Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Cinque Terre si Toscana 3 - 9 iunie 2018

<< < (5/9) > >>

Dana Caragea:
Chiar daca m-am intors deja de o saptamana din aceasta excursie minunata, inca mai simt atmosfera locurilor vizitate, bogatia de trairi si de noi experiente!

Toscana este o regiune in care am vazut un amalgam de frumuseti:
Florenta superbul oras renascentist, un muzeu in aer liber;
Lucca burgul medieval;
Pisa centrul istoric;
Viareggio cu plaje si distractie.
La acestea adaugandu-se si Cinque Terre cu peisajele sale de neuitat.

Din prima seara am fost intampinati cu un parfum imbatatator de tei. Era incredibil cum putea mirosi aerul acolo!

Firenze by night

Firenze by day

Ponte Vecchio - podul bijutierilor-Florenta

Lucca un oras linistit, civilizat, inconjurat de ziduri, cu multe piete, bisericute, magazine, turnuri si strazi pietruite. Ghida noastra italiana ne-a spus ca ar exista in Lucca o comunitate de aproximativ 1000 de romani, care prin efort propriu au renovat o mica bisericuta transformand-o in biserica ortodoxa, astfel ca exista un lacas de cult in care se slujeste in limba romana!

(Gigi, am imprumutat de la tine poza de mai sus, ca in ale mele nu se vedea clar si ar fi fost pacat sa nu exemplific, multumesc! :) )

Carrara locul de unde venea marmura alba, materia prima pentru sculpturile admirate in Florenta, ale celebrilor maestri: Michelangelo, Donatello, Giambologna, Bandinelli si altii

Drumetii in Cinque Terre, unde pamantul reavan dupa o scurta ploaie de dimineata, florile, pomii, iarba, culturile de vii, marea, toate ne asteptau cu culori, peisaje si miresme irezistibile.

Pisa

Montecatini Terme o bijuterie mentinuta si ingrijita pentru bucuria turistilor de pretutindeni

La spectacol de opera in salonul portughez

Si gardienii celesti ai hotelului nostru

Superba excursie, super ghizi, distractie si voie buna, multumesc!

crystyna2000:
Minunate locuri, frumos surprinse; generosi drumeti...Multumim!

Dana Caragea:
Multumesc Gigi, multumesc Lidia pentru poze!  :flori:  :smitten:

eleniki:
Stand sub ploile care s-au abatut in ultima vreme peste oras, cautam o raza de soare. Si am gasit-o in amintirea frumoasei vacante la Cinque Terre. Am revazut fotografiile facute atunci, am facut sute (mai precis 3500...), si m-am transportat in acele locuri, in acele zile. Cineva ma intreba daca mai revad multimea de poze pe care le fac prin excursii. Da, si inca cu mare placere. Mi-a luat ceva timp sa le revad, sa le triez, am zambit si am ras la unele, mi-am amintit cu nostalgie de frumusetea locurilor vizitate, si am selectat si eu cateva, zic eu mai inedite, pentru a le impartasi cu toti cei care vor sa cunoasca un strop din aceste splendide locuri pe care ochiul uman le poate vedea si sufletul cuprinde.
Minunat grup, minunati ghizi, minunati organizatori, minunate locuri; am cantat, ne-am simtit ca in taberele din timpul scolii. O vacanta de vis!

eleniki:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă