, religioase, gastronomice samd care au trecut usor granitele de la unele la altele. Oamenii au migrat si ei, determinand un melanj zonal, e adevarat cu pastrarea identitatii nationale a fiecarei tari. Conflictele dintre ele au fost determinate de situatii istorice, majoritatea create de cei care le conduceau. Oamenii de rand nu aveau nici un interes sa-si paraseasca familiile, gospodariile, sa ia arma in spate si sa lupte te miri pe unde, pentru niste motive neintelese...La fel se intampla si acum, gargara nationalista, formele de radicalism sunt generate si intretinute doar de clasa politica, ei fiind singurii interesati de false-conflicte care sa serveasca pentru capital politic. Romania, Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Germania, Slovenia coexista si interrelationeaza pasnic, firesc si apropiat, atata timp cat nimic nu va aparea sa tulbure linistea...
krondia:
In drum spre Ungaria, am poposit si la Casa memoriala Octavian Goga. Frumos loc, este aici o doamna care mereu ne-a incantat cu povesti despre marele poet, castelul unde a locuit in ultimii ani si Mausoleul iubirii unde se dihneste acum.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă